Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý díl úspěšného akčního filmu Bratr volně navazuje na první - Danila Bagrov přijíždí z Petrohradu do Moskvy, kde potkává své staré přátele, s nimiž bojoval v armádě za války v Čečně. Jedním z nich je Konstantin Gromov, který mezi řečí prozradí Danilovi, že má dvojče Dmitriho, profesionálního hráče hokeje v Chicagu. Nicméně majitel hokejového klubu se snaží po tajné dohodě s ruskými partnery (a mafií) mladou hokejovou hvězdu oškubat o většinu výdělku na základě zničující smlouvy. Pár dní po rozhovoru nalezne Danila Konstantina zavražděného… aby to samé neudělala mafie s ním, odjíždí do Ameriky s jediným cílem - pomstít přítele a napravit křivdy. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud Bratrovi promineme nerealny scenar a budeme se na nej divat s nadhledem, ceka na nas velmi zabavna a akcni podivana. Vyborne retro plne kontrastu mezi Ruskem a USA, kteremu nechybi humor, originalni prestrelky ani poradna kocka, kdy Irina Saltykova hraje sebe samou. Velmi dobre svou roli zahrala i Milauna Jackson. Velka skoda, ze reziser filmu i hlavni postava v podani Sergeje Bodrova uz maji sve dny secteny. Stejne jako v prvnim dile nezklame ani hudba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak je sice pravda, že dvojka je slabší než jednička (o tom žádná), ale i tak jde o docela slušnou podívanou. Danila Bagrov si jen tentokrát pořádně zařádí v USA a jak už je u něj zvykem, bez pořádných průserů a několika mrtvol se to prostě neobejde. Opět nasadí sluchátka, pomiluje pár žen, vystřílí kupu nábojů a obětuje i trochu vlastní krve. Jen na to tentokrát nebude úplně sám. Jeho Брат Viktor se konečně vzpamatoval (no jestli se to tak dá říct) a přiloží ruky k dílu (i když v jeho případě spíš bude žehlit průsery, do kterých se sám dostal). Proti nim budou stát nejen Afroameričané, ale i Ukrajinci – takže o akci bylo postaráno…Zaujalo i zpestření z hokejového tréninku, kde se objeví na chvíli i Jarda Jágr. Jen už mi to prostě nepřišlo tak špinavé a drsné, jako tomu bylo mezi ruskou spodinou a navíc se tu objevilo i několik nelogických kiksů. I tak je to ale pořád průměr… ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po nevídanom úspechu prvého filmu na domácej pôde a vysokému dopytu po pokračovaní sa Balabanov o tri roky neskôr rozhodol dať ľudu to, čo požadoval. Danila, veterán prvej čečenskej vojny, sa po útrapách v prehnitom Petrohrade vydáva do hlavného mesta, aby viedol normálny život a zabudol na svoju bývalú kariéru "nájomného" zabijaka. Moskovská mafia má však dlhé chápadlá a harmonická idylka sa rýchlo rozplynie. V druhej polovici kormidlo prevezme "pracovná" návšteva New Yorku a Chicaga, kyjevská mafia, čierni pasáci a skorumpovaní americkí biznismeni. Vzniká tým pestrá paleta rôznych perspektív na identické témy (napr. patriotizmus, spôsob života, sociálne otázky a dilemy). Z pohľadu zápletky sa jedná o zmes ťažko uveriteľných báchoriek, udalostí a interakcií, ktoré by sa jednoducho stať nemohli (príklad #1: pohľadná televízna moderátorka zrazí chodcu, ktorý zhodou okolností vyzerá jak čistý bezdomovec, vezme ho k sebe domov do svojho luxusného apartmánu s výhľadom na Manhattan, aby ho ošetrila, po pár minútach ho tam nechá a odíde do práce, no a keď sa večer vráti, opýta sa, či je v poriadku, a následne ho prefikne... to akože kde sme? :D). Z pohľadu filmárčiny silné stránky (kamera, štylizácia) aj neduhy (absolútne mizerná práca s hercami, nevyrovnané tempo, neexistujúca gradácia) predchádzajúceho filmu zostali, strih však zlepšený o značný kus. Oba filmy sú ale silné v sociálnych témach, reflektujú nálady a stav ruskej spoločnosti toho času, ktoré zakrývajú za jednoduché príbehy o honbe za pomstou a túžbou po spravodlivosti. Rozhodne dilógia, ktorá stojí za skus. (16.1.2020) (14.6.2022) ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Vyborny film...Pacilo sa mi to viac ako jednotka....Danila je drsnak ktory vie co a ako a nestrati sa ani v Amerike,kde riesi problemy Kamosovho Brata hokejistu,ktory hrava v nhl a miestny mafian mu dlzi nejakych 900 tacov.V par zaberoch sa tam mihl hokejistii Jagr,Kasparaitis a myslim ze aj Morozov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jarda Jágr, toho času kapitán hokejového Pittsburghu, je největší hvězdou téhle prapodivné báchorky, kterak ruský hrdina z jedničky odjíždí za oceán, aby pomstil přítele. A divákovi sprostě sebral dvě hodiny života. Scénáristicky je to děravé hadr, nějaká linie naskočí, ale nikam nesměřuje, tempo je hodně kolísavé, herci mizerní. Příběhů o pomstě v rámci mafie viděl každý přehršel, tenhle ruský model ale nenabízí prakticky nic, na co bych si chtěl několik desítek minut po projekci vzpomenout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy jde hlavní hrdina na trénink Pittsburghských tučňáků, se na chvíli objeví i Jaromír Jágr, další slavný hokejista Darius Kasparaitis dokonce prohodí pár slov. (Lurtz37)
  • V 51. minutě filmu, hned po úspěšném použití druhého granátu, vidíme v záběru zadní část vozu Škoda Forman červené barvy (jedná se o poslední typovou řadu vozu). (grovik.net)
  • Irina Saltykova je skutočná speváčka, zahrala si samú seba a scény z jej apartmánu sa natáčali v jej skutočnom apartmáne. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama