Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (110)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech mám pocit, že tvůrci hrají soutěž, kdo toho dokáže k tématu říct míň a kdo dokáže líp zpochybnit, že něco jako městské kmeny (aka subkultury) skutečně existuje. Punk - přehlídka několika náhodných tváří v náhodných rozhovorech o náhodných věcech (ale pořád ještě poměrně k tématu). Hooligans - záběry zpívajících polonahejch exotů střídaj záběry oblečenejch exotů, kteří si chtěj dát do držky (a to je vše). Rap - několikadenní stalkování jednoho až dvou raperů, kterak si vybíraj boty a jedí oběd přímo z pekáče, přičemž k tématu - překvápko! - neřeknou vůbec nic. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

PUNK: celkem vpoho, ukázali starý a nový, mělo to jisté kouzlo a vtip, to že to je defacto reklama na pivovar je samozřejmě nejvtipnější. Uvidíme co dál. RAP: nezajímavej observační fejetonek. MEATHEADS: tak to vypadá, že celej cyklus Kmeny je první natáčecí fáze časosběrného dokumentu :) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Malo sa jednať o pohľad za oponu jednotlivých subkultúr. Odstrániť nános všeobecného zjednodušenia a ukázať holú pravdu, skutočnú podstatu. Prečo tí ľudia žijú ako žijú, prečo ich baví čo ich baví, v čom spočíva čaro ich komunity. A realita? Nikto nič zmysluplné nehovorí, nikto nič neozrejmuje. Orion si vybaluje nákup z igelitky. "Fanúškovia" chlastajú v autobuse, následne močia pri autobuse, aby opäť chlastali v autobuse. A vďaka týmto skvostným záberom mám zistiť o čom je rap a hooligans? Ešte veľa dielov čaká na svoju premiéru, takže nádej zomiera posledná, ale zatiaľ bezobsažný prúser. Našťastie od Cosplay išla kvalita hore (stále kolísa, ale už v rámci znesiteľného rozmedzia) a celkový dojem sa ustálil na 2+. Hlavný problém bude v tom, že pol hodinový priestor je na nejakú kvalitnú sontáž jednoducho málo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriálový cyklus dokumentov "Kmeny" o súčastný mestských subkultúrach pozostáva zo šestnástich zhruba pol hodinových epizód: 1. "Punk", 2. "Hooligans", 3. "Rap", 4. "Cosplay", 5. "Motorkáři", 6. "Rainbow", 7. "Skinheads", 8. "Tattoo", 9. "Tuning", 10. "Meatheads", 11. "Hipsteři", 12. "Goths", 13. "Straight edge", 14. "Hackeři", 15. "Thrash metal", 16. "Graffiti". Témy sú to zaujímavé, ale spracovanie väčšiny z nich bolo povrchné, skreslené a miestami i mylné a zavádzajúce. ** ()

lillien

všechny recenze uživatele

Cožeee? Díl Punk odpad? Tyvado, vždyť to byla úžasná veselohra. Mlátila sem se tady smíchy nad těma hláškama. Petr Hošek, Plexisák na dietě Petra Nováka (místo guláše čtyři piva), neuvěřitelně perlí a on sám by zasloužil samostatný díl. Filozofování nad systémem, biblí a koránem na gauči s lahváčem: Vždycky jde o stejnej systém vymývání mozků a je jedno, jestli ti někdo vymejvá mozek kecama nebo kozama, voe. Vždycky je to vod K, vole..kecy, kozy koks..Kristus..Kurva..:) I kdyby všechny ostatní díly měly stát za vyliž, tak tohle byla strašná prdel. A navíc mají hoši pravdu. Děti? Já sem zodpovědnej tím, že je nemám.Na co vyrábět systému dalšího otroka. Mrdat systém! Díky, Volku, tohle mě bavilo! Edit: Hooligans: Nudná sonda do životní náplně vypatlanců (rvaní, řvaní). Po skvělém díle o punku a slabých hooligans tedy koukatelný průměr. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (2)

  • Televizní seriál vychází ze stejnojmenné knihy Vladimíra 518 "Kmeny", mapující současné městské subkultury, i "Kmeny 0", zaměřené na subkltury před rokem 1989. Obě tyto publikace zaznamenaly obrovský úspěch a byly tařka okamžitě vyprodány. První zmíněná se také umístila ve své kategorii na 2. místě v anketě Nejkrásnější kniha 2011. (MTHRFCKR)
  • Před samotnou televizní premiérou proběhlo 8 předpremiérových projekcí v 8 městech, které vždy uvedl autor knižní předlohy Vladimir 518 a režiséři daných dílů. Jmenovitě jste tak mohli vidět v Praze trash metal a rap, v Brně graffiti a punk, v Českých Budějovicích motorkáře a hooligans, v Olomouci rainbow a hipstery, v Plzni hackery a cosplay, v Ostravě skinheads a tattoo a opět v Praze tuning a meathead. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama