Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (869)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Víš, jak jsem přežil tak dlouho? Nikomu nevěřím. Čekej, že tě každej podrazí a nikdy nebudeš zklamanej.“ Nevím, jestli jsem nakonec spokojený proto, že má očekávání byla tak nízká a u ostatních naopak vysoká, ale zřejmě i to pomohlo. Atmosféru SW jsem nejdřív necítil. Vlastně i docela dlouho potom. Ale nakonec na ni došlo, i když v umírněné podobě a jen místy. Podobně tomu tak bylo u postav, skutečně obstál jen Chewie (neměl to těžké), oproti tomu např. „mladý Han“ se snažil a měl i své momenty, kdy se už téměř podobal originálu, ale prostě to nebylo ono (a vybrat někoho mladšího by neuškodilo). Jinak jsem se ovšem převážně bavil a užíval si další příběh z „předaleké galaxie“. Tedy až do chvíle, kdy měl někdo potřebu přijít s něčím šokujícím (překvapení z Dathomiru), což se ale úplně minulo účinkem (nedávalo to smysl v rámci kánonu a už vůbec ne časově). Ve výsledku dávám ještě 4*, pro mě zatím nejslabší SW film. „Beckett říkal, že jeden velkej gangster shání lidi. Ne, já ti říkám...bude to super. Dostal jsem tě snad někdy do maléru?“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Produkčními problémy nasáklý projekt od Lucasarts je konečně tady a já se modlím k Síle, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh okolo tohoto filmů byl snad popsán i na všech nefilmových webech a já osobně jsem byl hodně smutný, když odvolali mé oblíbené duo komediálních režiśerů. Ale světe div se, ač muselo jít všecko ráz na ráz a bylo málo času, na Solovi není ani za mák vidět, že by si něčím podobným mohl film projít. Ba co víc, je opravdu zábava na to koukat, je radost vidět, že se opět debilně nezachraňuje celá galaxie a je to zkrátka menší SW příběh, jež bych si přidal ještě několik (Boba Fett, Obi-wan) + ten Kotor. Začátek je možná trošku rozvleklejší, ale jakmile se film rozjede, vše šlape jak má a veterán Howard má vše pevně v paži. Alden Ehrenreich sice není takový blesk z čistého nebe, jako jím před 40ti lety byl Harrison Ford, ale jeho hlášky jsou celkem vtipné, kouká se na něj mnohem lépe než v matných trailerech a stejně tak není takové dřevo, jak se zdálo. A jeho chemie s Chewiem vyloženě dokonalá (poprvé v sérii, co mě tento Wookie bavil, možná i kvůli tomuhle videu)..a komu by vadil, tak to vše zachraňuje Donald Glover, jehož Lando je vyloženě libová postava (ano, je to pansexuál) a užíval jsem každou scénu, kdy se objevil na plátně. A dál je tu nikdy nezklamávající Woody Harrelson, jehož charisma na diváka doslova čiší a dá zapomenout na účast někoho tak matného, jako je Emilia Clarke, ale ta zas nedostala až tolik prostoru pro zviditelnění. Kolem a kolem jsem dostal film, který mě potěšil svou přízemností jako už dlouho nic a dokonce se mi rozležel v hlavě takovým způsobem, že bych na něj ještě v kině opět vyrazil. Což jsem si ještě v době premiéry nemyslel ani za mák. Tak a co s tím teď? ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Do hyperprostoru, Star Wars fanoušci jsou zakomplexovaný incelové který by byli nejradši kdyby SW filmy pokračovaly v zajetejch kolejích, protože Solova sólovka je řemeslně poctivým scífkem/heist komedií/neo-westernovou space-operou, která se snaží jít proti proudu a jde jí to víc než na výbornou. Já jsem spoko.... 8 žvejkalů z 10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Renegátský boreček v kundě z Boženky uteče z pasťáku vedeného agresivní červorybou, proletí se v nabušeném Aston Miléniu, zachrání Matků čuráků ze spárů intergaylaktické mafie a obere negra v ufonském pokru, načež korektně a uvědoměle altruisticky podpoří ekoteroristickou bojůvku škaredých dystopických dětí v boji proti imperiálnímu korporátu. Konec. Chyběl už jen toulec pubertálních šípů, zamilovaný homopýr a pár červených pelerínek. Je to prostě v hajzlu! Dyzny začíná Jirku Lukáše pěkně kopat do prdele a naprudko degenerovat jeho odkaz v plytkou hanrgejsoássvendžrovskou infantilní pičovinu. Ne, že by Hvězdoválky a priori infantilní pičovinou nebyly, nicméně vždycky obsahovaly solidní nálož kreativní fantazie, prvotřídní efixa a některé z nich i vcelku promakanou historku. V tomto kontextu a s přihlédnutím ke zdařilé Lotryni jedna nelze mladické trampoty Sušického Hana erudovaně kategorizovat jinak, než jako semidebilní rychloojebávku pro retardy, za kterou, odehrávat se bez raketek, mimózních oblud a hostilních, impériem sužovaných planet třeba na sprosté zemi, jen s upřímným zakurvováním zaklapnete hajzlový poklop. Rychloojebávku, kterou ten globální parazit a prznitel dětského vkusu zjevně odmítl i pořádně zaplatit, a tak na všech těch vrakovištích prostě zhasli, pořádně rozostřili kamery a efekty uplácali na Atarku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Disney ze světa Hvězdných válek mačká první poslední. V případě tohoto filmu akce začne dřív, než se vůbec nadějeme. Herecky to taky ujde, efekty nemají chybu...no, na co si vlastně chci stěžovat. Snad akorát na to, že film je jak bez života. Příběhově je mi úplně jedno jakým směrem se bude vinout, protože stejně vím, jak to s Han Solem nakonec dopadlo. Kdyby nebylo obsazení, které Disney vždycky zachrání od průseru, asi bych film ani nedokoukal. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (50)

  • Han Solo (Alden Ehrenreich) při hře „Sabacc“ o Millenium Falcon (YT-1300) dává jako protisázku loď VCX-100, se kterou létali také hlavní hrdinové v celém seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Obě lodě vyráběla Corellian Engineering Corporation na domovské planetě Hana Sola. (Mirda55)
  • Inspirací pro explozi coaxia na planetě Vandor byl záběr podvodní exploze natáčený frekvencí 120 000 snímků za vteřinu. (Baltazzar)
  • Pracovní název filmu byl Red Cup, což odkazuje na červené plastové kelímky společnosti Solo, bez kterých se v USA neobejde téměř žádná party. (Larrysbride)

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama