Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svérázná rodina Blancheových spravuje starý rodinný hotel na ostrově při pobřeží. Po smrti staré paní se jeho vedení ujaly její děti - Desmond ho zřejmě vede ke krachu, Ronald vaří a Cora spravuje připojené koupele. Do světa starého hotelu s podivnými zvyky a excentrickými hosty jednoho dne vtrhne Kath, bývalá zdejší kuchařka a Ronaldova milenka, kterou paní Blancheová kdysi vyhnala z ostrova. Její příchod probudí dávné emoce, a události se dostanou do vývrtky, protože Desmond je rozhodnut zachránit své impérium za každou cenu. Musí Ronaldovi zabránit, aby odešel s Kath, a je schopen pro to udělat cokoliv. Hotel má být oázou klidu, ale tento je opravdový blázinec. Svérázná komedie plná chutí, žonglující mezi groteskou a absurditou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ponurá atmosféra velkého viktoriánského hotelu, věčně ponořeného do mlhy mě od počátku poněkud odpuzovala, film si mě získal určitou verzí melancholického humoru. Příběh sám o sobě není moc zajímavý, ale atmosféra, o kterou se přičiňuje jak hudba, tak vizuální podání (hlavně rozdíl barevnosti a šedi) vyvolává dojem, jaký moc často ve filmu nemám. Hlavně se mi líbil kontrast mezi rybami v aspiku a pochoutkami, které uvařila staronově příchozí. Sice nemůžu říct, že by se jednolo o filmařskou lahůdku, ale určitě zanechá v divákovi pocit sytosti prožitku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně těžce se mi do filmu dostávalo. Vlastně bych řek, že jsem se do něj ani nedostal. Snažil jsem se, film je ale dost šílenej. Absurdita na plný obrátky. Chvílemi to dokonce vypadá, jako by si tvůrci lízli LSD a dotáčky sypali v podobném ražení. Na to delikátní žrádlo se ale dalo koukat, u toho příšernýho se pro změnu dalo smát. Chvílemi to bylo ale až moc extrémní a měl jsem problém s tím, jestli se mám smát nebo kroutit hlavou a nechápavě se divit. Spíš jsem se divil a z toho pramení i samotné hodnocení. ()

Reklama

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Na filme cítiť Európsky rukopis. Postavy plávajú filmom každý sám, až na konci sa to mierne prepojí. Dej bol plný rôznych fantázii...často som neverila vlastným očiam... ale ok, keďže som bola zvedavá ako to dopadne a aj napriek rôznym absurdnostiam, som to nevypla, dávam tomu za 3 * asi preto, že Daniel tomu dal ako takú hodnotu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jako komedii bych to přímo nebral a chápu, že pokud se na to někdo díval s tím záměrem, tak byl zklamaný. Já mám absurdní filmy rád a tento mi udělal docela radost. Výtvarná i hudební stránka byla skvělá a chvilkami utahaný děj příjemně vyplňovala. Herci se taky snažili a za celkovou chutně stravitelně ponurou atmosféru dávám 4* ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film, plný ještě divnějších, až bizarnich osob. Nápad je to výborný a člověk se těm absurditám musí smát, velmi zábavné. Má to ovšem jednu potíž, tohle perfektně funguje půl hodiny, možná tak maximálně hodinu a pak už to začíná být čím dál víc únavné, nové nápady nepřicházejí, jen se opakují ty staré a pak už se tomu člověk ani nesměje a začíná se v té přemíře absurdit ztrácet a nudit. Běžet to ještě čtvrt hodiny, tak to snad ani nedokoukám aneb všeho moc škodí ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama