Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 2
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Manhattan Project mě fascinuje a moje jediná výtka tu jest, že bych rád víc skutečných postav aktérů (než v podstatě jen Oppenheimera) a trošku víc válečný politiky, tedy větší ukotvení v historický realitě plus i pohled z vyšší perspektivy, na úkor lesbi záletů a jiných prostých milostných odboček :) Je to ale slušně poutavá, hezky retro plná propagandistických plakátů, herecky silná (Hickey příjemně překvapuje, vedlejšky jako Stormare, J. Carroll Lynch, Camp) sonda do přísných poměrů v Los Alamos, machinací a souboje dvou týmů vědců o vyvolený funkční design superbomby - “Thin Man” versus imploze. 80% (x) S02: Dvojka je členitější, má větší ambice, dopředu jde špionáž, vládní špína a mám pocit, že ubylo bezvýznamných pletich. Silná je celá finální část s logikou bomby shozené na Japonsko a samozřejmě, testem T. samotným. Tak sice bylo v plánu pokračovat studenou válkou a H-bombou, ale vida, seriál byl zrušen v bodě, kdy se svým způsobem završil projekt samotný, tj. nemám pocit, že bych přišel o konec. Jinak celkem zajímavý progress postav, vedl u mě obsesivní Frank - předloha reálný vědec S. Neddermeyer. Co nemůžu odpustit, že se v celé sérii nezjevila postava generála Grovese. Tip doplnit si o toto. 80% “If we want to change the world, then we need to embrace what the world will call us when we finish what we started.” ♪♫ ()

noby 

všechny recenze uživatele

Manhattan není seriál s vysokými cíli. Nečekejte tíživou atmosféru z hloubi existenciálních otázek, nečekejte dokumentární pohled na historickou epizodu. Čekejte běžný seriál s jeho vztahy a konflikty, a zjistíte, že jsou v něm velmi dobře zakomponovány i atmosféra, reálie a vůbec projevy válečné doby. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě nadchl,ale to se dalo očekávat vzhledem k tomu,že mě hodně baví retro snímky.Zaujalo mě,nakolik se od sebe liší obě řady seriálu.Zatímco první série se zabývá hlavně vývojem atomové bomby,druhá řada se ve větší míře zaměřuje na špionáž.Seriál zároveň připomíná,že i když se Spojené státy vždy hlásily k myšlence demokracie,slunce tam ani zdaleka nesvítilo a nesvítí pro všechny stejně.Atmosféra,děj i herecké výkony byly na vysoké úrovni a výborně jsem se bavil. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vyprava pekna, atmosfera pusobiva, clovek by si nejradsi nalil whiskey taky. Serial ma misty velmi rychle az bych rekl hekticke tempo, ktere se vsak v prubehu serie nastetsi zklidnuje. To pak prospiva i vice i mene mrazive atmosfery. K postavam si tak nejak stale nemohu uplne najit cestu, ikdyz se to s kazdym dilem lepsi. Skoda, ze zde neni vice realnych postav na ukor fikce. I pres vsechny mozne vyhrady se vsak jedna o velmi solidni televizni zabavu. S kazdym dilem prijemnejsi... ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Prvních několik dílů je naprosto párádních, bohužel zhruba v polovině (1.serie) ztrácí seriál tempo. Méně se řeší stavba a návrh bomby a více vztahy. Což by nutně nemuselo být na škodu, kdyby se to více povedlo. Lesbický vztah hlavní protagonistky je podle mě naprosto zbytečný a hlavně nemístný. Stejně tak jako vznik dalších několika milostných trojúhelníků. Naštěstí závěrečné díly jsou opět kvalitní a příběh začne znovu pěkně eskalovat. Konec je naprosto skvělý, a tak celkový dojem z Manhattanu je velice dobrý. Lepší 4* ()

Galerie (560)

Reklama

Reklama