Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dětském a jen o trošičku vyšším dívčím, snícím věku jsem měla sérii Angelik ráda. Teď hlavně nostalgické vzpomínky a pousmání nad naivitou, nesmyslností a jinými nedostatky. Poslední dva "exotické" díly ze série (a to konkrétně "Nezkrotná Angelika" a "Angelika a sultán") se mi ovšem vždy zdály nejslabší po všech stránkách už tehdy, když jsem byla puberťačka, ani mi nejsou sympatické tak jako první tři, navíc mi přijdou trochu depkoidní. Stejně si ale tuhle dětskou romantickou, dobrodružnou, kouzelnou lásku nikdy nenechám v TV ujít, ať dávají jakoukoli příhodu. Takže ty úsměvné hlášky znám už po těch letech skoro z paměti. Opakují to každé léto. :-) Jen už dnes nedokážu dát téhle blbůstce s čistým svědomím víc než 2 hvězdy. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... čaruje pelem labutím. Bodá dýkou sirén. Piráty, rabiáty, ostatní vodní živly, naladěné brunátně, naloděné v peřejích "modravých peřin." Kdo na moři na oři, panstvo, ukáže korzár, ach, kapitán jejích niterných hlubin, dokud neodloučí je další zrádné proudy, unášející ji, její zlaté vlny, dál a dál, za oceán. Do cizích krajin. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

To, čo by inde bola zápletka na úvod, od ktorej by sa príbeh odrazil k hlavnému deju Angelike vystačí na celý film. Na začiatku teda padne do rúk korzárov, ktorý ju chcú predať do otroctva, víťazom dražby je ale “vy viete kto” a film sa končí. Je pravda, že je to veľmi krátky snímok, ale toto bolo naozaj primálo aj na osemdesiat minút. V závere ale zrazu nie je čas a tak zvraty v chovaní postáv a dejové kotrmelce sú nahádzané jedny cez druhé. V čom sa tento film ale líši od predchodcov (aspoň ako si ich pamätám ja) je to, že tentokrát sa titulná hrdinka výnimočne nenechá klátiť každým mužským v dohľade - naopak, sa tomu dokonca bráni (zrejme preto je “neskrotná”). Aspoň výprava bola celkom slušná a pocítil som aj závan naivne dobrodružnej poetiky, takže to najhoršie zas nebolo. 5-/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako specialista na jizvu Žofrého musím říci, že se cítím poněkud zmaten. Chvílema mě připadá, že už se docela hojí a v následujícím záběru je zase větší a je to humus se na ní koukat. Samozřejmě v tomto díle je mnohem více věcí na které jsem se nemohl vynadívat, předně a "překvapivě" samotná Angelika, konečně jsem si mohl prohlédnout i její celé nohy a musím říci následující ortel - vynikající, stejně jako hrudník i nohy posbíraly plný počet bodů. Hned na začátku mě už zase začínala srát s tím rozkazovaním všem chlapům, ona snad žije v domění že se chlapy narodily aby jí poslouchaly nebo co. Naštěstí jí brzo utnul skřipec ten námořnickej dobytek a já si mohl v klidu vychutnávat "mořské dobrodružství ", které se povedlo na výbornou, protože nic nepotěší mou klukovskou dušíčku více než krásný lodě s napnutýma plachtama s azurovým mořem a geniální hudbou Magneho navrch. Romantická část duše dostala svou pořádnou dávku ke konci filmu a tak jsem spokojeně do sebe chrstnul sklenku červeného vína a jal se napsat tento komentář. Nezkrotný pshimi má velkou slabost pro nezkrotnou Angeliku. Jo a ještě něco. Kurva já bych chtěl bejt taky jako Žofré, aby po mě toužila každá ženská na planetě. Tak si to shrňme co on má a já ne : Žofré je hnusnej protože má jizvu, já jsem hnusnej od přírody, takže tam jsme na tom stejně. Haksna !! To je ono, musím si zmrzačit nohu a pak už budu celej Žofré de Pejrak a bude po mě šílet každá ženská. To sem zvědavej až budu pajdat po chodníku a na rameni si ponesu rádio, ze kterého bude znít hudba Michela Magneho, co to udělá se ženskýma ? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Námornícke dobrodružstvo Angeliky je oveľa zaujímavejšie oproti nudným kráľovským dvorom, kde to bolo samé ohováranie a intrigy. Tu ide naozaj o život, utopenie je to najmenej a pri scéne z podpalubia tuhne krv v žilách. Aukčná scéna s nenaplneným očakávaním bola mojou nočnou morou v detstve. A ten záver naštval nielen romatickú dušu, ale asi každého, ako som sa dočítal, ide o jeden rozdelený film. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)
  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama