Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reese Witherspoon hraje v této akční komedii vzornou a snaživou policistku, jejíž svěří do ochrany klíčového svědka v soudním procesu s vlivným mafiánským bossem. Svědek je vlastně ona - sexy manželka místního drogového dealera (Sofía Vergara). Když se o tuto dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá jim nic jiného, jen se vydat na útěk napříč celým Texasem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (217)

Marys 

všechny recenze uživatele

Určite mal film dobré a vtipné momenty, no celkovo prevažovali tie hluchšie a pôsobil pomerne lacno. Celkom nechápem, prečo Reese baví sa ešte sem-tam objaviť aj v takýchto plochejších úlohách, no je to asi jej vec. Nehodnotím Hot Pursuit úplne negatívne, no nič výnimočné nepriniesol. A nepochopil som, prečo v českom dabingu sa zrazu zo španielskeho akcentu stal prízvuk ostravský. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky nepříliš dobře podchycená (respektive dostatečně komediálně nepropracovaná) esence osmdesátek, ale s vážně skvělým castingem a hodně dobrým režijním uchopením. Být to o třídu lépe napsané a s nápaditějším finále, byla by to bomba. Takhle jen fajn žánrovka s několika výraznějšími momenty (scéna s jelenem je vážně skvělá) a dobrým tempem. ()

Reklama

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Osvedčený typ komédie, kde sa dve úplne rozdielne postavy náhodou ocitnú na spoločnej ceste a vzniká kopa vtipných príhod. Viac sa mi vo svojej úlohe páčila Sofia Vegara. Reese Witherspoon mi prišla dosť otravná, ale to bol asi zámer tvorcov. Komédia, ktorá neurazí a rozosmeje vás. Čakal som to horšie, takže som bol príjemne prekvapený. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Příjemná a pohodová komedie, čili v dnešní době kriticky ohrožený druh filmu. Zajímavé herecké obsazení, lehce fádně okopírovaný námět přenesený na ženské hrdinky, ke cti slouží, že velmi sympatické ženské hrdinky, a rozumně zvolená délka. Srovnávání s výborným Půlnočním během bych si sice nedovolil, neb to je skoro rouhání, ale rozhodně tímto filmem nikdo neprohloupí. Lepší průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prsatá a prcatá v akci. To se takhle v tomhle filmu sešly dvě herečky, které sice od sebe dělí herecká kategorie, do níž jsou řazeny, ale spojuje je (ženský) humor a zájem vyprodukovat si společnou komedii na míru. Reese Whiterspoon si od náročných rolí odskočila k akční oddechovce, kdy má být podle scénáře maximálně vtipná, ale je spíše vtipně přehrávající. Sofía Vergara má být hlavně sexy a občas i vtipně hláškující. To první jí vychází celý film, k tomu druhému není tolik herecky vybavená, ale snaha byla. Důležité je, že jim to spolu šlapalo. O filmu se nedá prohlásit, že by měl v akční scénách navrch. Akční složka je slabá, režisérka Anne Fletcher s ní prakticky nemá zkušenosti, ale pokud jde o gagy, v tomhle už film nabízí leccos. Gagy jsou svěží a originální. Dvě ženské se neustále špičkují, Sofía si utahuje z malého vzrůstu Reese, Reese se nepřenese přes Sofíinu nižší mentální kapacitu. Tenhle typ gagů tvoří náboj, jakousi osu filmu. Menší zastoupení má akční složka, kdy je k vidění nějaká ta přestřelka, případně honička, ale akční rámec je sotva průměrně natočen. Na mě tahle ženská dvojka působila živelně, dokonce nevadilo, že akce nehrála prim, ale pozor, úplně se neobcházela, to zase ne. Ječení, vřeštění a řešení situací, které spíše náleží mužům, se zde vedlo sympatickým způsobem. Příběh neměl výjimečné parametry. Reese je mimořádně svědomitá a upjatá policejní strážnice, která má k soudu doprovodit federální svědkyni, která má svědčit proti mocnému drogovému králi. Po příjezdu do její rezidence se vše podělá, když najatí zabijáci z řad policistů zlikvidují jejího manžela. Reese a Sofía jsou nucené vydat se před zabijáky na útěk, přičemž se v policejních protokolech stanou hledanými uprchlíky. Film není úplně předvídatelný, dojde i na nějaký ten zvrat, finální zúčtování mělo už méně nápaditý, dalo by se prohlásit, že celkem standardní vzorec. Ženská dvojka byla v globálu zábavná i originální. Mužská část diváků bude stejně většinu času zírat do výstřihu krásky Sofía Vergara, která zdatně popírá svůj věk. Reese Whiterspoon sice tak lepá jako její méně slavná kolegyně není, ale coby její protipól funguje zdatně asexuálně. Dohromady vytvořily (žensky) vtipné duo. Pokud se vám líbil film "Drsňačky" se Sandrou Bullock, tenhle jede na spřízněné vlně. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Film sa mal pôvodne volať Don't Mess With Texas. (m.a.t.o.)
  • Počas záverečných titulkov nasledujú nevydarené scény. (figis20)

Reklama

Reklama