Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

nash. 

všechny recenze uživatele

Asterix pro mě zůstává především geniálním komiksem a jakýmkoli rozpohybováním ztrácí kouzlo. O to víc, oč víc se od původní předlohy vizuálně liší. Tentokrát to alespoň zachraňuje to, co se děje kolem Asterixe a Obelixe, ať už jsou to otroci, kteří si kladou podmínky, stávkující vojsko, se vší slušností velící důstojník nebo senátor, který dokonale zamete se svobodnými otroky. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po pro mě nevydařeném druhém Spongebobovi jsem byl ohledně Asterixe v 3D dosti skeptický. Nakonec ale můžu s úlevou říct, že se mé obavy nenaplnili a že jsem si Asterixe: Sídliště Bohů docela dobře užil a už od prvního vtípku, kdy nám byl představen architekt, který je tak dobrý, že některé jeho stavby dokonce ještě stojí, jsem byl ve svém živlu. Humorem a provedením se nový Asterix opravdu mnohem více podobá starým kresleným filmům, než těm hraným a to je podle mého jen dobře. 3D animace nakonec k Asterixovi také poměrně dobře pasuje a i s dabingem a hudbou jsem byl spokojený. Pokud se budou příběhy o statečném Galovi ubírat i dál tímto směrem, tak mi to opravdu vadit nebude. 8/10 ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu zase Asterix, co si z legendárního komiksu nebere pouze jména hlavních postav. Sídliště bohů dokázalo částečně(!) navázat na poetiku starých dobrých (čti vynikajících) animovaných Asterixů, což mě jako jejich celoživotního obdivovatele a milovníka jednoznačně těší, nemluvě o tuně odkazů na některé nezapomenutelné scény a hlášky. Vzhledem ke stále klesající úrovni Asterixových filmů z posledních let (ať už hraných, či animovaných) působí tento film jako blesk z čistého nebe a zároveň ukazuje směr, kterým by se další adaptace mohly vydat. Jestli je Sídliště bohů pro slavné galské lovce divočáků počátkem lepších časů nebo jen světlou výjimkou, to ukáže až čas. Pro tentokrát však rozhodně může panovat spokojenost. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to ztřeštěné, o něco víc, než je u Asterixů zvykem, je to praštěné a možná příliš moderní nápadem, ale co musím uznat, tak to je pár humorů, u kterých jsem se skutečně pobavil, pár dobrých rýpnutí si do současnosti a hlavně zpracování. Nevěřil bych, že schválím jiné než 2D zpracování, ale tady se 3D povedlo udělat tak, že je pěkné, ničím neruší a není ničím moderně odporné. Za hodně dlouhou dobu asi jeden z nejlepších Asterixů, ty hrané lehce překonává o několik hozených menhirů. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ale jo bylo to dobrý. Je to vlastně první animovaný Asterix, kterého jsem viděl, doteď jsem koukal pouze na hrané filmy. Ze začátku mi ten příběh přišel takový klasický, že už se tvůrci opakují, ale jakmile začli Římští občané chodit nakupovat do Galské vesnice, tak to začalo být zajímavé a vlastně až do konce mě to pak celkem bavilo. U tohohle filmu ale hlavně musím ocenit animaci, ta byla naprosto dokonalá. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama