Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na tržišti se strhne rvačka. Na život a na smrt bojují potulní kejklíři s pochopy proradného knížete, který si vybral jejich krásnou tanečnici za svou milenku a zcela sprostě ji koupil od jejího otce. Zdá se, že cvičení šermíři na koních přece jen zvítězí. Ale na scéně se objevuje ještě někdo další - rytíř Pardaillan a jak to tak bývá, muži v černém stačí sotva utéct a krásná panna může na svém zachránci nechat oči. Tím začíná nejen láska mezi rytířem a tanečnicí, ale především četná dobrodružství a boje, které musí šlechtic podstoupit, aby získal srdce a uchránil čest své milované dívky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

argenson 

všechny recenze uživatele

Představuju si režiséra Borderie, jak sedí a říká si: "Čeká nás Angelika, to bude stát spoustu peněz, budeme se s tím patlat čtyři roky, tak si ještě předtím natočíme takovou jednohubku, žádný velký umění, jenom tak pro srandu." Představuju si, že takhle nějak mohl vzniknout Rytíř Pardaillan. Nenáročný, jako parodie často směšný víc než úsměvný (což se týká Kirka Morrise, který byl vážně špatným hercem). Dobře vybraná italská herečka (Gianna Maria Canale) do role italské kněžny se tváří jako japonská gejša a případné půvaby Michele Grellier zazdil dost nepovedený dabing Lindy Rybové. Opravdu mě přesvědčil snad jenom Guy Delorme, ovšem ten se těch hajzlů něco nahrál, tak ještě aby ne. Přesto se při troše shovívavosti lze pobavit. Aspoň já jsem se bavil. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná kostýmní komedie připomínající Tři mušketýry či snímek Kapitán Fracasse má sice naivní scénář, ale překvapivě velké množství únosů, honiček, rytířských i pěstních soubojů a potyček. Milovníky akčních filmů upozorňuji, že i když se téměř celý film bojuje o krásnou dámu, krev tam neteče. V té době to pro úspěch filmu nebylo potřeba. Pohledný hlavní hrdina Gerard Barray, který v těchto snímcích podává standardní sportovní výkony, nákladná dobová výprava a občas vtipná situace díky siláku Samsonovi a jeho příteli, to jsou klady tohoto méně známého a v tomto žánru průměrného snímku. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká odlehčená historicko-dobrodružná zábava s Gerardem Barraym v hlavní roli. Jednoduchý a svižný příběh ve kterém nechybí udatní muži, krásné ženy, rychlí koně a kordy, no samozřejmě nádherné kostýmy. Kouzlo těchdle starých francouzských filmů prostě miluju - a drobné chybky ráda odpustím . ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem infantilnější než Tři mušketýři a historické filmy s Maraisem, nicméně i když jsem na něj spíše náhodou v televizi přepnul, dávka nadsázky a práce s rytmem byly tak moc fajn, že jsem vydržel až do konce... Lehce nadhodnocuji, ale prostě je mi mnohem sympatičtější sebeironická historická komedie než absurdně vážné historické drama, které na komedii aspiruje omylem. :) ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Tohle je zběsilý a uřvaný blázinec, včetně hudby, která je totálně rušivá a všudypřítomná. Rytířská romantika se tu úplně vypařila...Pozor na kvalitu obrazu německé dvd-edice "filmjuwelen" = původní formát amatérsky roztažen na celou obrazovku (1,85:1) bez jakýchkoli dalších technických úprav/čištění. A podle toho to také vypadá = téměř nekoukatelné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama