Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (869)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak opět mnohem lepší než předchozí Poslední z Jediů. Obecně se vedlejší příběhy daří více, snad že nejsou prvoplánově mířeny na nejmladší publikum. Kdo má rád svět SW, dostano všechno, co očekává. Velkolepé záběry vesmírné mlhoviny, třeskutou akci přepadení vlaku v horách, útok imperiálních stíhaček i chapadlovité monstrum obřích rozměrů. Ehrenreich je nečekaně sympatický, i když hraje protivu kříženého s broukem Pytlíkem. Přesně takový ale Han Solo byl! Jasně, intriky, podvody, pašeráci a nikdo nemůže věřit nikomu. Ale to je přeci také náš svět. Hnidopiši si vždycky něco najdou, kdo si ale chce v kině užít na vesmírném trenažéru, zklamán nebude. Potěšila mě Emilia. Sice skoro nehraje, ani prostoru k tomu moc nemá, ale moc hezky se na ni dívá... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Takže Solo teraz ide Solo. Fajn. Keď bol film ešte v plienkach, tak nie len ja, ale určite aj ostatný frflali na to, že sa chystá zbytočný spin-off. Keby tento film neexistoval nič sa samozrejme nedeje, nič prevratne vo svete Star Wars neprinesie, no na druhú stranu musím priznať, že ma to vlastne aj bavilo a aspoň tu zábavu priniesol. A vlastne som aj za tieto spin-offy (Rogue One, Solo) rád, pretože ma bavia viac ako pokračovania hlavnej serie, ktorá mám pocit, si skôr získava novú generáciu divákou, zatiaľ čo spin-offy sa zavďačia aj tým starším. Samotný Solo je fajn film, kulisami pekne ladí pred epizódu IV a nielen, že je fajn vidieť ako sa tvorcovia popasujú s tým, aby všetko zapadlo medzi jednotlive diely, ale na druhu stranu mame možnosť stretnúť znova známe postavy. A keď už sme u tých postav, tak načnem hneď casting. Na nového Hana Sola Aldena Ehrenreicha som si trošku musel zvykať (pretože Ford je len jeden), ale zahral to celkom v pohode, síce nebol tak výrazný, ale ani neprekážal. Čo sa ostatných týka, tak je obsadenie v celku vydarené, Woody a Emila sú sympaťáci a čo sa nového Landa týka, tak Donald Glover mi zapasoval asi najviac. Na to, že tento film sprevádzali drobné problémy na filme mám pocit, že sa nič nepodpísalo. Rovnako ako aj Rogou One aj toto je vydarený "medzi diel", ktorý opäť ponuka známe kulisy, masky, efekty, dobrú Powellovu hudbu šmrcnutu troškou Williamsa, či akciu na špičkovej úrovni. Trošku mi tu chýba výraznejšia zaporna postava, pretože Impérium tu hraje len také druhu husle a nikto moc hlavným hrdinom pod Falconom poriadne nezatopí, čo je škoda. Tak či tak sa jedna o ďalší dobrý diel do serie, ktorý v závere poteší aj fanúšikov seriálov Clone Wars a Rebels. Rozhodne sa teším na pokračovanie, ktoré už teraz podla mňa bude lepšie. Obľúbený soundtrack: The Adventures of Han, Meet Han, Train Heist. 75% - 4* ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemné nenucené překvapení ze světa SW z boční linky, která vede jednoho z hlavních hrdinů ságy směrem až ke zničení Impéria. Rozhodně příjemnější zpracování, než hlavní dějová linka nových tří příběhů. Akorát mě pořád u podobných příběhů štve ten ksicht Harrelsona, to nemají jiného a lepšího "kreténa" v HW.??! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když nic nečekáš, nic tě nezklame. A možná i z tohoto důvodu funguje Solova sólovka (Ha!! Humor!) i na nás, kteří bychom chtěli scénáristům ep. 8 nacpat do uší roztopený vosk s přídavkem extra pálivého čili. Největší problém tu mám s úporně unylým příběhem, který je jen kompilátem různých (špinavých) space oper se sem tam přidanými prvky třebas westernu. Jenže i tak to jako celek funguje perfektně (možná až na moment s vesmírnou chapadlovitostí) a přestože Solo ani jednou nenahodí ikonický škleb Harisonna Forda, tak tu herci fungují na zcela v pohodě a má to nádhernej špinavej vizuál bez nablýskaných plechů, či zářících světelných mečů a trochu toho lidského zmrdství, které nemá nic společného s temnou stranou síly. Ale teď chci sólovku pro Obi-Wana Kenobiho! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE JINÁ HRA, HANE. CÍLEM NENÍ VYHRÁT, ALE HRÁT TAK DLOUHO, JAK TO JEN JDE…“ /// Když na Cornellii mají Han s Qi'rou svoje dobrodružství, zdá se to bejt zajímavá a třeba i emoční podívaná. Postupně zjišťuju, že jde jen vo to, nabalit na Sola, Chewieho. …(atd) další postavy, aby mohli lítat talíře (kosmický) a střely všeho druhu (svítící). Hodně dobrý obsazení. A režie … ty vole Howarde, to si děláš prdel?! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdo je nejnešťastnější osoba v (celý) galaxii. 2.) Nevím, kterak Han Solo svoji první loď získal. 3.) Thx za titule „Kopeeec“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (144)

Zajímavosti (50)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 213,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 392,9 mil. (NIRO)
  • Jméno droida L3-37 je narážka na tzv. Leetspeak (též L33t či 1337), způsob psaní slov spočívající v nahrazování písmen číslicemi a jinými znaky. (Baltazzar)

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama