Reklama

Reklama

Děs!

(festivalový název)
  • Velká Británie Terror!
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Velká Británie, 2007, 24 min

Režie:

Ben Rivers

Obsahy(1)

Pocta mistrům hororu z přelomu 70. a 80. let, kteří děsili plíživou hrůzou i obrazy explodujících hlav. To vše a mnohem více se potkává ve střihovém snímku, který odhaluje strategie žánru a láskyplně slučuje záběry z desítek filmů, z nichž mnohé se staly kultem. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hlavne vypnite očakávania. Toto je remix klasických scén z klasických ( väčšinou veleznámych ) hororov na prelome rokov 70. a 80. a tento mix to spĺňa takmer dokonale. Mať to ucelenejší príbeh a lepšiu strihovú skladbu, je to za max. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ono je vskutku pěkné se podívat na sestříhané a slepené scény z kultovních filmů, znovu vidět tolik známých postav „po kupě“, slyšet znovu jejich křik a vidět zoufalý boj o holé přežití – dokonce si znovu vychutnat i některé důmyslné vraždy – ale já tohle „rýžování“ na slávě druhých moc neuznávám. Jako bylo to pěkné z nostalgického hlediska, mělo to dokonce i jistý harmonogram a mohli jsme porovnávat, ale jak už jsem řekl – mám raději originály (jak filmy, tak i nápaditost)… ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Idea a myšlienka výborná. Tvorca sa pokúsil s mnohých horrorových filmov, prevažne zo 70´s a 80´s rokov, poskladať mozajku bežných scenáristických postupov. Výpadok prúdu, hluchý telefón, pohľad na chatu, príchod hlavnej postavy a tak ďalej. Ak nepočítam to záverečné gore, nemyslím si, že sa to nejako extra podarilo. Chcelo to viac času na prípravu, viac filmov a plagiátordkých scén, ktoré sú. Niečo podobné som už videl v experimentálnej podobe, kde sa tvorcovi fajnovo podarilo zachytiť klišé Hollywoodu 50´s rokov. Spoznal som tu snímky ako Nočná mora v elm street, Tenebre, Torso, Evil Dead, Halloween, Piatok 13, Re-animátor a mnohé ďalšie na ktoré si nedokážem spomenúť na názov. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlenka s pořádným nádechem nostalgie. Je vidět, že i Ben Rivers má rád horory. Poslední 5 minutovka je samozřejmě nejvýživnější a musí potěšit snad každého hororového fandu. Mě potěšil celej kousek ikdyž jde vlastně jen o sestřih známejch hororovejch fláků. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama