Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (554)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si americkej prezident jako každej správnej tramp vyrazí na vejlet do Anglie, aby tam spolu s nastávajícím tatínkem pobíháním po prázdnejch ulicích zachránili svět. Ideální film na lince Praha - Londýn a výborná reklama pro pobyťák v Británii. Miluju prostoduchou zábavu a moc mě baví vtipná filosofie, že štěstí naší planety leží v rukou politiků, ale tohle bylo tak přitažený za vlasy až jsem na konci měl chuť filmu koupit paruku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej z nich je teroristická sketa, dokud se neprokáže, že není." Vyvážení demokracie do různých Zaserstánů může mít své následky. Třeba v tom, že někdo přenese mírumilovnou invazi do kolébky demokracie. Vždyť na tom nic není. Stačí zabít britskýho premiéra a donutit poldy, zdravotníky, hradní stráž, Delta team i kněží, aby si vzali volno a nechali za sebe makat teroristy. Já jsem byl tedy nadšenej z toho, že v dnešní době neustálýho špiclování se mohou po londýnskejch střechách nenápadně potulovat týpci s bazukami. Mě to zkrátka bavilo, protože Prezident a Mike jsou skvělý běžecký duo. jehož náplní práce je záchrana světa a v tom jim žádný sdružení muslimskejch imigrantů nemůže zabránit. Je to vlastně skvělej tah nalákat teroristy do Evropy, protože pak ušetříme spoustu peněz za přesuny armád. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokračování hovna k hovnu. Jednička byla aspoň komornější, takže se tvůrci nemuseli snížit k digitálnímu bordelu kvality prvotřídního akčňáku od Asylum, v němž zrovna hraje hlavní roli rozkuřovací dcerka od prachatýho produkčního, takže zbylo o 5k dolarů navíc pro chlapce s jogurtama na bulvách. Navíc měl Bílej dům o dost odvážnější Rkovej rating, což byla jedna z mála věcí, která táhla film do průměru (ano, thx Antoine Fuqua). Takže...nebýt jedné super nestřižené scény ke konci, vyfásl by Londýn asyláckou jedničku za dokoukání do konce, no nebudu zapšklej vocas, a trapně amatérsky zanimovaný dvě hvězdy sem dám. Další prosím netočit, a pokud ano, tak s Davidem Hasselhoffem v roli geriatrického záporáka Zaldostanova, který bude s Butlerem soutěžit ve vytrvalostním plavaní o čest svého prezidenta. Clintonovou by hrála Jiřina Bohdalová a Putina Steve z Beverly Hills. 40% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Butler rulezz. Pád Londýna je slabším bratříčkem slušného prvního dílu. Chybí konflikt s Koreou (jak v reálu tak ve filmu) a teroristický padouch není řádně démonický. Občasná vážnost tentokrát trochu podráží nohy krvavé zábavě, kde Butler ubodává protivníky. Taky kontrast budoucího taťuldy a zabíječe tisíckrát horšího než samotní teroristi není úplně na místě. Ale je to zábavné. Zábavné svou naivitou. Scénář opisuje z béčkových pecek z devadesátých let a dává jim moderní kabátek, jen už opisuje zbrkle a kašle na to jestli to dává smysl nebo ne. Další díl s lepším scenáristickým týmem bych si ale klidně dal. Sledoval jsem to s úsměvem od ucha k uchu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po Páde bieleho domu padol aj Londýn a je z toho ešte horší filmový zážitok. Tých teroristických snímkov je už priveľa a filmu nepomohol ani snaživý Gerard Butler, ktorý krásne pomaly prepichne teroristu alebo frajersky inému do telefónu povie, nech tiahne naspäť do Naserstanu. Freeman už do konca života bude hrať slušňáka v pozícii. Príbehovo a atmosféricky veľmi slabé. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Kromě amerických filmových ateliérů se natáčelo i v Bulharsku - konkrétně v Sofii. (herr_carter)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama