Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer 1

Recenze (190)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokud od adaptace knižního bestselleru Cizinka čekáte povedený romantický kousek s tajemnými prvky či zajímavé ztvárnění cestování v čase, budete hodně zklamáni. Outlander se zatím jeví jako rutinní červená knihovna, v níž jsou všechny nadějné prvky potlačeny nevýraznými charaktery a nenápaditým scénářem, jenž se navíc bere až příliš vážně. Je docela smutné, že nám tuto novinku servíruje zrovna tvůrce uctívané sci-fi kultovky, Battlestar Galacticy. Na tento kousek se totiž nejspíš bude vyplácet koukat jen s hodně vděčnou knižní fanynkou.40% ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle seriálu poměrně nadšená, až tak, že mám v plánu si přečíst knihu :D Británie a historie, to bylo vždy moje, a Skotsko 18. století je pro je ještě poměrně neprobádaná oblast, takže si to užívám. Co si budeme povídat, nejlepší postava je Jamie a zbytek se může jít zahrabat :D Claire je poměrně nemastná, neslaná, na zdravotní sestru ze 40. let je nějak znalá, ale rozhodla jsem se to přehlédnout. Druhá řada byla trochu slabší, hlavně díky poměrně nudné pařížské lince. Třetí řada je zatím výborná a začínám mít crush na Rogera :D Edit: Řada 7, Jamie ani Claire mě nezajímají, tým Bree a Roger forever :D ()

Reklama

Mafian 

všechny recenze uživatele

Genius Loci udeří jak palice, když konečně dojde k přenosu do 18. století, což pomáhá vykreslovat i poutavá hudba. Pár dílů je zpočátku velmi slušných, přestože červená knihovna z Cizinky sálá na všechny strany již od prvních minut první epizody. Možná to není špatně, seriál se tak, se svým zacílením na převážně ženské publikum, staví mimo jiných historických seriálů, které se svou spletí intrik, vražd a sexu mají vyšší ambice. Logika však pokulhává, příběh se nikam neposouvá a z obsazení zaujmou snad jen Graham McTavish a Tobias Menzies. Zapíchnuto po šestém dílu, na ty, co vyšly později už jsem se neodhodlal, jelikož zřejmě do cílovky nepatřím... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Deštivá skotská krajina osmnáctého století, kilty, dudy, nesrozumitelná gaelština... přesně moje krevní skupina:) Doposud jsem o knižní předloze neměla ponětí, což je asi dobře - takhle nebudu tušit, co se stane příště - a chytlo mě to docela silně (nj, připočtěte k tomu červenou knihovnu a ejhle, spadám do cílové skupiny...). Scottish hunk Jamie je prostě trefa do černého:)) ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem polovinu první série. Mám ráda Skotsko, historii, intriky, konflikty podmaněných národů s Angličany ai cestování v čase. Co mi na seriálu ale velmi a neomluvitelně vadilo byla nesnesitelná hlavní hrdinka, evidentní self-insert autorky, se kterým se na oplátku asi máme identifikovat, která celý příběh sráží na úroveň laciné fantazie o tom, jak jedna emancipovaná a extrémně svůdná a inteligentní žena propadne do minulosti, kde se z ní všichni rovněž můžou posrat. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Třetí řada seriálu odehrává nejen ve Skotsku, ale i na Jamajce a v severní Americe. „Jamajské“ scény byly natáčeny v Jihoafrické republice ve studiovém areálu asi hodinu jízdy od Kapského Města – na stejném místě, jako byly točeny filmy Šílený Max: Zběsilá cesta (2015), Černá věž (od r. 1985) či pirátský seriál Black Sails (od r. 2014). [Zdroj: love.iprima.cz] (PenelopaW)
  • První díl knižní série, která má 8 dílů, byl uveden v USA již v roce 1991. (Zdroj: en. wikipedia.org) (Jolinar)
  • Úvodní scéna, odehrávající se v polní nemocnici na konci druhé světové válkym se v knize vůbec neobjevuje. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama