Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (241)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak trošku mám pocit, že mohol byť film ešte o kus lepší, no nemôžem povedať, že by som považoval "The Light Between Oceans" za zlý film. Má to svoje momentky a rozhodne som bol zvedavý ako to nakoniec celé dopadne, no mám trošku pocit, že sme mohli vyhodiť nejaké scénky, alebo ich trošku upraviť a mohlo to byť silnejšie. Napríklad by sme sa nemuseli toľko sústrediť na to, že je Isabel nahnevaná na Toma pre jeho rozhodnutie a ubrať z toho trochu, alebo by sme mohli dať viac scénok, kde by sa medzi sebou o tom všetkom rozprávali a snažili sa pochopiť jeden toho druhého. Pretože osobne som rozumel obom. A ich argumenty boli silné. Moja manželka však povedala, že absolútne nerozumie prečo Tom urobil svoje rozhodnutie, keď to reálne urobí len všetko horšie. Sčasti s tým súhlasím, no rovnako musím povedať, že je to človek, ktorého trápilo svedomie. A ako sa môže s niečím takým žiť? Možno to niekto dokáže, no on s tým mal ťažkosti. Má to atmosféru, má to dobrých hercov, no občas som si hovoril, že by to mohlo ísť trošku plynulejšie a nemuseli sme toľko stáť na jednom mieste. Keď si dám dokopy pre a proti, tak som s celkovým výsledkom spokojný. Ale viem, že film mal aj na viac. Hodnotenie: B ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásně natočená, excelentně zahraná zasraná telenovela a pateticky vykalkulované porno pro viktoriánské panny, kluky v tangách a hysterické prudérní matky, vyměňující si denně při hřadování na emiminu recepty na nejlepší zásyp proti opruzeninám, o tom, jak si pyjonýr Míša Bednář pořídil s Alicí Ústupnou na majáku kukačku. Emočně analogické k situaci, kdy se snažíte vytřít si prdel časopisem Žena a život. Je to sice hezky barevné a plné ukrutně poutavých srdcervoucích skutečných příběhů padesátek v rozpuku, které nikdo nechce mrdat jen proto, že jsou tlusté, hnusné a smrdí, ale když to má posloužit k jedinému vhodnému účelu, kurevsky to škrábe, a není to zrovna srdce, co vám pak krvácí. Když už se tedy nebudete mít u čeho cpát Rafaelem, škrábat si netknutého bobra nebo vzlykavě smrkat do rukávů nevkusně růžového županu s kočičkami, pusťte si raději něco nepocákaného vaginálním šlemem sester Brontësaurových. Téma nedávno vkusně, heterosexuálně, svižně a nerakovinotvorně zpracovali Dánové a ani se u toho nebudete hodinu kousat nudou, než slizký Míša po vyčerpávající sajbrsexuální korespondenci s romanticky přimhouřenýma očima našroubuje přes rezistentní útesy svůj Bouřlivý maják do notně zaneseného přístavu lásky na zádech monotónně funící panny Alice a geneticky znuděný plod to pak raději zabalí před termínem. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

To bylo tak strašněěě dlouhééééé a natahované, až mi málem praskla u kytary struna. Mě to nějak nechytlo a až nádherné záběry krajiny a kouzelného a až drsného vzhledu ostrova, mi to přišlo jednotvárné. Vůbec jsme se nedokázala vcítit do hlavních protagonistů, což u tohoto žánru je to obzvlášť špatně. Spíše nedoporučuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezky zrežírovaný a luxusně zahraný prvoplánový romantický kýč zakončený vykalkulovaným dojákem. Přesto se na to dalo relativně v pohodě koukat, ačkoliv pokud by režie ubrala na stopáži a oželela nesmyslně dlouhé sekvence šťastné romantiky, bylo by to lepší. Nic k zapamatování, ale žehlit se u toho dá. 55% ()

applause 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, co si mám pod tímto snímkem představit, popisek byl zvláštní. Celkově zvláštní byl i děj filmu, ale překvapilo mě, jak tam byla psychologicky zpracována otázka viny/neviny. Film byl velmi silný a Michale Fassbender to zahrál skvěle. Alicia Vikander byla taky dobrá, ale místy mi vadila. Doporučuji. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Maják na ostrově Janus, na kterém se příběh odehrává, je skalnatý nehostinný ostrov na jihozápadním pobřeží ostrova Anvers v souostroví Palmer. Název Janus Island pro starověké římské božstvo Janus, který byl strážcem bran, vznikl kvůli poloze ostrova u vchodu do přístavu Arthur. Tam se ale netočilo, točilo se na v Lighthouse na Cape Campbell v Marlborough na Novém Zélandu, kde se obsazení a posádka střídá v turnuse pět a půl týdne. (sator)
  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)
  • Zatiaľ čo scéna, v ktorej je použitý rušeň, sa odohráva v roku 1918, tento typ lokomotívy sa začal vyrábať až v roku 1947. (Arsenal83)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama