Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje šestý odvysílaný díl Rainbow. Stejně tak jako kmenoví předchůdci z 60. let a dřívější utopisté přijímají moderní hippies vizi funkčního modelu lepší a spravedlivější společnosti, založené na duchovní obnově, spolupráci a sdílení. Uchovávají své vlastní hodnoty, kdy na prvním místě dominuje především vztah k přírodě. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Rainbow odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se našel v Kmenech někdo, kdo pochopil, jak se dělá dokument. Jak po stránce kamerové, zvukové, informační nebo prezentační je to prostě správně. Ukázalo to subkulturu lidí, o kterých málokdo ví, nastínilo jejich myšlení a motivace, nahlédlo do jejich akcí a vyslechlo různé členy. Objektivní dokument, v sérii jeden z nejlepších. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, který obsahuje asi nejvíc informací o dané subkultuře, potud bez nějakých zásadních kritik. Ovšem jen pokud se nebudu snažit hodnotit konkrétní postavy exhibující v dokumentu. Poněvadž se obávám, že bych třeba takového afektovaného buzíka, při jeho snaze mne obejmout, zřejmě vykostil a poté zkonzumoval, což by mně asi u sluníčkářů, měsíčkářů a kostičkářů neprošlo, navzdory tomu, že bych si před hostinou stylově vpravil tři kila exkrementů do účesu a nesouvisle blábolil. ()

Reklama

Hadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotí se dokument, čemuž odpovídá hodnocení vpravo. Nepřijde mi nikterak vybočující z takové standardní řady ostatních částí Kmenů, jak by se mohlo zdát podle převažujících komentářů sluníčkovejch hipíků. Tyhle moderní hipíci, seriously. To je dobře odporný. Ekologie, úcta k přírodě a k ostatním lidem a tvorům, je samozřejmě důležitá a schvaluju jí, ale tohle je úplně mimo. A že se takhle žilo dřív, že tak žily pohani? Ne. Vždycky byly nějaká pravidla v komunitách. Takže bejt Rainbow znamená válet se ve sračkách venku, bejt vegetarián nebo ideálně vegan, nic nedělat, chodit nahej a objímat se s cizíma lidma? Hlásat jak nic nepotřebujete, nic moderního, peníze, služby. A pak to stejně využívat a používat? Čistý pokrytectví, který prostě nevidí. Zlatý hipíci. Je daleko lepší se prostě sjet a takový stavy sem tam zažít, než tohle dělat celej život. Sluníčkový pohodářství a extrémní humanismus bude smrt západního světa. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, proti gustu... https://www.youtube.com/watch?v=ch6yn_toTbI / Takže z toho, co mi dokument předložil, většina těch duhovců se schází v létě na louce, kde se nic neřeší, všichni jsou spokojení a šťastní, a všichni jsou si rovni, aby pak s příchodem zimy odjeli do měst, a tam pracovali jako kuchaři v nočních podnicích. No, třeba se mi ty "receptory taky jednou votevřou", a přijdu tomu na chuť. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej by někdy chtěl svobodně běhat nahatej a free někde na louce, ale v našem světě, kde řešíme, že bychom na té louce potkali sousedy, rodiče, nebo hezčí lidi tak to vytváří limity, proč se té louce vyhnout. Rainbow je komunity ultrapozitivních osob, které tyto limity nemají a v tom spatřují svobodu - nabízejí free hug na ulici, jezděj na pionýrský free tábory a mají takový usměvavý přístup k celému světu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama