Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si americkej prezident jako každej správnej tramp vyrazí na vejlet do Anglie, aby tam spolu s nastávajícím tatínkem pobíháním po prázdnejch ulicích zachránili svět. Ideální film na lince Praha - Londýn a výborná reklama pro pobyťák v Británii. Miluju prostoduchou zábavu a moc mě baví vtipná filosofie, že štěstí naší planety leží v rukou politiků, ale tohle bylo tak přitažený za vlasy až jsem na konci měl chuť filmu koupit paruku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobné prvnímu dílu s tím, že Olympus točil osvědčený akční harcovník a dvojku no name Babak Najafi odněkud z horní dolní. A nutno podotknout, že ostudu rozhodně neudělal. Sice slabší vizuál, který jasně indikuje, že rozpočet nebyl největší a asi se mu až tak nevěřilo, ale herecký ansámbl se s tím popasoval dobře a zdaleka se to nebere tak vážně jako první díl, či dokonce Air Force One. Ford byl samozřejmě věrohodnější prezident než Aaron Eckhart, ale hláškuje se tu mezi hlavním tandemem OK a pokud tam člověk nic nehledá, neřeší realističnost a nechá se unášet obstojnou akcí (poslední velká, cca pětiminutová steadicam přestřelka bez střihů je vyjimečně výživná), tak se to nedá neužít vcelku důstojně. Navíc tématika mezinárodního terorismu opět aktuálnější, než kdykoliv dříve. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nejdřív šel do prdele Bílej dům a teď už celá englická metropole, hádám, že ve trojce bude Pád Asie a já tam budu hrát zkurvenou ťamanskou čubku, možná ségru prvního záporáka, co se bude snažit Gerardovi sejmout chlebodárce a v brutálním finále si od něj nechám dát přes píču, abych potupně vytekla na špinavou zem a lapajíc po dechu zbrocená potem čekala až mě Gerard dodělá tak jak ještě nikdo. To ale předbíhám nejdříve teda pár slov ke dvojce - Dobrý vole. No tak jo tak víc slov. Gerard nosí všem kolem sebe tak trochu smůlu, protože kam vkročí tam to chcípá a já začínám mít podezření, že prezident je v tom nevinně a ve skutečnosti to je Gerard co šíří špatnou karmu. Fakt jeho potkat v metru tak se zeseru protože v tu chvíli by určo byl bombovej útok a přežil by to jen jeden z nás (já ne) . Naštěstí ho v metru potkávají jiné existence a Gerard jim předvede širokou škálu svých dovedností a divák tak může koukat kolika způsoby se dá zamordovat térorista. Dále se morduje v ulicích města, v budovách, ve dne , v noci. Prostě celej film tam hláškující Gerard kosí jednoho zmrda za druhym a mně bylo jasný, že téroristi ač se většinou mají bombově tak v tento den se měli pěkně na kokot. Konečné skore je tak asi 1000 :0 a Gerard se stává jedním z největších masáků ve vládních službách vedle kterého James Blond vypadá jako poloviční invalida. SKRYTEJ VZKAZ VE FILMU - NESERTE AMERIKU ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předchozí film byl alespoň profesionálně natočený, ale jeho londýnskému pokračování už kromě tolik potřebného nadhledu chybí i ty slušné akční scény a triky, které by nevypadaly jako z průměrné videohry. O postavách a hercích se nezmiňuji čistě ze slušnosti, navíc je strašně vidět, že londýnské ulice jsou jen kulisy, které vznikly kdesi v ateliéru. Je to zkrátka nesmírná nuda. A hloupá. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu Olympus Has Fallen jsem dal odpad, ale byl to odpad hrdý, zasloužený, se kterým mohou osoby zodpovědné za výsledek směle vkročit do každé slušné společnosti. Takové hodnocení si tvůrci filmu musí tvrdě odpracovat, to se nerozdává jen tak na podívání. Tohle je naproti tomu typ odpadu, jaký se dává nechtěně sebeparodickým flákům, ze kterých si utahovaly Žhavé výstřely 2. Čím dále jsme v ději, tím více akční scény připomínají legendární střelnici Toppera Harleyho, jen ten ukazatel skóre chyběl. K tomu dialogy na odpovídající úrovni (byla čest sloužit vlasti, Miku, nech je trpět a podobně) a, i když tuhle stránku obvykle příliš nekomentuji, triky na úrovni produkce Asylum jen podtrhují zoufalství a všestrannou nedostatečnost celého díla. Tak co spadne příště? ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pôvodne mal mať film premiéru v októbri 2015, tá sa však presunula na marec 2016. (beso74)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama