Reklama

Reklama

V hledáčku střelce

  • USA The Reach (více)
Trailer

Co začalo jako nehoda, stalo se smrtící honičkou... Bohatý obchodník a lovec John Madec si najme mladého, ale zkušeného průvodce a stopaře Bena, aby ho doprovázel na lovecké výpravě do těžko dostupných skalnatých hor v jihozápadní části Mohavské pouště. Když John naslepo vystřelí na pohyblivý terč ve vzdálených skalách, namísto zvěře zastřelí starého zlatokopa, který se v jeskyni skrýval před sluncem. Ben trvá na tom, že případ musí ohlásit jako nehodu. Magnát Madec to vidí jinak. Pokud by se případ zveřejnil, konkurence by ho zničila, což nemůže dopustit. Zabití starce se musí utajit. Ben s tím nesouhlasí a pokusí se přivolat policii. Madoc ho násilím donutí svléknout se téměř donaha a vyžene do pouště. Na jihozápadě Mohavské pouště, kde v poledne dosahuje teplota 55 stupňů Celsia, běžný člověk bez vody nepřežije ani hodinu. Madocovi však na tom nezáleží. Svědka se musí zbavit. Ben nemá jak uniknout. V boji o život musí posbírat všechen um a dovednosti. Jen tak se může zachránit. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (98)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nehledejte za tím thriller nebo dobrodružství, tenhle pouštní duel mladého stopaře a senila neznajícího skrupulí a finanční tísně měl plně erotický rozměr. Efebofilní Douglas se ihned zamiluje a při pohledu na fotku průvodcovy přítelkyně začne žárlit. Několikrát nabídne nemalý finanční obnos či kariérový růst výměnou za povolnost, dokonce i kávu loungo a když je odmítnut, pod pohrůžkou násilí mladíka svleče do spodního prádla, aby se pak mohl desítky minut vilně kochat jeho tělem. Už jsem jen čekal, že stopaři doporučí na spáleniny od slunce jogurt, ale protože ho v ledničce svého luxusního vozu nemá, tak…no raději nemyslet. Všimněte si i podtextu vlézání do různých děr a skulin, čehož chce starý lovec ve vztahu s mladým masem „reach“, ale není mu dopřáno. Tahle osudová přitažlivost má pak očekávanou žárlivou dohru v ložnici mladíkovy přítelkyně.. Z části reklamní blok na nelidový Mercedes-Benz, z části reklama na Panthenol. Celkově komerční sdělení, že Jean-Baptiste Léonetti je neskutečný babral, jehož film spaluje nudou víc než oskar nad mohavskou pouští.. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas na starý kolena vyběhnul do pouště ulovit prérijní ovci, místo ní však střelil tlustýho chlápka. Protože jeho parohy si ale za rámeček nedá, pokusil se uplatit neúplatnýho průvodce, aby o činu mlčel. Ten řekl NE! Zápletka jak Brno! Jakožto fotograf vždycky lpím na tom, aby byl obraz co možná nejčistší, vím totiž, že jakákoli nečistota na snímači nebo objektivu může jinak pěknou fotku úplně zrujnovat (v případě vrhu stínu prachu, který se projeví jako drobný puntík, to platí i pro video). Tady ale na oněch nečistotách staví krutý umění každým druhým záběrem, kdy pokud jsou ony fleky záměr, točil to idioti a pokud je to chyba, točili to amatéři. Je proto k podivu, že Douglas skočil zrovna sem. Hloupá zápletka a bídnej vizuál by se dal ovšem omluvit, kdyby byl alespoň film dynamicky a zručně natočenej, jenomže to on není. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Film prezentujúci ako sa jednoduché riešenia môžu stať zbytočne prepálené a komplikované. T ak minimalistickému filmu sa vrtuľník vôbec nehodí a zhovadil všetko, čo sa dovtedy tak ťažkopádne prezentovalo a náhodou došlo aj k záveru. V nudnej neznamenitej réžii sa staroba stretla s mladým mäsom končiac sterilnou katastrofou. (videné 3.8.2019, Joj archív) ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak neskutočne zlý film som už dlho nevidel. Nebolo to tak zlé na jednu hviezdu, no aj tak ju dám, za neskutočné sklamanie, že na túto sračku Douglas kývol. Je to jak zlý sen. Nelogické konanie postáv celý film a na konci ? Pre Boha to nebolo ani možné. Odpad si to nezaslúži ale keby si to mám pozrieť ešte raz tak ho zaručene dám, tak aby túto zlataninu už naša už tak sračkami preplnená televízia nedávala. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Takže Michal nahání mladého po poušti, až má z toho spálené bolaky a v noci mrzne jak na poušti. I tato strastiplnnost nezabrání jinochovi vylézt v horolezecké stupnici cesty a komíny tak za 8+ UIAA a běhat jako na tretře....ano je mladý a zdatný, však teplota byla odpoledne enem 50 stupňů. A lovec Michal u toho všeho kempuje nebo poslouchá symfonii. No a ten konec...ta krásná americká klišoidnost :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Novém Mexiku, konkrétně ve Farmingu a v rezervaci indiánského kmene Navajo u skalního úkazu Shiprock. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama