Reklama

Reklama

Elisa K.

(festivalový název)
  • Španělsko Elisa K (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco otec spí a bratr se venku houpe na houpačce, Elisu znásilní otcův přítel. Toto trauma zůstává na dlouho ukryto v temnotách, až se Elisa čtrnáct let poté stává slibnou studentkou vysoké školy. (Letní filmová škola)

Videa (2)

Trailer

Recenze (4)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jako leták nějaké neziskovky natažený na celovečerní stopáž. Neosobní, vyumělkované výjevy směřující k až moc okaté poučce, emoce a dopad na diváka veškeré žádné. ()

Ondracius 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2014: První půlka filmu naprosto super. Druhá už byla horší a závěr to totálně zabil. Nevím, proč to buď neskončilo dřív, nebo naopak ještě o něco později. Škoda toho, začátek s monologem mě opravdu dostal. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které se může chlubit především svou formou natočení (2 části - 2 režie) a v konečném výsledku i zcela bezchybnou atmosférou, která byla na diváka ještě více přenesena díky v 1. části černobílou a stabilní formou kamery a v 2. části díky trošku roztřepané kameře (alias styl Greengrass), a přestože by se na první pohled nemusela tato volba zdát vhodná, opak je pravdou. Roztřepaná kamera se k dramatickému žánru dokonale hodí, protože charakterizuje chaos a hlavně lze natáčet delší jednozáběrné scény (viz ta poslední, která podle mě byla zcela patřičná - záběr na restauraci z venku, kde vedou konverzaci dva lidé, a my místo nich posloucháme asi 2 minuty jedoucí auta okolo.), které dramatu přidají ještě více na vážnosti a atmosféře. Příběh nemá cenu obkecávat. Zcela dokonale podán v té úplně nejlepší formě, a nic bych na něm neměnil (ani ten závěr). No a samozřejmě musím vyzdvihnout i casting na roli mladší a starší hlavní hrdinky, kde se jednalo skutečně o nevídaně věrohodnou podobnost. Zcela po všech stránkách dokonalé drama s vážným příběhem, skvělými herci, a výbornou formou natočení a upravení. 100%. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já tomu filmu prostě nevěřím. Ať už dějovým zvratům, detailům nebo motivacím postav. Černobílá část ještě docela dobře funguje a je poutavá (i když už u ní jsem měl několik výhrad). Její barevná „sestra“ mě však nanejvýš iritovala snad naprosto vším (od kamery přec herce/postavy až k samotnému ději). Tím zároveň ničí veškeré emoce, které ve mně první cca polovina vyvolala. Ve výsledku to tak pro mě jsou pouhé 2*. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama