Reklama

Reklama

Ju-on: Owari no hajimari

  • Japonsko 呪怨 -終わりの始まり- (více)

Obsahy(1)

Mladá a ambiciózna Jui nečakane postupuje z pozície zastupujúcej učiteľky na post triednej učiteľky. Hneď v prvý deň nástupu v novej funkcii zisťuje, že jeden zo žiakov, Tošio Saeki, už sedem dní vymeškal zo školskej dochádzky. V záznamoch predchádzajúceho triedneho učiteľa bola uvedená poznámka, že sa nikoho z rodiny nepodarilo kontaktovať. Nakoľko si Jui musí z pozície svojho postavenia plniť nejaké povinnosti, rozhodne sa, že daného žiaka na uvedenej adrese navštívi. Bez toho, že by si to uvedomovala, vstupom do domu prichádza do priameho kontaktu s kliatbou, ktorá ju bude prenasledovať, až kým... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (28)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady jsem neměl ten nejmenší problém a z mého pohledu se poslední Ju-on může směle měřit s těmi prvními z Šimizova pera. Samozřejmě film nepřichází s ničím originálním a pracuje s tím, co už bylo viděno v minulých dílech a místy mi připadalo, že přidává i něco z originálního japonského Kruhu, ale když se to tak vezme, tak prakticky všechny horory jsou recykláty, tak co? Navíc tohle mělo všechno, co od duchařského hororu čekám, takže napětí, lekačky a atmosféru, kterou bych se místy nebál označit za vynikající. Co se samotných duchů týče, tak mám výhrady k obligátnímu chlapečkovi, který přeci jen mohl být o něco démoničtější, ale vše napravila jeho strašící kolegyně. Já si to užil. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak i přesto, že ve filmu jednoho člověka sežere lednička, žádný Owary ve filmu nenajdete (to bude to NO hned zatim) , i když je název sliboval.Nenávist je jak Tak jde čas světového hororu a jediné, co tahle série může nabídnout je výtečná americká verze, pochybuju, že má vůbec cenu sledovat ty dva hodinové bonusy k desátémů výročí, abych tak nějak zkompletoval určitou část, chci se ještě podívat na Smrtící nenávist 2 a 3, USA produkce samozřejmě.Zatím poslední díl byl dobrej hlavně po příběhový stránce, konečně se dozvíte dost informací o Tokyoj, nebo jak se jmenuje, takže scénář je asi jediné plus, bohužel je to velice málo děsivé a atmosféru nehledejte, nenajdete, ale asi 3 lekačky jsou hustý a u jedný skoro na konci jsem se hodně zvednul z gauče a to se taky počítá.Neposerete se z toho ani omylem, ale už jen kvůli původu malého Shinobiho to stojí za shlédnutí.50%. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tretia ducharina z Ázie roku 2014, ktorú som pozeral a rozhodne najslabšia. Lakačky na mňa vôbec nepôsobili a boli velmi málo efektívne. Velmi sa mi páčila atmosféra v strašidelnom dome, v ktorom bolo zvláštne ticho a bol velmi rozlahlý, takže to vytvorilo parádne prostredie. Záver bol do polovice úplne parádny, ale to zobudenie zo sna ma velmi sklamalo. Neznášam, keď sa celý horor niečo deje a hlavná postava sa na konci zobudí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Učiteľka príde domov vyhľadať žiaka, ktorý dlhšie chýba v škole, čo ju však zatiahne do nepríjemnej nočnej mory, keďže dom bol kedysi dejiskom desivej tragédie... Siedmy zárez do (ne)únavnej „Ju-on“ série predstavuje reboot diania, takže kto má chuť na otrepanú ázijskú duchárinu v tom pravom slova zmysle, nech sa páči. Osobne ten film považujem za nepotrebný, nie však zlý, teda pokiaľ sa človek prenesie cez 100x videné a bude sa na to pozerať len ako na nenáročnú duchárinu so starým (až príliš) známym Ju-on nádychom. Natočené je to pekne, atmosféra nechýba a pár ľakačiek + duchárskych kreácií občas zafunguje, takže tie 3* tam s trochou sebazaprenia nakoniec priklepnem. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po dvou velmi průměrných příspěvcích z roku 2009 mě tento nový Ju-on nechával chladným. Až do chvíle, kdy jsem zaregistroval, že jej má na svědomí Masayuki Ochiai. Ochiai je totiž relativně ostřílený veterán novodobé vlny J-hororu a jeho Kansen z roku 2004 patří k tomu nejlepšímu co tato etapa nabídla. Beginning of the End je rebootem celé série a předchozí dvoj-projekt z roku 2009 sfoukl jako svíčku už během první půlhodiny. Asi je to hladem po kvalitním japonském (ale obecně i asijském) hororu, který při životě držel jen Kyoshi Kurosawa a tudíž i velmi nízkou laťkou, ale Beginning of the End je bezkonkurenčně tou nejlepší japonskou duchařinou poslední dekády. Zatímco se otec této série Takashi Shimizu a otec moderního J-hororu Hideo Nakata plácají v příšerných 3D projektech Masayuki Ochiai se vrátil ke "kořenům" a všechny efekty ať už digitální nebo ne překládá v dnes už celkem odscholové podobě J-hororu z přelomu tohoto století. Vynikající atmosféra, přesný casting a spousta povedených scén s hrstkou několika naprosto geniálních dělá z Beginning of the End záblesk naděje pro asijský horor. Nejlepší japonských horor to rozhodně není a plná pětihvězdičková palba je opravdu jen v kontextu bídy a mizérie tohoto skomírajícího subžánru. Po deseti dlouhých letech ale konečně přišel snímek, který se může klasickým Ringům, Ju-onům a Kairu aspoň podívat do očí. Přimhouřených. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama