Reklama

Reklama

Lobo

Rodinný / Dobrodružný
USA, 1962, 67 min

Předloha:

Ernest Thompson Seton (kniha)

Kamera:

Jack Couffer

Hrají:

Rex Allen (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh natočený podle povídky Ernesta Thompsona Setona, vypráví příběh vlka na Arizonských pláních. Film se z téměř dokumentárního stává nádherným dobrodružstvím sledujícím vlče od narození až po souboj o vůdce smečky. Když je jeho družka chycena do pasti zlodějem dobytka, vydává se Lobo se smečkou na záchrannou misi. Musí překonat všechny nástrahy a nebezpečí, které mu zkušený lovec klade do cesty, aby ji osvobodil. Dojemné a dobrodružné vyprávění pro celou rodinu. V celém filmu nezazní jediný dialog. (Skeptik)

(více)

Recenze (6)

whack 

všechny recenze uživatele

Tieto staré americké filmy o krásach hôr mi aj tak pripadajú trochu kontroverzné: Vypustíme pri nejakej peknej scenérii zvieratá a uvidíme, čo sa stane - ak sa navzájom prizabijú, tak to vystrihneme a nahradíme ich. Je to trošku v kontraste s tým, čím film chce byť. Ernest Thompson Seton, významný woodcrafter, si toto sám uvedomil a neskôr prestal loviť. Dobre, divočina je o tom, je to normálne, ale nie, keď to je len pre pobavenie publika. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Film LOBO z produkce Walt Disney je volná inspirace podle skutečných příběhů lovce vlků a přírodovědce Ernesta Thompsona Setona. Vřele doporučuji všem zastáncům zvířat, kteří stejně jako já mají rádi přírodu a samozřejmě zvířata. A to proto, že to je zcela kouzelný pohled do světa vlků, i když vše hrané, je to opravdu skvěle natočeno. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který narozdíl od skutečného příběhu o Lobovi (tedy toho, který sepsal podle svých zkušeností Ernest Thompson Seton) končí šťastně. Jinak by ani nešlo o rodinný film, ale doslova o Shakespearovskou tragédii. Každopádně je tento příběh krásný. Prostředí, přirozené chování vlků. Natočení muselo být velice náročné a tvůrci mají mou velikou poklonu. Hodně mi to svým stylem připomnělo podobně laděný film, Medvěd (z osmdesátých let). A stejně jako jemu, i Lobovi uděluji stejné hodnocení. 80%! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Legenda o Lobovi je klasická disneyovka niekde na rozhraní prírodopisného a hraného rodinného filmu. Je veľmi fajn, že už v 60. rokoch si aspoň niektorí ľudia uvedomili, že vlk, toto nádherné divoké zviera, nie je niečo, čo človeku škodí a treba ho silou mocou zabíjať, ale ako živého tvora majúceho svoje presne určené miesto v prírodnom kolorite ho treba chrániť a týmto filmom sa rozhodli ukázať ho v lepšom svetle. Nie je to síce až také svetlo, ako by to bolo natočili dnes, ale aj tak je to fajn. Čo sa týka práce so zvieratami, tá je veľmi poctivá, aj keď samozrejme, je myslím ľahko viditeľné a určiteľné, kedy zvieratá medzi sebou bojujú a kedy sa len hrajú, kedy si naozaj zháňajú potravu a kedy sú len zvedavé. Detský divák to ale riešiť nebude, resp. pre neho je to dostatočné. Najlepšie zábery sú tie s vlčím šteňatom, malou antilopou a medvedíkmi čistotnými. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jak zazní v textu písně, jejíž melodie a sloky se vinou celým filmem :"Across the lonely campfire when the wolves begin to call. The riders tell the story of the bravest wolf of all. The king of all the hunters, born to lead the rest. His name became a legend across the great Southwest. Lobo, Lobo, your name will survive, for no man could bring you in dead or alive!" . Oliver Wallace, který píseň zkomponoval, byl jedním z "dvorních" skladatelů studia Walta Disneye a autorem jiných známých melodií z filmů Popelka či Alenka v říši divů. ()

Reklama

Reklama