Reklama

Reklama

Hellions

  • Velká Británie Hellions
Trailer

VOD (1)

Dora Vogelová (Chloe Rose) je průměrná teenagerka, která si chce na Halloween užít zábavu a dostat se dál se svým přítelem Jacem (Luke Bilyk). Je šokovaná, když jí její doktor (Rossif Sutherland) oznámí, že je čtyři týdny těhotná. Podle ní by to nemělo být možné. Jde domů rozrušená, aby počkala na Jace, zatímco její matka Kate (Rachel Wilson) bere jejího malého bráchu Remiho (Peter DaCunha) na „halloweenskou krádež". Doru navštíví několik dětí v podivných kostýmech. Jejich přítomnost je čím dál hrozivější a vrcholí, když jí v pytli přináší oddělenou hlavu Jace. Od tohoto okamžiku musí Dora bojovat proti zrůdným dětem. Čin se stává obtížnějším, když její těhotenství postupuje zrychlenou a nepřirozenou cestou. (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela příjemný překvapení a zároveň důkaz, že i s jednoduchým scénářem jde natočit nenudící film. Všechno klape jak má. Atmosféra pomalu houstne, přibývají koledníci a záhy je opravdu pozdě myslet na to, že sůl je nad zlato a v tomto případě je i víc jak náboje. Ti malý parchanti jsou fakt děsivý. A masky jsou gut. V jednoduchosti je krása. Vše je snímano skvělou kamerou pod lehce růžovým filtrem. Nejsem buzna a růžovou nesnáším, ale tady mi to nevadilo. Vždyť byl krvavej měsíc. Spíš jsem měl problémy s menšíma " nepodstatnýma "detailama. Za všechny zmíním jeden - v jednom záběru má buchta báchor celej od krve a v druhým zase jak po špatným vyprání ( skoro čistej ) a tak se to pořád opakuje. Ale abych nepindal. Třeba některý ty dýně na terase jsou hustě udělaný ( tím chci říct, že dokážu detaily i ocenit ). No a hudba ? Tak ta je teda hodně luxusní. A popravdě mi ani nevadil přechod s Home invasion na surrealisticko/halucinogení jízdu. Tady se alespoň ukázalo, že Bruce McDonald umí a ví co chce točit. Za mě Spokojenost. Ikdyž očekávám rozporuplné hodnocení. Tohle prostě buď sedne a nebo ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se režisér se scenáristou sjedou, z jejich halušek vznikne něco takového. A jen málokdo pobere tenhle psychedelický trip. Mladé děvče Dora zůstane o Halloweenu sama doma. Aby se to celé očekávání něčeho pekelně hrozného ještě znásobilo, té noci je ohlášen úkaz zvaný Krvavý měsíc. U jejích dveří se zjeví malí koledníci, v pytli mají uříznutou hlavu jejího přítele a domáhají se jejího nenarozeného dítěte. Potud celkem ok. Mohl se z toho vycinkat solidní exploiťák, popřípadě něco ve stylu home invasion. Jenže nic takového. Snad jen drobné náznaky. Od prvního zaklepání na dveře se celý film zvrhne v jeden nepříliš srozumitelný halucinogen koncipovaný a inscenovaný v téměř surrealistických obrazech, v němž je poměrně těžké rozeznat, jak přesně chápat tvůrčí záměr, s jakým je to celé předkládáno. Předpokládám, že těch diváků, kterým by vyhovovaly výjevy jak ze zlého snu, je podstatně méně než těch, kteří by raději viděli jasně a přehledně vedený příběh. S přemírou nedomrlého surrealismu se také odbouralo veškeré napětí. Skupinka dětských koledníků vyhlíží zlověstně a i jejich provolávání po krvi je poměrně působivé. Plod, který je v Dořině bříšku, je něco jako z Lynchových filmů. Neméně zajímavé je, že mladá dívka je těhotná jen měsíc, ale plod už (nevysvětlitelně) dorostl na velikost čtyřměsíčního embrya. Dost rušivě ovšem působilo znázornění svitu zlověstného Krvavého měsíce. Režisér použil primitivní a buzerantsky narůžovělou filtraci, což filmu hodně ubralo. To byl příšerný nápad. Byly ale i lepší chvilky "zfetovaného" tvůrčího dua. Herecké obsazení adekvátní. Chloe Rose v hlavní roli určitě zajímavá i sexy, zkušenější Robert Patrick svoji roli (málem) protlačil do temnějšího vyznění. Scény odehrávající se v domě docela fajn, ty v exteriérech byly o poznání slabší. A ještě jednou ta celková nesrozumitelnost. Režisér Bruce McDonald kdysi získal i nějaká ta ocenění za své režijní počiny, nerežíruje nijak špatně, nicméně se měl se scenáristou Pascalem Trottierem lépe domluvit na tom, co přesně chtějí točit. Ještě lepší by bylo vykašlat se na surrealismus a jít do toho reálně. 60% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mcdonald překvapil komorním Pontypool. Bohužel tohle překvapení není. Tohle není ale nic pro mě. Nudná kravina která si hraje na umění, ale padá na hubu vším. Herci příšerní, hlavní představitelka je ukňučená a nezajímavá, Patrick v roli fízla nezabodoval a vypadal poměrně obtloustle. Nebavilo mě to ani na chvíly, a je tu minimum kvalitních scén. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle zážitek se těžko popisuje, ale výsledným převažujícím dojmem je něco mezi zaujetím, údivem a facepalmem. Čím blíž ke konci, tím negativnější. Rozjezd přitom není vůbec špatný, McDonald vytváří celkem kreativní a hororově působivé obrazy, ale postupem času se mu to nějak rozpadne pod rukama. Jakmile se děj přepne do ... já vlastně ani nevím, co to přesně bylo, nějaká alternativní snová realita asi ... tak divák ztratí kotvu, která by mu sloužila k orientaci v ději, aby chápal, jaká jsou pravidla hry a o co se vlastně hraje. Navíc se v tom vnitřně bije několik přístupů, jejich výsledkem by v čisté podobě mohlo být cokoli od drsného home invasion, přes poetickou pocitovku po bizarní surrealistickou záležitost, ale takhle dohromady je z toho snad jen ta bizarnost. Každopádně Hellions nabídnou pár zajímavých sekvencí a asi je dobré film vidět, aby si v tomto případě udělal každý názor sám. Je to rozhodně jeden z těch zajímavějších nových kousků, ač jsme dalek toho jej nějak explicitně vychválit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Koledu nebo neplechu." Halloweenské drama se ani nestihne proměnit v horror, jelikož se zvrhne v jakousi surrealistickou hříčku s odkazy tu na Vetřelce, tam na Terminatora a ze všeho nejvíce vypadá jako klon Kukuřičných dětí říznutý lehce Noční můrou s Freddym. Jen kvůli tomu, že se z filmu postupně stává podivnost, kdy nevíte, co je sen a co skutečnost, dávám třetí hvězdu. Některé momenty byly moc pěkné - útěk mezi vybuchujícími dýněmi doprovázený říznou hudbou či rozpadající se kostýmované děti, na celý film jich ale moc nebylo. Navíc hlavní hrdinka je na jednu stranu vynalézavá - když zjistí, že je zabíjí sůl, naplní jí patrony, na druhou stranu je ovšem blbá, když pobíhá mezi pověšeným prádlem a následně si vystřílí patrony (kromě jedné) naslepo Pánubohu do oken... Nic světoborného, na jedno podívání dostačující. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama