Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Les Charlots mají plné zuby Paříže. Čeká je slunce, moře a ohnivé flamenco... Větší nudu, než být zaměstnancem pařížské městské hromadné dopravy členové skupiny Les Charlots snad ještě nezažili. Je horké léto, tak co se mořit s turisty v Paříži. Moře volá, proč tedy nezkusit slunné Španělsko. Ale vysněná dovolená se brzy změní v noční můru. Cestovní kancelář všechny podvedla. Spolu s ostatními dovolenkáři se ocitnou na pobřeží bez hotelu, bez peněz, ale s odhodláním se nevzdat a rozhodně se nevrátit. Jejich drobná zaměstnání obvykle končí katastrofou a útěkem, náhodná setkání i lásky také, ale aspoň si přitom všem užijí dobrodružství a legrace. Bažanti jedou do Španělska je jednou z řady komedií, kterými se proslavili francouzští komici známí jako Les Charlots. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem neviděl jiné filmy o Bažantech, takže nemohu srovnávat. Tohle mi ale přijde až moc jednoduché. Tvůrci se tak moc snaží, aby některé scény působily vtipně, až jsou spíše trapné. Jako by předpokládaly, že se na tohle budou dívat samí hlupáci. Ale tak to není. Spíše sázejí na jednoduchost. Nicméně, v jednoduchosti je sice krása, ale tady je ta jednoduchost silně přehnaná. A to tak, že některé postavy, i ty hlavní, se chovají v určitých situacích jako idioti. Je rozdíl, když se chová jako idiot Mr. Bean a vy ho vidíte po sté a stále se smějete a když vidíte tyhle hochy, jak se chovají jako idioti cíleně. Zatímco Mr. Bean tomu co dělá věří, tihle jsou normální a stejně dělají kraviny. Nechají se do nich navézt a vůbec nepůsobí jako partička, která ví co dělá. Ústav pro retardované by už neměli pouštět mezi lidi. Ne, tohle prostě nefunguje. Vyčaruje vám to lehký úsměv na tváři, ale na víc podívání to není. Scénář je slabý a nefunguje téměř nic pořádně. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem tenhle film při jízdě vlakem, přičemž nevím, jestli bych náhodou neudělal lépe, kdybych se prostě a jednoduše díval z okna. Vzásadě je celý film jen nahromaděním rádoby komických scének, které ve výsledku vůbec komické nejsou. A to se chlapci celkem snažili. Jediným plusem tohoto filmu je velké množství nalehko oblečených slečen. Na druhou stranu když bych se jen chtěl podívat na hezké holky, určitě bych si nepustil tohle. 45% ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Bažanti sú v podstate hrozne jednoduchí, no dokážu obstojne pobaviť. Samozrejme ak vám nevadí tento druh humoru a tiež na to musíte mať náladu. Filmy, pri ktorých proste treba vypnúť a nerozmýšľať, to by ste nevydržali. Ale inak sú Les Charlots vcelku sympaťáci, výlet do Španielska je tiež viacmenej fajn. :-) 2/5 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ještě než se usídlili pod křídly Claudea Zidiho, vyzkoušeli LesCharlots funésovský tandem Girault-Vilfrid. A myslím, že je to vlastně úplně jedno, ty filmy jsou všechny na jedno kopyto, samé zmatené pobíhání a jen občas trochu solidnější gag (pomíchané boty, zavírající se slunečník). Když tyhle filmy vidím po letech znovu, nechce se mi věřit, že mě tohle hejno zdivočelé drůbeže kdysi opravdu bavilo. 20% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

'Les Charlots tvoří Španělsko' by se asi dal do českého jazyka přeložit originální název dalšího snímku již populární francouzské hudební kapely Les Charlots ve filmovém komediálním světě. Tentokrát si je vzal režijně na paškál režisér Jean Girault, stojící za mnohými snímky s Louisem de Funèsem, který si napsal i scénář. Věrně se držel komediální šablony předchozích snímků a dá se říci, že se s nápady nejrůznějších situací doslova vyřádil. Chlapci tentokrát jedou do Španělska, kde, jako obvykle, nikde a na ničem nezůstane nit suchá. V podstatě by se film mohl označit jako povídkový. Celý koncept nemá žádný ucelený děj. Chlapci prostě jen střídají nejrůznější místa, kde se ve svém blbnutí vyřádí dosytosti, a to je celé. A tak tímto máme další směsku situačního humoru a grotesky v rámci nejrůznějších skopičin a bláznivin jako takových, čímž se nelze neopakovat, takže jelikož je komediální potenciál od předešlých snímku stále stejný, na dnešní dobu jsou určité scény už dosti přepálené, ale v rámci komediální klasicky stále umí v určitých ohledech a mezích vykouzlit úsměv na tváři. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama