Reklama

Reklama

The Prodigy - Voodoo People

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1994, 5 min

Recenze (5)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Voodoo People" je v poradí piata skladba z druhého štúdiového albumu anglickej elektro new rave industrial skupiny The Prodigy. Album nesie názov "Music for the Jilted Generation". Vyšiel v júli roku 1994 pod značkou vydavateľstva XL Recordings. Ku songu "Voodoo People" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý má na svedomí Walter Stern. Tento režisér sa podieľal na viacerých klipoch pre túto originálnu hudobnú formáciu. Toto bola ich prvá spolupráca, ktorá dala základ pre ich ďalšiu vzájomnú kooperáciu. No už na prvýkrát sa im podarilo natočiť značne bizarný klip, ktorý fanúšikov kapely zaujal a oslovil a poniektorých náhodných divákov zrejme aj šokoval a vystrašil. Je z neho cítiť nepríjemnú, mrazivú auru čiernej mágie a náboženského kultu voodoo. **** ()

Zajímavosti (2)

  • Původní video režíroval Walter Stern a Russell Curtis. Bylo natočeno v Santa Lucii a ukazovalo tanečníka Leeroye Thornhilla jako voodoo kněze. Tato verze obsahovala scény zobrazující šamanismus, ale scény byly kvůli televizní cenzuře vystřiženy. Mluvené části jsou převzaty ze skladby "The Shalimar" od Gylana Kaina, který byl členem The Last Poets. Hlavní riff ve skladbě je inspirován skladbou "Very Ape" od Nirvany. (Epistemolog)
  • "Voodoo People" je osmý singl britské skupiny The Prodigy, který vyšel 12. září 1994. Jde v pořadí o třetí singl z alba "Music for the Jilted Generation". Vydán byl v 12" formátu vydavatelstvím Mute Records i v USA. Britské vydání obsahuje remix od kapely The Chemical Brothers, kteří si tehdy říkali The Dust Brothers. (Epistemolog)

Reklama

Reklama