Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent školy Christophe (Bernard Le Coq) souhlasil s tím, že bude dělat recepčního a domovníka v jedné osobě, neboť nemohl najít jinou práci. Protože je velmi vynalézavý, zručný i charismatický, stane se záhy na svém pracovišti naprosto nepostradatelným. (Snorlax)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilá Giraultova komedie, s opravdu povedeným výkonem Bernarda Le Caqa (Christophe) v hlavní roli mladého studenta, posléze příležitostného ale jinak chytrého a svůdného domovníka, kterému zdařile sekundovali jak Michel Galabru (majitel domu Foraz) tak i třeba v menší roli Jen Carmet který byl tentokrát klidnější a vážnější než ve svých jiných filmech. Poklidný život v domě končí až nastěhováním vše různých obyvatelů-nájemníků převážně společenské elity-pracháčů to pak začíná skutečné divadlo a různé zmatené situace..Ve filmu si zahrály v podobě osob například vážená hraběnka, nervózní babka jejíž výrok: "člověk s takovými chromozomy se nemá právo vůbec rozmnožovat", mě vážně v tu chvíli velice rozesmál, ale takových i lepších gagů tam byla ještě spousta. Dále tam byl i třeba poslanec nebo hlavně bláznivý psychedelický šlehnutý a Zappou ovlivněného skladatel v osobě Daniela Prévosta, všechny tyto osoby navíc doplňovali ve filmu opravdu krásné a půvabně mladé ženy v různých rolích. Film si zaslouží určitě vyšší hodnocení než jen průměr a to třeba i za dobrou hudební složku. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzská komedie, ovšem pouze s původním dabingem, ten nový sráží film o dvě třídy níže. Ve filmu mi chybí pouze Louis de Funés, s ním by film měl ještě větší šťávu, ale i tak Michel Galabru, Daniel Ceccaldi, Jean Garmet či Daniel Prevost jsou zárukou herecké kvality. Okrasu filmu dodávají Maureen Kerwin či France Dougnac. Skvělá je i Alice Sapritch známá jako dvorní dáma z Pošetilosti mocných, zde představuje lakomou hraběnku. Děj filmu není nijak dramatický, Christophe pomůže luxusní společnici Fabienne, která mu naoplátku pomůže sehnat místo domovníka v jednom luxusním domě. Výběr nájemníků je pestrý, bohatý továrník s dcerou a milenkou, která pracuje pro něj jako sekretářka, poslanec s manželkou, dvojice lesbiček, manželé s dvěma s nevychovanými syny, či zmíněná hraběnka s chůvou a synovcem. Postupně si Christophera všichni oblíbí, hlavně dámská část domu, Christophe tak dokonale využije možnosti, které se mu nabízejí a nakonec se stává bohatým a zeťěm bohatého továrníka. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Domovník mi připadá jako současnější varianta klasické Nestroyovy komedie Talisman. Mladík s manipulátorskými schopnostmi přesně ví, jak koho pošimrat pod bradičkou a cestou "nezištných" sllužeb stoupá po společenském žebříčku. Jenže na můj vkus to jde až moc hladce, bez větších konfliktů a překážek, navíc s bezbarvým Bernardem Le Coqem v hlavní roli. :( Ani hudrující Michel Galabru to nezachránil. 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna komedia o vynaliezavom a zrucnom domovnikovi, ktory plni aj dalsie funkcie, a to napriklad recepcneho, nepochybne aj otca, obcana a cerstveho absolventa skoly. Prosto toho je dost. Jo a Michel Galabru /Cetnik ze Saint Tropez, cetnik v New Yorku, cetnik se zeni/ bol pre mna hlavnou hviezdou : 75 % ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je zdárný případ toho, když se režisér někdejších střeštěných komedií vrhne na komedii uměleckou. Absolutně nehumorný příběh, s podivným dějem a do toho pobíhající zmatená figura krajně nesympatického hlavního hrdiny Le Coqa. Aćkoliv se zde nachází poměrně velké množství známých francouzských jmen, jediný, který se drží zaběhlého humoru je pan Galabru, zbytek jako by neměl tušení, zda natáčí drama, lechtivý filmík anebo prostě příběh. Jean Girault má jednoznačně ve svém repertoáru silnější snímky než je tento. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama