Reklama

Reklama

VOD (1)

Po rozvodu se Allyson přestěhuje se svou devítiletou dcerkou Claire do starého domu za městem. Poté, co Claire najde starou panenku, kterou v domě nechali předchozí nájemníci, začne Allyson na své dceři pozorovat zlověstné změny... Poté, co se Allyson Simonsová rozejde se svým manželem Jonathanem, přestěhuje se i s devítiletou dcerkou Claire do velkého starého domu na venkově. Brzy se však dozví, co před ní její realitní makléř zatajil - že tu byla před pěti lety brutálně vyvražděna celá rodina. Jak Allyson, a později také Jonathan, s hrůzou zjistí, v domě zůstala ďábelská jihoamerická panenka. Ta dřív patřila desetiletému chlapci, jenž byl za smrt své rodiny zodpovědný. Nebezpečná hračka nakonec začne ovládat i Claire a promění ji v děsivé, vražedné monstrum, v němž už Allyson s Jonathanem nedokáží rozpoznat svou holčičku. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Panenka z pekla je poměrně povedeným televizním hororem, který má velmi slušnou atmosféru a nadmíru dobré obsazení. Ano speciální efekty jsou děsné  a příběhově není film nijak inovativní, ale v rámci možností a rozpočtu to není vůbec zlé. Velkým plusem je skloubení hudby s napínavými scénami, protože u televizních hororů se mi moc často nestává, že by byla až takhle dobře odvedená práce. Za mě rozhodně nadprůměr a doufám, že na filmy takové kvality v této kategorii narazím častěji. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Každý tu ohovára TV horory od SyFy a Asylum, ale mne sa tento napriek tomu páčil. Dievčatko sa po rozchode rodičov nasťahuje do nového domu s temnou minulosťou so svojou matkou. Nájde si tam novú hračku, bez ktorej už neurobí ani krok. Problémom je to, že to nieje obyčajná hračka ale bábika, ktorá dokáže vraždiť. A tak každého, kto sa dievčatku znechutí, bábika jednoducho zabije. Vraždy sú nanešťastie velmi slabé ale lovenie starej kuchárky nožíkmi sa mi páčilo. + herec zo všetkých Saw a Haunted + herečka z A Haunted House 2 + herečka z The Purge:Anarchy a Final Destination 2 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po rozvode sa atraktívna blondýna Alyson Simonová presťahuje spolu so svojou deväť ročnou dcérou Claire do malého, pokojného mesta. Kúpia si starší, veľký dom v tichej štvrti. Vôbec netušia, že pred piatimi rokmi sa tam odohrali desivé udalosti. Došlo tam k viac násobnej vražde. Malá Claire hneď prvý deň v dome nájde odpornú, starú panenku. Veľmi si ju obľúbi. Doslova začne byť ňou posadnutá. Jej správanie sa radikálne zmení. Začne ju ovládať jej desivá bábika. Je to totiž "Panenka z pekla". ** ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Film by sa pokojne mohol volať aj Deja Vu, pretože príbeh v ktorom sa nejaký rozvedený či ovdovený rodič (či už otec alebo matka) s dieťaťom či dokonca celá rodina s deťmi nasťahujú do domu, kde predtým nejaký iný fagan vystavil svojej rodine jednosmerné lístky na onen svet má už niekoľko desiatok spracovaní, často krát na vyššej úrovni, ako Finders Keepers, ktorý sa snaží povyberať s tých filmoch tie najzaujímavejšie scény. Na počudovanie, sa mu to aj celkom úspešne darí, človek by ani nepovedal, že film si objednala káblovka Syfi. Ak by sme to podčiarkli a sčítali, bábika (s príznačným menom Lilith) nie je síce žiadnym Chuckym, je však dostatočne temná a hrozivá a obsadenie, predovšetkým matky s dcérou, pozerateľné. Menšou katastrofou je snáď len Patrick Muldoon v úlohe otecka, ktorý má problém vyjadriť nejakú tu emóciu. Jediným fakt iritujúcim momentom filmu sú snáď digitalné muchy, tie boli ako päsť do oka. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Je vtipné, že jsem si jen tak ze srandy napsal na youtube horory a pustil první, co viděl. A jsem i docela mile překvapen, protože jsem to od TV filmu nečekal. Pořád je to, takový "amatérský" film, který, ale umí zabavit. Čekal jsem stupidní lekačku s hloupým a nezajímavým příběhem, ale naštěstí to z 80% není pravda. Kylie Rogers musím pochválit, protože ve svých letech dokázala, docela slušný herecký výkon na dítě. Co je hlavním kamenem úrazu, tohoto filmu, jsou vraždy, žádnou z vražd nevidíme a tím pádem, ani v některých momentech nevíme, kdo vraždí. Postavy padají jak hrušky a vždycky stejným nebo podobným způsobem. Ale jak jsem říkal, nejsem zklamaný, ale taky nejsem bůh ví jak překvapen. Stále si ještě pokládám otázku, jak se k tomuto filmu dostal Tobin Bell. Pořád příjemné překvapení 5,5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie a to na místní vysoké škole Pierceově a ve studiu Remmet. (Terva)
  • Rodinný dům, ve kterém se film odehrává, je přesnou kopií domu z filmu Dům (1985). (Johnny.ARN)
  • Po prvních odstavcích se ze zpráv, které Alyson (Jaime Pressly) najde na internetu, stanou blábolivé spekulace o zápletce, které boří čtvrtou stěnu, a čtenář je pokárán za to, že se dostal tak daleko. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama