Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Komentář je za obě dvě viděné série, na poslední se už v žádném případě nechystám. První řada byla celkem pecka. Mělo to zajímavou myšlenku, solidní herce, dobré tempo a přes pár drobných překlepů na konci normální rozuzlení. Zhruba od pátého dílu mě to úplně vtáhlo a já jen hltal každý, další díl. Tohle vše, plus, mínus vydrželo i do začátku série druhé, pak se z toho pro mě bohužel stala naprosto nevěrohodná, téměř až groteskní taškařice, plná nelogických momentů, která končila v posledním díle, který bych se nezdráhal označit velmi diplomatickým slůvkem podprůměrný. Vůbec to nechápu, ale je to tak a asi bych dlouho vzpomínal, kdy to takhle podobný seriál v další sérii totálně zazdil, každopádně Foritude je přesně tím učebnicovým případem, jak to podělat i s takhle dobrými herci a hlavně ze začátku originálním nápadem. Třikrát škoda. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Na to, že ve Fortitude nesmí nikdo zemřít, se tady povaluje nějak moc mrtvol. A jejich násilný skon je poněkud v rozporu s tvrzením, že zde prakticky neexistuje zločinnost. Na to, že jsem očekávala severskou detektivku, došlo k poměrně razantní změně žánru a nemůžu se zbavit dojmu, že se ke konci až příliš divoce fabuluje. Té pochmurné atmosféře a čistým černobílým liniím severské přírody by možná více slušel stejně průzračně přehledný a mrazivě uvěřitelný příběh. A tomu bych potom mohla dát plný počet. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Upoutávka na Sky One na druhou řadu seriálu s nádhernou scenérií Špicberk(ů) mě donutila zjistit si informace o seriálu, respektive jeho první řadě. Podíval jsem se na první díl a už jsem v tom lítal. Projel jsem zdejší komentáře a moc jsem nerozuměl tomu, jak někdo může druhý až čtvrtý díl považovat za nudu, během které sledování zapíchl. Během těchto dílů mě seriál napevno chytnul a nepustil, musel jsem čumět dál a seriál dosledovat. Prostředí Špicberk(ů), kouzelná úvodní melodie a atmosféra připomínající Carpenterovu Věc, to jsou vedle skvělého scénáře další plusy. Druhá série už nebyla taková pecka jako série první, ale pořád mě seriál bavi a série poslední, zkrácená, taktéž. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadá na opravdu pekelnou jízdu! Velmi suprová atmosféra arktického klimatu ve sklíčeném prostředí malého městečka téměř odstřihnutého od okolního světa. Myslím, že to je rozjetý opravdu skvěle. Jsou tam prvky kriminálky, dramatu s mysteriózním nádechem. K tomu je tu dobrá herecká skvadra, tudíž na edně dávám tento seriál do oblíbených. Zařazuji se mezi pravidelné diváky, protože vím že to bude stát za to. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S chladnou hlavou jsem koukal na všechny jatka v Hře o trůny, na kráječky v Hannibalovi, na úchylnosti ve filmech Larse von Triera, a spousty dalších, ale až řezání mužských přirození ve Fortitude mě zvedlo ze židle tak, že jsem myslel, že se pozvracim... První série je ještě průměrná kriminálka, u které si říkáte, že tam máte aspoň pěknou krajinu, když už ne úplně smysluplnej příběh, ale od druhé řady se to zvrtne, a je to prostě divné, ale ne tak divné, že si řeknete, že je to zajímavé, ale tak divné, že si řeknete, že je to tak divný, že to vůbec někdo pustil do televize. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (8)

  • Longyearbyen je najväčšie mesto na Špicbergoch, žije tam niečo málo cez 2100 obyvateľov. (vander19)
  • Titulní píseň k seriálu je „Peeling Off the Layers“ z alba „Rivers“ od švédského dua Wildbirds & Peacedrums. (Trajektt)
  • Oznamovacia tabuľa pri vstupe do mesta Fortitude uvádza počet obyvateľov 713. (vander19)

Reklama

Reklama