Reklama

Reklama

Casa Grande

  • Brazílie Casa Grande (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý Jean vyrůstá v elitní čtvrti Rio de Janeira plné soukromých škol, řidičů a hospodyněk. Přehnaně starostliví rodiče, z jejichž vlivu se chlapec snaží vymanit, před ním skrývají tajemství o blížícím se bankrotu rodiny. Jak sám titul napovídá, film Casa Grande pojednává o obrovském domě v luxusní čtvrti Rio de Janeira, kde žije sedmnáctiletý Jean se svou mladší sestrou a rodiči. A samozřejmě taky s personálem - řidičem a dvěma hospodyněmi. Jean, který je v posledním ročníku střední školy, stojí před rozhodnutím, co studovat dál, a zároveň věnuje notnou dávku času děvčatům, vzhledu i nočnímu životu - tak, jak se v jeho věku sluší a patří. Nad tímto spořádaným a elitářským světem se však začínají stahovat mračna, neboť je stále jasnější, že otec, aniž by se svým dětem svěřil, utratil skoro celé rodinné jmění. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Barbosa spája príbeh o dospievaní a narastajúcom triednom vedomí a nikdy nestráca sympatie k hlavnej postave Jeanovi. 7/10 ()

CaptAnne 

všechny recenze uživatele

Sedmnáctiletý honimír nemá holku, ale aspoň má vířivku, řidiče a soukromou školu. Jeho rodiče se věší, protože jim dochází peníze a budou muset propustit paní, co jim při snídani podává nůž na máslo. Tyto dvě tragédie se řeší na pozadí současného Ria – fajn je, že nám nejsou cpány do chřtánu jen chudinské favely, ale i problémy brazilské buržoazie. Kromě toho se film dotýká témat rasové diskriminace, vzdělanosti, zaměstnání a budoucnosti mladé generace v Brazílii, a když už je nějaké dílko tak skvěle osvětové a přínosné, člověk ocení, že se v něm sem tam objeví (i zdařilé) pokusy o vtip. Jo – a paralela první a poslední scény bavila, líbila, zaujala. Lalalala. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

film mái dvě hlavní linie, jedna se týká finančním problémům, které se otec rodiny snaží před dětmi za každou cenu skrývat, i když je situace neudržitelná, stále se tváří jakoby nic. Musí to být šílený nápor na psychiku, skrývat pravdu o tom, že dluží každému, na koho se podívá a zároveň si uvědomovat, že život na vysoké noze je nenávratně pryč. V druhé linii pak film vypráví o prvních sexuálních zkušenostech mladého Jeana. Vcelku podařený film, který mě ani trochu nenudil, jen mě trochu zklamal divný nijaký konec, jinak bych hodnotil ještě výš ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté: je úplně jedno kde žijete, když jste bohatí. No jo, ale co když prachy dojdou... Film s velkou lehkostí a uvěřitelností předkládá složitou situaci jedné rodiny, jejíž problémy nevyhnutelně vedou k nějakému velkému třesku. Hodně se mi líbily exteriéry z Ria, styl vzdělávání (kéž by to takhle bylo někdy u nás) a erotickou fantazii povzbudily epizody Jeana s hospodyní. Proč jsme sakra doma žádnou neměli... :-D ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama