Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem to největší scenáristické dno s tím nejdementnějším příběhem, co si umíte představit. Ale na druhou stranu pro mě dosti velká guilty pleasure, u níž jsem se celou dobu velmi zvrhle bavil. Akce je sice většinou spíše rutinní a za efekty by někdo zasloužil pár facek. Celé to ale výborně odsýpá, mrtvoly a headshoty se kupí a Gerard Butler to svou urputností a suchýma hláškama zachraňuje, co to jen jde. A tou stupiditou, o níž imho často věděli i sami tvůrci, mě to prostě docela bavilo. Na správně oldchool jedničku se to ale samozřejmě nechytá. 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Odfláknutý a levný digitální bordel, kde si to Západořímská říše rozdá s Orientem. Zase a pořád stejně. Svalnatý a spravedlivý legionář zmaluje prdel slabému a podlému rachitikovi odněkud ze Zaserstánu. Jen škoda, že onen testosteronový obrázek západního bijce trochu bledne při pohledu na zženštilé metrosexuály v upnutých džínsech, s pěstěnými nehtíky a rozháraným cyklem. Ale co už, až sem přijdou (ne že by už necupitali) ti slabí potomci chovatelů koní, umlátíme je ipody. Stravitelná a velmi, opravdu velmi, nenáročná podívaná. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předchozí film byl alespoň profesionálně natočený, ale jeho londýnskému pokračování už kromě tolik potřebného nadhledu chybí i ty slušné akční scény a triky, které by nevypadaly jako z průměrné videohry. O postavách a hercích se nezmiňuji čistě ze slušnosti, navíc je strašně vidět, že londýnské ulice jsou jen kulisy, které vznikly kdesi v ateliéru. Je to zkrátka nesmírná nuda. A hloupá. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý uspokojuje diváka tým, že teroristi v ňom dostávajú rukou hlavného hrdinu nie jednu, ale aspoň štyri zúrivé bodné rany nožom. Mentálne na úrovni Fast & Furious, akurát bez nadhľadu. CGI, ktoré je pre cieľovku filmu dôležité, iba priemerné. Pred pádom do nepozerateľnosti to drží charizma Gerarda Butlera a efektná jednozáberová prestrelka tesne pred finále. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PĚT SVĚTOVÝCH LÍDRŮ JE MRTVÝCH, SPOLU SE STOVKAMI NEVINNÝCH CIVILISTŮ, PO ÚTOKU, KTERÝ ZDECIMOVAL VĚTŠINU PAMĚTIHODNOSTÍ V BRITSKÉM HLAVNÍM MĚSTĚ.…" /// Nejdůležitější chlápek na planetě (na Zemi, buď v klidu Putine…) je v Londýně. A s ním i nejlepší osobní ochránce (ale no tak Kevčo…)… což je klika, páč Pačuánci to maj fakt promakaný! Efektní (byť krátký) dojebání Londýna, honičky jak v péčku (nadoraz vole!) – tím chcu napsat, že to utíká jak Alfred Hinds z lochu. Že jsou tam píčoviny? Že to jako není možný? Ale děte…kolikrát jste zachraňovali prezidenta? (nebo se ho snažili sejmout?) A pak – BACHA SPOILER! - “prezident žije!“ No to je kurva překvápko! Vlastně není… A vo tom to je! „TAHLE VÁLKA NESKONČÍ!“ (a vo tom taky). Navíc to není ani tak debilně patosácký. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy nastal čas koupit parchantovi kevlarovou madraci. 2.) Nasrala mě kauza „Brady“ a chystám pomstu. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • K vyřazení prezidentské limuzíny z provozu byl použit tzv. termitový granát (pravděpodobně typ AN-M14 TH3) doplněný magnety. Tyto granáty slouží primárně k ničení objektů (vybavení, vozidla, atp.). (funmaker)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama