Reklama

Reklama

Kiseidžú: Part 1

  • Japonsko 寄生獣 Part 1 (více)
Trailer 4

Izumi Šin-iči je obyčejný středoškolák, který si žije svůj život. Ale jednoho dne si prostě tu hudbu nemůže v klidu doposlechnout, napadne ho totiž mimozemská forma života. Mimozemšťan je parazit, který se chtěl dostat do chlapcova mozku, ale nevyšlo mu to, a tak se uhnízdil v jeho pravé ruce. Ostatní lidé ale dopadli hůř a mimozemšťané se jim uhnízdili v jejich mozcích. A čím se takový parazit živí? Dalšími lidmi. Nakonec je to tedy na Šin-ičim, aby se postavil těmto cizopasníků, skamarádil se svojí pravačkou a zachránil lidstvo. (Zíza)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (30)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že tady filmaři musí nacpat skoro 8h seriálu do dvou filmů je děj patřičně nahuštěný a scénář krásně osekaný o všechny ty přiblblé pseudofilosofující monology a tím pádem jde bezesporu o stravitelnější záležitost.. Na druhou stranu, celé by to šlo natočít (zahrát, zrežírovat, nasnímat) rozhodně lépe a ve výsledku nejde o nic strhujícího. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z velkých obav nakonec velmi příjemné překvapení. Na film mě nalákaly pozitivní ohlasy z Japonska a určitě nelituji. Film má perfektní vizuál a solidní myšlenku i námět. Město nakazí paraziti, vyberou si hostitele, kteří se živí lidským tělem, ovšem hlavního hrdinu nakazí mimozemský parazit do ruky místo mozku a stanou se paradoxně přátelé, kteří společnými silami eliminují zbytek nakažených. Chválím velmi originální Monster/Parazyty a pár působivých scén, především scénu s rozsekanými těly mrtvých školaček, je zde i trocha gore, ale přál bych si ještě o něco drsnější provedení, ale palec nahoru, na druhý díl se i těším. 65% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Trochu komornejší pohľad na počiatky mimozemskej invázie, ale s tým rozhodne nemám problém. Spočiatku som sa síce dosť obával, ako si tvorcovia poradia s týmto, až takým absurdným nápadom s mimozemskou rukou, čo sa mi na prvý pohľad vôbec nepozdávalo, ale nakoniec to zvládli výborne a v priebehu mi to vôbec neprekážalo. Hlavne žánrovo je to skvelo zvládnuté, keďže film bez najmenších problémov plynulo prechádza z komediálnejšie ladených scén do tých vážnejších, pričom sa navzájom vôbec nerušia, ale fungujú presne tak, ako aj majú. A tak zatiaľ, čo som sa nejaký čas bavil pri scénach s rukou, keďže samotná ruka tu vlastne predstavuje plnohodnotnú postavu, kľudne som o pár minút neskôr bol v napätí pri nejakej temnejšej scéne a takáto ideálna vyváženosť sa zase tak často tvorcom nedarí. Inak dejovo mi to po celý čas prišlo dostatočne zaujímavé bez slabých miest, pričom z toho stále cítiť potenciál do budúcna, veľmi mi sadla atmosféra, ktorá mi prišla tak zaujímavo chladná a určite musím pochváliť aj skvelú vizuálnu stránku podporenú zaujímavými, prakticky až hororovými efektami. Na obsadenie si tiež nemôžem sťažovať, Shota Sometani v hlavnej úlohe, ktorého v posledných rokoch vídavam stále častejšie, ale zatiaľ ma nesklamal, výborná postava učiteľky a plno známych tvárí vo vedľajších úlohách. Čo sa týka tých akčnejších scén, takýto typ súbojov zase moc neobľubujem, príde mi to jednoducho až moc komiksové, ale zase musím uznať, že miestami je to napínavé, až prekvapivo drsné a záporáci sú vďaka spomínaným hororovým efektom, ktoré mi pripomenuli môj najobľúbenejší horor Vec zase dostatočne nepríjemní. Takže celkovo som príjemne prekvapený, aj keď pôvodne som tomuto filmu ani tak moc neveril, čakal som to podstatne odľahčenejšie a nie takto prakticky až surové. A vďaka vedľajším líniám, ktoré ešte teraz nedostali moc priestoru verím, že pokračovanie bude minimálne rovnako dobré, takže sa teším. 76% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svet napadne nebezpečný parazit, ktorý túži ovládnuť celý svet a zotročiť si ludstvo. Ovládne ludský mozog a začne kontrolovať telo človeka. Parazit napadne aj mladého chlapca, ale nedostane sa k jeho mozgu. Usídli sa v jeho ruke ale nedokáže nad chlapcom prevziať kontrolu. Parazit a chlapec sa stanú priatelmi a snažia sa zachrániť svet pred inváziou parazitov. - SciFi horory sú moje najneoblúbenejšie ale tento bol výborný. Najlepšie boli scény s transformáciami a parádne gore efekty. Hudbu som pri tomto filme ani nevnímal keďže mal film parádny vizuál. Trochu mi vadili postavy vo filme ale to nieje nič podstatné. Tento horor ma velmi milo prekvapil a teším sa na druhé pokračovanie, v ktorom by som sa rád dozvedel niečo o pôvode parazita. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

No, asi to nesedne každému, film určitě není něco, z čeho by si divák sednul hned na zadek, ale podle mě to není zas tak špatná adaptace na původní mangu/anime. Je pravda, že anime Kiseijuu jsem viděla tak 5 let zpátky, takže zas tak moc porovnávat nemohu, nicméně i tak mám pár menších výtek. Od Migiho bych očekávala trochu apatičtější přístup. Na parazita by mi to sedělo mnohem více, ale i tak se to vcelku dalo. Herci mi moc nesedli, ale to se dá u adaptací na anime čekat. Efekty trochu lídl, ale taky jsem neměla velká očekávání, takže zklamaná nejsem, naopak hudba za mě vcelku dobrá. Nicméně i tak bych spíše doporučila animovanou verzi, nežli filmové zpracování. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama