Reklama

Reklama

V hledáčku střelce

  • USA The Reach (více)
Trailer

Co začalo jako nehoda, stalo se smrtící honičkou... Bohatý obchodník a lovec John Madec si najme mladého, ale zkušeného průvodce a stopaře Bena, aby ho doprovázel na lovecké výpravě do těžko dostupných skalnatých hor v jihozápadní části Mohavské pouště. Když John naslepo vystřelí na pohyblivý terč ve vzdálených skalách, namísto zvěře zastřelí starého zlatokopa, který se v jeskyni skrýval před sluncem. Ben trvá na tom, že případ musí ohlásit jako nehodu. Magnát Madec to vidí jinak. Pokud by se případ zveřejnil, konkurence by ho zničila, což nemůže dopustit. Zabití starce se musí utajit. Ben s tím nesouhlasí a pokusí se přivolat policii. Madoc ho násilím donutí svléknout se téměř donaha a vyžene do pouště. Na jihozápadě Mohavské pouště, kde v poledne dosahuje teplota 55 stupňů Celsia, běžný člověk bez vody nepřežije ani hodinu. Madocovi však na tom nezáleží. Svědka se musí zbavit. Ben nemá jak uniknout. V boji o život musí posbírat všechen um a dovednosti. Jen tak se může zachránit. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (98)

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Tak jsem bohužel v krátké době viděl už druhý naprosto pitomý film s MD, po Neříkej ani slovo tuto snůšku naprosto nelogických situací. Celý film by ještě jakž takž šel až na tu jeskzni, kde hrála neustále jedna LP a kde se nonstop svítilo a měl tam asi tisíc fotek své přítelkyně. Ale ten konec? Podezřelý ze zabití si jen tak odejde z policejní stanice, protože si pro něho přiletěl vrtulník. Ben odjede za svojí dívkou, která mezitím měla odjet na východ. Padouch John samozřejmě ihned najde dům kde bydlí, aniž by se nechal ošetřit či se umýt a přestrojit, tak jako těžký milionář jede osobně zabít Bena, ale měl smůlu, Benova dívka, která vůbes neví o co jde ho chladkrovně zastřelí. Jedna* za výkon MD. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ambiciózny začiatok („Za týmto bodom žijú monštrá.“), stred priemerný a koniec ako z béčka. Poteší spálená výprava, ktorá pripomína skôr peklo na Zemi, než prírodnú rezerváciu. Rozhodne poteší Michael Douglas a fakt, že nehrá vyloženého čuráka, ale mierne polepšenú verziu svojich slávnych postáv z Wall Streetu a Hry. Nie je to žiadny beštiálny vrah a k tragédii dôjde vinou jeho nerozvážnosti a nie preto, že by to urobil naschvál. Naopak, mrzí ho to, čo urobil. Síce preto, že mu to zničí kariéru, OK, ale to už nie je dôležité. Cíti vinu. TO je dôležité. Situáciu následne skomplikuje jeho mladý sprievodca, ktorý sa spočiatku nechá podplatiť, aby to spoločnými silami zamietli pod koberec. Nakoniec sa mu to ale rozleží v hlave a rozhodne sa chlapíka udať polícii. To ale nemal robiť. Stáva sa lovenou korisťou. No hoci sa tu toho nejako extra veľa neudeje a dej upadne do monotónneho stereotypu, sám som prekvapený, že som sa celkom dobre bavil. Nad scenárom je však lepšie nepremýšľať, nakoľko je postavený na vratkých nohách. Hoci by bolo najjednoduchšie sprievodcu okamžite odbachnúť a jeho telo pochovať v púšti, kde by ho nikto nenašiel, Douglas príde s extrémne prešpekulovaným plánom: únavne ho desiatky hodín dňom nocou, sediac v džípe, poháňa pred sebou. Aby ho uštval. Polonahého, dehydrovaného (ale v priebehu deja do seba dostane tri litre vody, čo z neho urobí neporaziteľného Terminátora). V klimatizovanom džípe s bezodnou nádržou, kávomatom (!) a s plným kufrom munície. Neskôr však nemá problém hádzať po ňom šúľky dynamitu. OK, praskli mu nervy. Ale aj tak! Čudný je tiež nápad vyraziť osobne zastreliť jediného svedka zločinu, hoci som milionár a určite by som našiel profesionálneho zabijaka. Ale OK, aj toto sa dá vysvetliť tým, že chcel štvanie uzavrieť osobne. Proste ako vidíte, scenár je vystavený tak „všelijako“, aj to logiku dáva, aj nedáva... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas tak, jak ho máme nejraději. Úlisný a sebestředný finančník milionář. Namísto Gwyneth Paltrow má tentokrát neménně okouzlující Supermercedes, ale jinak je tahle snaha o žánrový survival spíše vyzněním do ztracena. Postava Jeremyho Irvina je často zvláštní - resp. její jednání těžce nelogické a scén, které občas nedávají hlavu a patu je tam víc, než by klasický divák čekající zábavnou hru na kočku a na myš byl ochoten odpustit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Žánrově čistý thriller 1)  nabízí jednoduchý prosťoučký děj krátké povídky zfilmovaný, inu, přiměřeně. Všichni víme, jak to dopadne, tudíž  napětí tu není. Ale sledovat, jak k cíli filmaři dojdou, je nesporně zajímavé._____  2)  Logické lapsy lze tolerovat, i když ke konci už tvůrci očividně ztratili soudnost._____ 3)  Remake staršího filmu staví na proslulosti Michaela Douglase (boháč) a na hezké tváři přitažlivého 24letého Jeremy Irvina s parádní postavou (stopař Ben). Ovšem záměr tvůrcům moc nevyšel. 70letý Douglas působí neinvenčně a unaveně a na "šampónka" Irvina si divák musí nejdřív zvyknout. V této souvislosti mě pobavil Gilmour93*, jenž odhaluje vskutku netušené pozadí castingu._____ 4)  Zřejmě nejméně kontroverzním a širokou diváckou obcí (zejména muži) nejlépe přijímaným hrdinou filmu je pak šestikolový dvounápravový mercedes G63 6X6 s vnitřní výbavou z říše (filmových) snů. Tento vůz za 12 miliónů korun mají v oblibě arabští šejkové. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Chrochtám blahem. Skvělý M.D. a zdatně sekundující Jeremy táhnou film za tak říkajíc jeden ocas. Casting naprosto perfektní a oba si v roli lebedí. Další role, vedlejší, monstr Mercedes Benz G63 AMG 6x6 v top max luxusní výbavě a krásná zbraň se kterou business man neumí, naštěstí, moc zacházet :-D Skvělý film! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Novém Mexiku, konkrétně ve Farmingu a v rezervaci indiánského kmene Navajo u skalního úkazu Shiprock. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama