Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Édouard a Félix jsou bývalí bodyguardi, nyní ale pracují na letišti v Orly u kontroly zavazadel. Tady se jim příliš nedaří a spíše vrší zmatek na zmatek, což vyvrcholí ztrátou kufru s diamanty. Jeho majitel, významný obchodník s klenoty, je na pokraji kolapsu, Édouard a Félix na sebe berou hrdinský úkol vyhledat všechny spolucestující ze stejného letadla a kufr najít.
Film Gorily (Les gorilles) byl pátou a poslední spoluprací režiséra Jeana Giraulta s oblíbenou komickou dvojicí Darry Cowl – Francis Blanche, hrála zde ale také řada dalších známých herců. Film měl premiéru těsně před Vánocemi 1964 a ve francouzských kinech jej vidělo bezmála půldruhého miliónu diváků, nutno ale dodat, že Girault ve stejném roce triumfoval především s prvním dílem četnické série. Ve Francii vyšel film v roce 2004 na DVD. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto bude trochu obsirnejsie. Roku 1964 konecne prerazil reziser Jean Girault filmom le Gendarme de Saint Tropez s istym Louis de Funesom. Tento film je tuez  Giraultov a z roku 1964, no je prakticky neznamy. Je to posledna spolupraca  rezisera s  komickou dvojkou Cowl+ Blanche, potom sa ich cesty rozisli. Dokonca producenti filme Le Gendarme de Saint Tropez trvali na tom, aby bol obsadeny do hlavnej ulohy Darry Cowl, no reziserovi sa nepacilo, ze divacky zaujem o filmy s Cowlom uz klesa, a jeho herectvo je ... obstarozne, tak to nazvem. Cowl teda nebol obsadeny do Zandara, tam napokon reziser siahol po neznamom Funesovi. Po rokoch /tusim 70s alebo dokonca az 80s/ Cowl povedal, ze sam nie je hrdy na svoje komedie z 50. a 60. rokov. Roku 1964 dokonca sam natocil film Jaloux comme un tigre 1964 /doteraz som este nevidel/, a nielenze natocil to sam Cowl, este i napisal scenar a hral halvnu ulohu. No  s rokom 1964 uz konci jeho najslavnejsie obdobie, raz darmo, prerazil De Funes. Kandidatom na cetnika Cruchota bol aj Francis Blanche, no seci vieme ak oto  dopadlo. Blanche na rozdiel od Cowla este spolupracoval aj  s DeFunesom na mensich roliach. K filmu strucne - len dalsia tuctova komedia, navyse v slovenskych hnojoch a  mockach nie velmi znama, tu su malo znami o Cowl a Blanche napokon : 64 % ()

Reklama

Reklama