Reklama

Reklama

Po predčasnom prepustení z nápravného zariadenia musí Jackie (Julie Benz) striktne dodržiavať určité pravidlá. Životný reštart dospelej ženy je spojený s novou prácou barmanky, ale i spoločnými sedeniami s bývalými trestancami. Avšak nič z toho neovplyvní jej budúcnosť tak, ako nasťahovanie sa do apartmánu v staršom gotickom hoteli. Ten vo svojich útrobách totiž skrýva veľké temné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

tron 

všechny recenze uživatele

V mnohom je to úžasné. Megabudova zvonku architektonický skvost, ktorý by som určite chcel niekedy v živote navštíviť (a ideálne bývať aj v tom zámočku na streche) a ústredná zápletka (ktorá naplno vyjde do popredia až vo finále) mrazivá a fakt nepríjemná a strašidelná (viď. napr. The Boy). Problém je v tom, že napriek krátkej minutáži to trošku nudí, ústredná hrdinka nie je nesympatická, ale skôr neviditeľná a celkovo taká nejaká nijaká a vedľajšia linka s dievčatkom nudná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Havenhurst je prastarý gotický hotel, přebudovaný na bytový komplex, jehož zdi ukrývají nejeden bol a lidské utrpení, a který má jednu dost podstatnou zvláštnost - záhadným způsobem a beze stopy se z něj ztrácejí nájemníci. To dovede atraktivní Jackie (Julie Benz), která má za sebou pohnutou minulost, k poznání, že se zmizením její úpa nej kámošky Danielle (hororová Scream Queen Danielle Harris se zdrží jen na úvodní sekvenci), která zde ještě před nedávnem bydlela, není úplně všechno v pořádku. A tak se jí podaří nastěhovat do apartmánu po ní. V budově zavedla přísná pravidla jeho majitelka, stará konzervativní dáma, která nemilosrdně trestá jejich porušení nestandardní výpovědí z nájmu. Její dva synové, vyhlížející jako pořádní trotlové, už se postarají, aby se nepřizpůsobivý nájemník nedobrovolně "přestěhoval" do suterénu, v němž na něj čekají krutá muka. Nápad přijímat do hotelu výlučně podřadné existence z okraje společnosti a následně je za jejich prohřešky trestat smrtí má vskutku potenciál. Převážně televizní režisér Andrew C.Erin s jeho živením mnohdy otálel. V praxi to dopadlo tak, že brutální explicitnosti i vražd je ve filmu asi tak pětina. A přitom se mluví o velkém množství nájemníků a bytový komplex je dost rozlehlý. I když film ve zlomku svého pojetí atakuje subžánr torture-porn i exploitation, můžete být v klidu. Vaše zrůdné já ukojíte jen občas, povětšinou nepatrně. Děj je převážně koncipován jako rozplétání záhady takřka detektivních rozměrů, za tímto účelem se nasadí newyorský detektiv, se kterým se hlavní hrdinka přátelí, bloudí se po prostorách budovy, poctivě se buduje působivá atmosféra, půjde se i po stopě skutečně žijícího sériového vraha z dávné minulosti, jehož sémě proniklo až do současnosti. Divák je většinou o notný kus s pátráním napřed, tedy bezpečně ví, jak se věci mají, zatímco Jackie, detektiv a spolu s nimi i teenagerka Sarah, bydlící už nějakou dobu v hotelu se svými pěstouny, se se zjišťováním pravdy lopotí. Pro film, jehož hlavním atributem měla být intenzivní brutální likvidace nájemníků z řad alkoholiků, gamblerů i pedofilů aj., je to slabá náhražka. Ještě že z produkčního hlediska to vyhlíží kvalitně. Prostory komplexu jsou neutěšené, depresivní, určitě byste zde bydlet nechtěli. Když se do "práce" pustí jeden z vyšinutých bratrů, má to celé spád i švih, v klidných pasážích to samozřejmě na tempu ztrácí, ale ne až tolik. Julie Benz je na svůj věk libově zachovalá, s tmavou hřívou jsem ji ještě neviděl. Napínavé okamžiky režisér rozmístil během filmu poměrně zdárně. Pro hororového diváka, co sjíždí pět hororů denně, půjde jen o běžný průměr, s ne úplně dosytosti využitým nápadem. Kdo má horor na menu jen zřídka, nebude muset tolik odvracet zrak a přijme jej jaký je. 7/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne, ale hrozne mdlé a hlavne nedorobené. Snaží sa to byť všetko, ale nie je to nič. Dokonca ani by som to nenazval slasherom, pretože tu absentujú určité prvky charakteristické pre tento hororový subžáner. Autori sa mali radšej zamerať len na pár vecí a toho sa potom držať. Nápad starého hotela mám celkom rád, len treba pritom dbať na to, aby sa ponúknuté vkusné hororové prostredie aj naplno využilo. V opačnom prípade príde iba sklamanie. Síce See No Evil (2006 - podobné prostredie starého hotela) ma tiež bohvieako nepotešil, ale práve preto ma to bavilo viac. Podpriemer. 40/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečně neinovativní, předvídatelné a plné toho nejprofláklejšího hororo/thrillerového klišé, které snad jen může existovat. I přes všechna tyhle negativa byl ale Havenhurst docela zábavný, námět by ušel a Julie Benz je epesní milfka. Škoda jen, že při docela solidní akci začne hrát naprosto tragická hudba, která se tam vůbec nehodí a celá atmosféra jde rázem do prdele. I přesto, že jsem si příběh zase odvyprávěl po 20 minutách až do konce, se to na jedno podívání při promrzlý neděli dalo, ale když to vynecháte, hovno se stane. 50%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor o bytovom dome, v ktorom záhadne miznú neprispôsobiví obyvatelia, a tak musí pekná hlavná hrdinka odhaliť, čo sa tam vlastne deje. A podľa očakávania, v konečnom dôsledku bojovať o holý život. Priemerný hotelový horor, ktorý sa dá bez problémov sledovať, akurát sa na neho rýchlo zabudne. Mimochodom, mám taký pocit, že nejako nám do módy prišli zabijaci, ktorí neustále preliezajú nejakými šachtami, stenami a neviem akými tajnými vchodmi. Tento bledý plešatý záporák (ďalší s vizážou Voldemorta) mi však neprišiel veľmi zaujímavý. Aspoň sa s obeťami dlho nemaznal. Gore fajn, ale nebolo ho žiaľ až toľko, aby som zatlieskal a nejako ho zohľadnil v hodnotení. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)
  • Příjmení pronajímatelky „Mudgett“ je skutečné příjmení sériového vraha Hermana Webster Mudgetta, známého spíše jako Dr. Henry Howard Holmes, krerý byl prvním zdokumentovaným americkým sériovým vrahem. (Kudly4)
  • Natáčelo se od 28. dubna do 31. května 2014 v Los Angeles (Kalifornie, USA) a New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama