Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

togaf 

všechny recenze uživatele

Sam Heughan, Skotsko a skotský přízvuk většiny herců jsou důvody, proč jsem dokoukala první sérii. Bohužel nesnáším Claire, vzhledem k tomu, že jde o hlavní postavu, je to celkem velký problém. Navíc je to občas až moc červená knihovna, Black Jack je čím dál šílenější, až je na hranici karikatury a Claire...Claire je zase všudybylka, co všechno zná a umí a snaží se nám namluvit, že je jí osmadvacet, když vypadá na osmatřicet. No, francouzské dobrodružství si nechám ujít. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Hustá mlha, půvabná krajiny Vysočiny, tvrdý akcent, kilty, dudy a zkrátka Skotsko jak jej známe a milujeme. První díl je lehce nezáživný, ale jeho těžkopádnost hravě vyváží další díly. Spousta lidí seriál označila za "červenou knihovnu", takže jsem opravdu čekala vyloženě kýčovitou romantiku. A byla jsem příjemně překvapená, protože seriál je protkaný příjemnou skotskou atmosférou a historií, svou roli zde má sex i akce a na nějaké to laškování přijde v podstatě až v sedmém díle. Baví mě sledovat rozpolcenou hlavní hrdinku, která chce na jednu stranu zpět do své doby a k manželovi, ale na druhou se zamilovala do nazrzlého sexy Skota (upřímně, při pohledu na něj bych na manžílka zapomněla do pěti minut). Po několika dílech mi nedá nepozastavit se nad tím, jak chtějí Claire všichni znásilňovat, ale rychle mi došlo, že v té době to tak pravděpodobně skutečně bylo. Jediná moje skutečná výtka směřuje ke znělce, která se podle mě příliš nevyvedla. Jinak jsem na výsost spokojená. MIMOCHODEM NÁMĚT JE OPĚT CELKEM ZCESTNÝ. ()

Reklama

sallyann 

všechny recenze uživatele

Takže vážení, tohle je láska na první pohled do Jamieho očí a pod jeho kilt (ano, trapný, infantilní fórek). Když se spojí historie, Skotsko a romantická zápletka, vznikne tato skvělá věc. Navíc soundtrack je naprosto epesní! A když se Vám ještě poštěstí narazit na skupinu dalších fanynek seriálu a vytvořit český fanclub, máte vyhráno! A to jsem ještě nezmínila fakt, že jsem se i dostala do těsné blízkosti hlavních představitelů, když natáčeli v Praze. :D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nádhera kaledonské krajiny, gaelština, dudáci, barety, kilty.......prostě SKOTSKO a to mám rád. A k tomu cestování v čase a šmrncovní mladší vydání Cate Blanchett a řada dalších herců, kteří jsou se skotskou vrchovinou jakoby srostlí. Vím, že to je strašná, místy až moc pomalá, romanťárna, ale pro mě je prostě vše, co je spojené s modrou vlajkou a křížem svatého Ondřeje fascinující. 80% ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Ten poslední díl první série byl fakt odvážný. SPOILER Tak realisticky a brutálně zobrazené znásilnění muže mužem jsem v TV seriálu ještě neviděla. Myslím, že natočit takovou scénu by dalo zabrat i tvůrcům Game Of Thrones. KONEC SPOILERU Jedná se o kvalitně natočenou červenou knihovnu, doprovázenou krásnou hudbou a odehrávající se v okouzlující přírodě. Dialogy místy skřípají, děj je občas jako z historické telenovely, ale naštěstí s mírou a ohledem na žánr a cílovou skupinu. Herci jsou nejen krásní, ale umí kupodivu i hrát a výprava je taky pěkná (na seriál). Avšak pozor! Outlander není cílen pouze na osamělé padesátnice. Milovníci násilí a sexu si taky přijdou na své (vztah hlavních hrdinů je totiž postavený veskrze na tvrdém sexu a vzájemném mlácení, někdy jsem si dokonce říkala, jestli jsem si omylem nepustila nějaké soft péčko). Jakkoli perverzně to může znít, mou nejoblíbenější postavou se nejspíš nakonec stal sadistický maniak Randall. Jeho charakter mě zajímá a baví, navíc je skvěle zahraný, prostě záporák, který je natolik hnusný, až ho "žeru". Taky jsem ráda, že hlavní hrdinka je silná a svéhlavá, i když mi občas tou svou dokonalostí a všeznalostí lezla na nervy. Jamie je sympaťák, někdy se ale choval jako naprostý idiot (bití Claire, nadávání vlastní sestře do děvek, neustálé hraní si na hrdinu...), že se až divím, proč ho ty holky tak žerou. Tedy částečně je chápu, musím uznat, že vypadá dobře - vlastně možná až příliš dobře. Zranění a jizev má spoustu, ale vybité zuby, rozbitý nos, jizvy na tváři, to ne, že? Očividně autorka předlohy i tvůrci seriálu potřebují, aby nedostatečně uspokojené ženy slintaly nad jeho plakátem v pokojíčku... Pfff. Konečný verdikt: Kouká se na to fajn, vizuál je jedinečný a díly jsem sjížděla jako divá. Prostě guilty pleasure. P. S. Obsah je naprosto mimo! Prosím, zjistěte si o seriálu něco, než napíšete kraviny, jako je např. zdejší poslední věta! ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Seriál je natočen na motivy knižní série "Outlander" od Diany Gabaldon. První díl byl v tuzemsku uveden pod názvem "Cizinka", druhý pak "Vážka v jantaru", třetí "Mořeplavec", čtvrtý "Bubny podzimu" a pátý "Hořící kříž", další se distribuce prozatím nedočkaly. V roce 2014 autorka uvedla již 8. pokračování knižní série. Knih bylo celosvětově prodáno více než 25 milionů. (mi.sa)
  • Producenti zvolili k natáčení studio u Kapského města i kvůli tomu, že dostali možnost využít několik dvou a třístěžňových plavidel, která si pak v seriálu zahrála pirátské lodě. Dvě z lodí dostaly novou podobu a jména, vznikly z nich brigantina Artemis a válečná loď HMS Porpoise. [Zdroj: love.iprima.cz] (PenelopaW)
  • Tuto epizodu režírovala Anna Foerster, stejně jako epizodu Svatba (2014). Měla za úkol propašovat do děje několik paralel, a tak např. v okamžiku, kdy Jaime (Sam Heughan) poprvé dovolí kapitánu Randallovi (Tobias Menzies), aby spatřil jeho jizvy, Randall kolem něj krouží stejně jako Claire (Caitriona Balfe) o svatební noci. Další podobnost je později, když Jaime padne na zem, nebo když Randall natahuje ruku a přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby cítil Jaimeho záda. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama