Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tato a piata cast boli z mojho detstva najzaujimavejsie, pretoze tato cast sa odohravala na lodi s otrokmi, pricom bol zivot Angeliky vecne ohrozeny a neskor sa dostala na aukcny predaj otrokov, ktory bol humorny tym, do akych zavratnych sum sa vysplhal zaujem o nu... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Roger Pigaut - (Markýz d´Escrainville) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dětském a jen o trošičku vyšším dívčím, snícím věku jsem měla sérii Angelik ráda. Teď hlavně nostalgické vzpomínky a pousmání nad naivitou, nesmyslností a jinými nedostatky. Poslední dva "exotické" díly ze série (a to konkrétně "Nezkrotná Angelika" a "Angelika a sultán") se mi ovšem vždy zdály nejslabší po všech stránkách už tehdy, když jsem byla puberťačka, ani mi nejsou sympatické tak jako první tři, navíc mi přijdou trochu depkoidní. Stejně si ale tuhle dětskou romantickou, dobrodružnou, kouzelnou lásku nikdy nenechám v TV ujít, ať dávají jakoukoli příhodu. Takže ty úsměvné hlášky znám už po těch letech skoro z paměti. Opakují to každé léto. :-) Jen už dnes nedokážu dát téhle blbůstce s čistým svědomím víc než 2 hvězdy. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Přestože po druhém díle muselo být každému divákovi jasné, že Angelika je ve skutečnosti neukojená nymfomanka, schovávající se za lásku k manželovi :o), o to víc jí možná nekteří fandili :o). Já vím, je to hrozná limonáda, ale i ta za určitých okolností chutná jako šampaňské. Ty krásné lodě, to krásné moře, ta tklivá hudba....ehm....jsem prostě nenapravitelný romantik. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Michéle Mercier, Michéle Mercier a její boky, Michéle Mercier a její dechberoucí ramena, Michéle Mercier a její krásná prsa, Michéle Mercier a její líbezná tvářička a zase ta Michéle Mercier. A tentokrát podle mě nejen Michéle, ale také parádní dobrodružný děj ze Středomoří. Korsika nebo Sardinie, čert to vem! Ale krásné galery, souboje na moři, námořnický život, dražba... Až začínám mít pocit, že je to ještě lepší námořnický snímek než MASTER COMMANDER nebo OSTROV POKLADŮ s Christianem Balem a Charltonem Hestonem. [6392. hodnocení, 108. komentář, 64%] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ve čtverce to konečně dostalo koule. Z romanťárny se první hodinu stal regulérní pirátský dobrodružňák se vším všudy - otroci, rum, opium, krutý kapitán a dojde i na znásilnění a jednu solidní námořní bitvu. Ke konci se zas objeví nové lokace a i ten blízký východ se tvůrcům zkrátka povedl. Je tu hororovou komnatu koček a ponorku (WTF) jsem moc nepobral. Ale čert to vem, i díky kratší stopáži nejlepší díl. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama