Reklama

Reklama

Video Games: The Movie

Trailer

Obsahy(1)

Od výkonného producenta Zacha Braffa a režiséra Jeremyho Sneada prichádza epický celovečerný dokumentárny film zaznamenávajúci raketový vzostup videohier z nerdovskej záľuby na multimiliardový priemysel. Rozprávač Sean Astin predstaví hĺbkové rozhovory s praotcami tohto priemyslu, ktorí to všetko začali, ikonami herného dizajnu a geekovskými guru, ktorí nás vedú do budúcnosti. Video Games: The Movie je oslavou hier od Atari až po Xbox a ponúka poučný pohľad na to, čo leží v tejto oblasti pred nami. (figliar)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (26)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který mapuje videoherní průmysl od jeho počátků přes současné trendy ve tvorbě her až po výhled do budoucna. Jsem z generace, která pamatuje období zhruba od prvního PlayStationu, ale i starší hry, které se z konzolí dostaly na obrazovky monitorů klasických stolních počítačů. Víc než nostalgická jízda přes různé herní tituly mě potěšily především názory a komentáře všech zúžastněných s nimiž jsem se mohl téměř ze sta procent ztotožnit. A to včetně propírané problematiky násílí ve hrách až po smysl samotných videoher. Jediným negativem celého dokumentu je opomenutí PC scény, jejíž zásadnější tituly se občas v dokumentu objeví, ale obsáhlejších informací se divák nedočká. Video Games: The Movie oslavuje herní scénu, kultovní herní tituly a vypichuje fakta, která stála za zrodem této kultury. A já jsem rád, že mohu být už zhruba dvě desetiletí její aktivní součástí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem hardcore player a nikdy jsem jím nebyl, ale tenhle dokument, který je informativní a navíc má v některých ohledech pravdu v tom, jaký je dopad her na společnost a naopak dopad společnosti na hry, mi stejně přišel krásně nostalgický a silný. A co si budeme povídat, známé obličeje jako komentátoři a hráči prostě fungují. Prostě dejte hrám šanci, než do nich budete kopat. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Áno, je pravda, že dokument je až príliš strohý na to, aká bohatá je videoherná scéna. Treba si však uvedomiť, že obsiahnuť v podobnom projekte naozaj všetko, čo ľudia znalí problematiky považujú za podstatné, by zabralo niekoľkonásobne dlhšiu stopáž, pripadne by si podobné plány vyžadovali rovno seriálové spracovanie. Aj preto je nezmysel hodnotiť Video Games: The Movie podľa toho, čo mu chýba, no podstatné je zamerať sa na to, čo prináša - momenty, ktoré nepochybne zaujmú každého človeka, ktorý má už čosi odohrané, prehlásenia ľudí, ktoré vyčaria neraz vyčaria na tvári úsmev, a taktiež aj argumenty zaručene schopné presvedčiť o pozitívnych stránkach tejto "mánie" aj tých, ktorí mali až doteraz vďaka skresleným informáciám z médií na hry len kritický názor. (80%) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dost neohrabaný dokument skákající z jednoho období/tématu do druhého, na druhou stranu perfektní krasojízda od PDP-1 a Spacewaru až po XBOX One či PS4 a novodobé, graficky out of my mind hry. Někdo si může stěžovat, že dokument opomíjí PC hry, ale přátelé, dokument se jmenuje VIDEO GAMES a ne PC GAMES! Takže na to pozor, než začnete rozumovat :) Bylo fajn si připomenout, jak šel čas a ovlivňoval nejen tvorbu her a jejich grafickou a obsahovou stránku, ale i lidskou komunitu jako takovou. Z odstrkovaných geeků se stali miláčci davů, které chodí sledovat statisíce lidí na mezinárodní turnaje. Z LANek propojených mezi dvěma byty mrakem kabelů až po online hry, které hrajou miliony lidí. Všechno má své klady i zápory. Herní průmysl můžete milovat, či nenávidět, ale rozhodně se mu nevyhnete. PS: Není nic lepšího, než slyšet z vedlejšího pokoje kamaráda, jak kleje nad tím, že jste mu vystřelili hlavu z obličeje :))) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerný dokument. Nepřinesl mi v podstatě nic nového a vlastně si ani nedovedu představit tu osobu, které přinese. Všeobjímající název sice dává najevo, že tvůrci chtějí obsáhnout vše, ale výsledkem je patvar, který nepřinese nic jiného než samochválu, další samochávlu a kopec záběrů z her. Mimo hry mám taky hodně rád film a tohle jako dokumentární film nefunguje, tohle se na herním boomu jen svezlo. Znovu raději doporučím Indie Game: The Movie. ()

Reklama

Reklama