Reklama

Reklama

V hledáčku střelce

  • USA The Reach (více)
Trailer

Co začalo jako nehoda, stalo se smrtící honičkou... Bohatý obchodník a lovec John Madec si najme mladého, ale zkušeného průvodce a stopaře Bena, aby ho doprovázel na lovecké výpravě do těžko dostupných skalnatých hor v jihozápadní části Mohavské pouště. Když John naslepo vystřelí na pohyblivý terč ve vzdálených skalách, namísto zvěře zastřelí starého zlatokopa, který se v jeskyni skrýval před sluncem. Ben trvá na tom, že případ musí ohlásit jako nehodu. Magnát Madec to vidí jinak. Pokud by se případ zveřejnil, konkurence by ho zničila, což nemůže dopustit. Zabití starce se musí utajit. Ben s tím nesouhlasí a pokusí se přivolat policii. Madoc ho násilím donutí svléknout se téměř donaha a vyžene do pouště. Na jihozápadě Mohavské pouště, kde v poledne dosahuje teplota 55 stupňů Celsia, běžný člověk bez vody nepřežije ani hodinu. Madocovi však na tom nezáleží. Svědka se musí zbavit. Ben nemá jak uniknout. V boji o život musí posbírat všechen um a dovednosti. Jen tak se může zachránit. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (98)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po Grizlym a Bekkántry v krátké době už třetí přežívák s medvědem. Tady to však není ani grizzly, ani baribal, nýbrž náckovský speciál M-B G63 AMG 6X6, extra dovezený pro film až z Reichu, který si mohou dovolit opravdu jen ti největší zmrdi. Pardon, chtěl jsem říct „úctyhodní legální podnikatelé se skvělým charakterem, popřípadě úspěšní distributoři drog“. Medvěd téměř nesleze z plátna, takže je hned zřejmé, kdo si „umístěním produktu“ zaplatil předraženou reklamu, a to včetně sdělení ceny pro americký trh a podrobné prezentace kompletní výbavy a funkčnosti toho ohyzdného polotanku za deset míčů. A určitě to nebyla Kateřina Alfa, která poslala svého nerudného dědka vyvenčit prostatu do arizonské pouště. Míša to celé sice profuní důstojně a i nad hrobem má v sobě pořád trochu toho Gordna Geka, avšak jeho oponent, hustý a zkušený to zálesák, tedy lépe řečeno zápoušťák, vypadá kdovíproč jako homoobčerstvení pro pederasty, hodil by se mnohem více pro role pohlavně zneužívaných gymnazistů a navíc jej ten Medvěd na celé přehrává. Rozhodně to však na dva herce a jedno hnusné auto, perverzně vybavené mikrovlnkou, presovačem a počítám, že i myčkou nádobí, mandlem, horkovzdušnou troubou a drtičem odpadků, není úplně špatný nebo nudný film a po vcelku zábavném honění se z toho dá určitě nějakých těch průměrných patnáct s úspěchem postavit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeremy Irvine jen dokazuje, že zdaleka není mým hereckým favoritem, ale to nevadí. V poušti se vyzná, je stopařem, kterému se o dvě tři dekády starší nevyrovnají. Jenže.. To je den. Holka mu odchází na univerzitu, život se mu tím hroutí. Do divočiny aspoň vezme za tučný peníz nudícího se pracháče, jenže i tady se to začne záhy kvůli jedné ráně sypat. A Michael Douglas chystající si v mikrovlnce jídlo nebo šejkrující si v rozpálené poušti drink je následující desítky minut úžasný. Jenže tvůrci zřejmě těsně před koncem dostali nepěknou chřipku a dokonale zabíjí předchozí dění a potenciál. Poslední patnáctiminutovka je tak vyloženě hloupá a pohřbívající dosud slušné procentuální ohodnocení. ()

Reklama

iN 

všechny recenze uživatele

I přes nelogičnosti typu "můžu tě sejmout kdykoli se mi zamane, ale přesto si s tebou budu hrát jako kočka s myší" a přes zbytečně natahovaný konec (mnohem lepší by bylo skončit odletem vrtulníku) stojí tento film za shlédnutí. Nejvíce kvůli dokonalé výpravě: i doma z obrazovky najednou sálá vedro mohavské pouště a naprostá bezútěšnost situace, ve které se Ben ocitl. Solidní je ve své roli i Michael Douglas, ti zhýralí boháči mu prostě sedí:-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas tak, jak ho máme nejraději. Úlisný a sebestředný finančník milionář. Namísto Gwyneth Paltrow má tentokrát neménně okouzlující Supermercedes, ale jinak je tahle snaha o žánrový survival spíše vyzněním do ztracena. Postava Jeremyho Irvina je často zvláštní - resp. její jednání těžce nelogické a scén, které občas nedávají hlavu a patu je tam víc, než by klasický divák čekající zábavnou hru na kočku a na myš byl ochoten odpustit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môžem predsa len vidieť to povolenie na lov?" Už dlhšie som nevidel M. Douglasa, naposledy vo filme Liberace a predtým už ani neviem. Mám rád prírodu i filmy o prežití, preto som si od filmu veľa sľuboval. Trailer ma upútal a navnadil. Film zbytočne diváka nenaťahuje, malé úvodné zoznámenie s postavami a už sme na love počas ktorého spoznávame bližšie postavy bohatého lovca a jeho o dosť chudobnejšieho mladého sprievodcu. Po nešťastnej náhode počas lovu sa film rozbieha a začína boj o prežitie v rozpálenej púšti cez deň a chladnej v noci. Film má krásne exteriéry, jednoduchý príbeh, ale film totálne zhodil záver z kategórie najklišovitejší z klišovitých, jednoducho hrozný. I tak ale dávam slušné 3 hviezdy. S rozumnejším záverom by som to možno dvihol vyššie. 60%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Novém Mexiku, konkrétně ve Farmingu a v rezervaci indiánského kmene Navajo u skalního úkazu Shiprock. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama