Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]] ve zkratce: česká hrůza na druhou, nereálné chování postav a pomalý nudný příběh vlastně o ničem. Ženský rukopis je hodně znát (režisérka i scénaristka) a co jsem mohl čekat od tématu propojení ženského a gay světa. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně ne-e :-). 1. Jana Plodková mi tu byla vysoce nesympatická a navíc mi připadala i děsně ošklivá a furt sem musela přemejšlet, jak to sakra tvůrci udělali, že v tomhle filmu vypadá její obličej, jako by byla myš/krysa, když v jinejch filmech, kde hraje, mi to tak nepřijde. 2. V kinech musíme vypínat mobil, abychom nerušili ostatní publikum, ale napadlo tvůrce, že publiku může vadit i neustálý hlasitý vyzvánění ve filmu? Kdyby to tam bylo dvakrát třikrát, ale proč proboha skoro pořád? A proč si nedala mobil na potichu? Přece by bejvaly stačily záběry na vibrující a svítící mobil, ne? Stokrát jsem měla chuť na ní zařvet "tak si ten mobil proboha dej potichu!" Uf. 3. Film má 99 minut a klidně by mohl bejt zkrácenej tak na 80 nebo i míň. 4. Přehrávání některejch herců (zejména Milena Steinmasslová) bylo do očí naprosto bijící a pochopila bych to u člověka, co studuje první rok DAMU a ještě k tomu hraje v divadle, ale ne ve filmu! 5. S tím ovšem souvisí i slabej scénář filmu, resp. konkrétně dialogy. 6. Mám pocit, že jsem se při jedný scéně dokonce i zasmála, ale vzhledem k tomu, že už si ani nevzpomenu při jaký, tak to o něčem vypovídá. 7. Já chápu, že to je inspirovaný pravdou a že to mělo mít hlubší význam. A věřte mi, mně nevadí romantický filmy a dokonce ani ne filosofický debaty, ale rozhovory hlavních postav pro mě žádnou přidanou hodnotu neměly, chápu o co šlo - ale o tom nemusel bejt film, třeba jen část. A z lítosti, že vím, o co tvůrcům šlo a dovedu si představit, jak si mysleli, že to bude působit, dávám 2 hvězdy, jinak bych dala 1. ()

Reklama

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film obsahuje: dementní zápletku postrádající jakoukoli logiku, špatnou a neustále se klepající kameru, naivní scénář, který působí, jako by ho psala třináctiletá holka (a to ho psaly holky dvě!), stěží uvěřitelné dialogy, které se snaží působit strašně hluboce, ale jsou leda tak k smíchu, stupidní chování postav, pro které není žádné vysvětlení a všichni tak jednají jak kdyby byli z nějakého paralelního vesmíru, prkennou Plodkovou, postavu Emy, která je úplně natvrdlá, většinou se oblíká jak děvka a nosí neustále sluneční brýle za tmy (proč?! zpočátku jsem si myslel, že je slepá a i když se chvíli chovala jako slepý autista, tak nakonec nebyla), postavu nymfomanického bisexuálního kadeřníka Tonyho, který sem tam předstírá něco vzdáleně připomínají lásku, postavy ostatních homosexuálu, kteří jsou více stereotypní než v nějaké komedii (ani bych se nedivil, kdyby homosexuály tenhle film urazil, protože je líčí tak, že všichni mluví jako blbci, neustále to spolu dělají a všichni pracují jako kadeřníci), postavu mámy Emy, která je totální psychopat, postavu táty Emy, který ani nemá žádný charakter, sebevraždu bez jakéhokoli smyslu či logiky, postavu nějaké tlusté ženy, která v ději nemá žádný účel, Adama Mišíka, který se tam objeví jen proto, aby si s Tonym užil a zmizel z děje, spoustu nudy, vztahy mezi postavami, které jsou jak z paralelního vesmíru a nefunkční romantiku. No uznejte sami, nelze než doporučit! Na tom filmu se mi líbila jenom hudba, ale i to je sakra málo, protože ten film je jinak naprosto příšerný, dělá z diváků idioty a prezentuje stěží uvěřitelnou verzi moderního světa. Slobodanka Radun ať už se radši nikdy nepokouší něco natočit, protože tady je moc dobře znát, že nemá talent ani um a její filmy jsou ztrátou času. Stejně mě na tom nejvíc fascinuje, že na to někdo dal prachy, protože tohle dosahuje úrovně demence jiných českých skvostů, jako třeba Můj příběh, Jak se moří revizoři nebo Cena za štěstí. Fakt MY 2 netočila Dabrowská? Vypadá to jak film od ní. Odpady dávám fakt málokdy, ale tenhle film si nic jiného nezaslouží. Tohle je prostě strašně špatné po všech stránkách, leda by se jednalo o komedii, ale celý ten film se bere tak strašně vážně a tak strašně si hraje na realističnost, že je to jedině tak směšné. Je to hodně špatné jako drama, ještě horší jako romantický film a jediné, co by MY 2 mohlo být, tak sci-fi, protože jsem měl pocit, že sleduju film odehrávající se buď v paralelním vesmíru nebo v naší realitě, kde ale sledujeme mimozemšťany převlečené za lidi. Jenže sci-fi to dle záměrů Slobodanky Radun asi taky nebyla, tak nemůžu hodnotit jinak. odpad! ()

klida 

všechny recenze uživatele

Ústředním duem jsou Ondřej Nosálek, o kterém jsem nikdy neslyšel, a Jana Plodková, o které jsem slyšel, ale nic jsem s ni neviděl. A právě s představitelkou hlavní role jsem měl docela problém, protože občas hodně divně zní (nevím, jestli to jsou postsynchrony) a občas hodně šustí papírem. Dost mě zaskočilo, že je v jedné scéně vidět mikrofon, k tomu to má takové ty klasické dětské nemoci jako, že on mluví do plných dvěří, ale ona sedí za prosklenými. Největší problém ale je, že jakkoli se na některé scény dobře dívá a jiné jsou zase vtipné a zábavné, tak mě ale prostě vůbec nezajímá, jakým směrem se bude ubírat život třicetileté grafičky (to, že je grafička, jsem se dozvěděl až z obsahu na webu produkční společnosti). Postava matky, kterou hraje Milena Steinmasslová, je ovšem skvostná a Luděk Sobota jí také zdatně sekunduje. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona ho miluje. On ji podvádí. Ona je nešťastná. On ji dál podvádí. Jak z toho ven? Slobodanka Radun sice není Alice Nellis, což na druhou stranu nemusí nutně znamenat handicap, naopak scénář se i přes nemnohá tvůrčí klopýtnutí s úspěchem vyrovnává s některými kontroverzními událostmi a je na něm znát jistá uvolněnost, pro současnou českou tvorbu spíše výjimečná. Zatímco Plodková i Vyorálek hrají své postavy spíše ledabyle, téměř bez špetky fantazie, v případě charismatického Ondřeje Nosálka v roli nespoutaného homosexuálního frizéra Tonyho je to herecký výkon hodný ocenění. Na lékarnických vahách přesně odvážený humor, který se v několika okamžicích mísí s pocity zoufalství a zklamání, rozhodně není lascivním komerčním zbožím, nabízeným druhdy v jiných filmech obdobné provenience, a lze tedy jedině s povděkem kvitovat jakkoli neobvyklou snahu o film s provokativním příběhem. Je to vstřícný krok k pochopení složitých mezilidských vztahů, v nichž opravdové přátelství, jak se zdá, znamená mnohem víc, než si myslíme. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)
  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)

Reklama

Reklama