Reklama

Reklama

Česká divadelní režie: Miroslav Krobot

(TV film)
Česko, 2014, 57 min

Režie:

Aleš Kisil

Scénář:

Aleš Kisil

Kamera:

Diviš Marek

Hrají:

Miroslav Krobot

Obsahy(1)

Dokumentární portrét spolutvůrce slavné epochy Dejvického divadla, divadelního a filmového režiséra a herce. Dokumentární portrét režiséra Miroslava Krobota vznikal během natáčení jeho filmového debutu Díra u Hanušovic. Sumarizuje Krobotovo hledání režijního výrazu a práce s hercem od počátků jeho divadelní dráhy v Západočeském divadle v Chebu v polovině 70. let. Zaznamenává jeho režijní vrcholy na divadle, přesto není dokumentem bilančním. Je spíš svědectvím o přemýšlení tvůrce, který od profese divadelního režiséra přešel i k práci herecké a který stále hledá způsoby vyjádření tématu. Ať už na divadle nebo ve filmu. Portrét Miroslava Krobota je vlastně svědectvím o jakémsi mezičase, kdy renomovaný divadelní režisér a umělecký šéf prestižního divadla nachází nové způsoby vyjádření. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, stručný a přitom výstižný. Takový je cca hodinový dokument o Miroslavovi Krobotovi, díky němuž si divák udělá docela komplexní představu o tvůrcově kariéře. Kapitoly jsou přehledně rozdělné a žádná z nich není přespříliš dlouhá na úkor těch ostatních. Já osobně dokument velmi oceňuju, protože na rozdíl od Krobotova filmového působení jsem před zhlédnutím neměl o tom divadelním skoro žádné potuchy. Kisilův počin by samozřejmě mohl (a možná i měl) být delší, ale televizní formát je v tomhle ohledu poněkud nekompromisní. Slušné 4*. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Miroslav Krobot bývá vnímán především jako herec. Dokument odhaluje celou šířku jeho činností. Dokument je spíše průměrný, moje hodnocení vyjadřuje především úctu a respekt k tvůrčí osobě jmenovaného. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama