Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lecorbus už vyprojektoval řadu budov, z nichž mnohé dosud stojí." Projekt Sídliště Bohů nemohl mít lepšího architekta a myšlenka zurbanizovat Galy by jistě měla šanci na úspěch, kdyby Julek Cézarů neměl armádu, která se po zkušenostech do boje moc nehrne. Já jsem se tedy bavil při "slušných" rozkazech armádě, při římské byrokracii, při svérázných požadavcích otroků i při náhradní výsadbě stromů. Nicméně nějak nadprůměrně vypečenou zábavu, a vlastně ani moc divočáků, jsem v tomto snímku nepotkal. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jak se Asterix a Obelix potkali s konzumní společností a kapitalismem. Ani nevíte, jak mě potěšilo, že další Asterix se vrátil ke klasické animaci. Dost již bylo hloupých hraných pokusů. Zase jsme se navrátili k tradici na které jsem vyrůstal a o to více mě to těší. Co naplat, že Římané na vzdorovité Galy vyrukovali s nejmodernějšími výdobytky dnešní společnosti. Ono už i to nám totiž musí kazit naše oblíbené animované klasiky. Šablonovité, okoukané, ale příjemně nostalgické a celkem i zábavné. Za mě mírný palec nahoru. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je návrat jako blázen. Skoro mě i mrzí, že jsem na snímek nešel do kina a viděl ho až v televizi. Trochu jsem se bál toho, že postavičky jsou 3D animované, ale vůbec to Asterixovi ani Obelixovi neuškodilo. Je to vtipné, je to místy správně sžíravé, jednoduše návrat k tomu nejlepšímu, a to v podstatě po více jak po třiceti letech. ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý jsem ze začátku neměl příliš velkou důvěru ve výtvarné zpracování, ale po chvíli jsem zjistil, že na tom není nic divného, že je to stejně přirozené jako dřív. Navíc je to jeden z těch starých dobrých Asterixů, které zřejmě pokazit nejdou (ač je pravda, že amerika a vikingové se nás snažili přesvědčit o opaku). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Galové rozvrácení více než kdykoli předtím, Římané prohnanější, ale také hloupější a hlavně vtipnější než dříve a humor vysoce trefný, společně s legendárními 12 úkoly nejlépe reflektující některé sociální problémy současnosti. A jelikož já tenhle typický Asterixův humor naprosto miluji, po další projekci jsem nucen konstatovat, že Sídliště bohů se řadí v mých očích mezi ty úplně nejvtipnější počiny nikoli pouze v rámci komiksových Goscinyho karikatur, ono totiž hravě strká do kapsy většinu animované konkurence za celé dlouhé roky. Animace je výtečná, vedlejší postavy (Centurion, hlavní otrok, mrskač otroků!!) nezapomenutelné a český dabing, jakkoli zní originál nezaměnitelně, naprosto perfektní. V tomto duchu se modlím za další pokračovaní na každé maximálně tři roky. :-) 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)
  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama