Reklama

Reklama

Hitlerovy příšery

(TV film)
  • Česko Hitlerův jurský park (více)
Velká Británie, 2014, 48 min

Režie:

Jeremy Bristow

Kamera:

Duncan Fairs

Hrají:

Russell Boulter (vypravěč), Heinrich Himmler (a.z.), Hermann Göring (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Podíváte se, jak nacisti zaměstnávali nejlepší vědce Německa při plánování obrovských loveckých parků, kde chtěli pozměnit běh přírody. (National Geographic)

Recenze (6)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Ako súčasťou svojich pomýlených snov bolo vytvoriť Tisícročnú ríšu a v nej pre árijcov rozľahlé parky na lov „árijskych“ zvierat. Mozgami tohto plánu boli zoológovia, bratia Lutz a Heinz Heckovci, riaditelia dvoch veľkých zoologických zahrad, ktorí už od 20 - tych rokov pracovali na znovu oživení praturov (naposledy videných v roku 1623) a prakoňov (naposledy tarpan videný v roku 1880 na Ukrajine), čo sa im aj podarilo. Druhou časťou tohto plánu bol priestor vyčlenený na tento chov, po obsadení Poľska a Sovietskeho zväzu bol vybraný praveký Bielovežský prales na rozhraní Poľska a Bieloruska, kde sa mimoriadne darilo a darí aj dnes vlkom, rysom, losom a stádu zubra európskeho. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Prakticky vrátit vyhynulé zvíře, zpět do přírody se snaží křížením němečtí vědci. Slabší dokument, celková nudnost příběhu. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hitlerovy příšery či Hitler's Jurassic Monsters je silně zavádějící název. Řekl bych že až lživý. Ono se totiž nejedná o nic jiného, než o pokus bratří Hecků zpětně vyšlechtit pratura a tarpana (divoký kůň) a vypustit je do Bělověžského pralesa, kde měla být zřízena lovecká rezervace sloužící nacistickým elitám. Takže pokud čekáte velociraptora či stegosaura, budete zklamáni. S pravdou dokument manipuluje i při označení tzv. heckova skotu za výplod nacistických experimentů, protože to šlechtění začalo mnohem dřív a nemělo nic společného se Siegfriedem a mytologií, jak se snaží tvůrci divákovi namluvit. Prostě jen další z manipulátorských dokumentů, které se snaží Třetí říši podstrčit kdejakou blbost. 30% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem podobný dokument o nacistech a jejich vztahu ke zvířatům. Popisu historie germánského a dalších evropských lesů výborně popisuje Schauma. Jsem odpůrcem nacismu, ale s myšlenkou prodloužení pralesa na velkou část území Běloruska souhlasím. Bohužel Poláci a kapitál ho nyní naopak kácí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama