Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Warhol sa krásnym spôsobom pokúša predefinovať film. Naservíruje nám 9 párov, ktoré majú tú istú úlohu - bozkávať sa. Bozkávať sa plynulo, smiešne, vášnivo, pomaly, úsečne, neoddeliteľne, všade a nikde... ale hlavne - s láskou. (isla)

Recenze (15)

Názorožec 

všechny recenze uživatele

on to samozřejmě není film, a ani jako na film se an to nedá koukat. ale spíš pohyblivý obraz a jako takový je to obraz mimořádný! Jako ideální prezentaci považuji výstavu s kterou přišlo The Museum of Modern Art, New York kdy jednotlivá videa "navěsila" vedle sebo do galerie jako obrazy a divák určuje čas který každému věnuje u nás výstava byla k vidění v galerii Rudolfinum pod názvem Andy Warhol - Motion Pictures. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Warholov Kiss (neoficiálne "lízačka jako hrom") naznačuje pozvolný prechod autorovho rukopisu z halucinogénnej avantgardy k forme socialistického realizmu. Dôkazy sú jasné - napríklad pošklbávanie v kútikoch úst, nadštandardné hromadenie slín, zámerne nesnímaná pritom kľúčovú rolu zohrávajúca oblasť genitálií, triaška ušných boltcov, hromadenie ušného mazu (nedostatočne prekázateľné). Pričom väčšina indícií má psychogénnu povahu nie je možné autora podrobiť morálnemu sadomasochistickému procesu. Tak smutné. Ale aj vtipné. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Pro Warhola dost zásadní film, portrétující postupně několik líbajících se párů (heterosexualních i gay). Fascinuje mě sebestředná arogance, se kterou Warhol-strukturalista tvořil desítky takovýchto filmů - filmů, které často rezignují na vzbuzení byť i sebemenšího divákova estetického prožitku. Kiss přesto patří k těm lepším a koukatelnějším dílkům A.W. - průměrného diváka ale asi příliš nenadchne. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

-= Část tvorby budoucího pana pop-arta jsem zhlédl na výstavě s názvem 'Andy Warhol - Motion pictures' v pražské galerii Rudolfinum. Očividně někteří uživatelé nepochopili význam slov 'experimentální' či 'avantgardní umění', tudíž jsem se rozhodl počiny aspoň ohodnotit (více méně z uměleckého hlediska). =- Na tehdejší dobu asi dost odvážné, přeci jen záběry líbajících se polonahých homosexuálů (pozor, ve filmu jsou i heterosexuálové) tehdy asi nebyly 'košér'. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Andy byla zajímavá bytost. Škoda, že už natáh' bačkoru, rád bych si s ním promuvil ......... ::::::::::::::::::::: ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama