Reklama

Reklama

12 opic

(seriál)
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 33 h 45 min (Minutáž: 41–47 min)

Hrají:

Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Tom Noonan, Željko Ivanek, Emily Hampshire, Shannon Lucio, Ramon De Ocampo, Barbara Sukowa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(47)

Obsahy(1)

James Cole je poslán z budoucnosti, aby zachránil lidstvo před virem, který v roce 2017 zabije 7 miliard lidí. Musí najít a zabít muže, který virus vypustil... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (74)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Měla jsem obavy. Velký. Seriál vycházející z tak boží předlohy? To nedopadne dobře... A víte co? Asi ještě žádnej seriál mě nikdy nedokázal tak připutat k obrazovce. Vydržet ten týden čekání na další díl se pro mě stalo utrpením. Jsem prostě unešena, ani náhodou jsem to nečekala. Miluju Colea a Cassie, miluju tu chemii mezi nimi a taky miluju, jak nikdy nepřipustí, aby se jim emoce míchaly do práce. Miluju všechny ty časový skoky, zvraty, ty nervy, který u každýho dílu zažívám. Miluju to napětí, ten spád, akci. Miluju 12 Monkeys. /Druhá série byla o dost horší, téměř jsem to s 12 Monkeys vzdala, třetí série mě zase chytla, i když už tam bylo strašně moc nelogičností, čtvrtá série se dala, jsem ráda, že měl seriál nějaký ukončení i když i to bylo velmi nelogické :) Celkově takové slabší 4*, ale hlavně díky první a třetí sérii :) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale takhle doslova a do písmene zprasit takovou kulťárnu, jakou je 12 opic film, tomu říkám průser. Udělali z toho naprosto nesmyslnou patlaninu, kde se furt cestuje v čase, aniž by to mělo nějakej význam a pro jistotu se tam i hodně střílí. Naprostý zneuctění a nepochopení smyslu originálního filmu. Todle je zhola zbytečný. A navíc ještě zcela necharismatickej Cole, no s timdle se fakt jděte bodnout. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

S filmem to doopravdy moc společného nemá. Jak už jsem nejednou napsal, do logiky cestování časem rýpat nehodlám, protože nikdo neví jak přesně funguje. Jestli ovšem předloha nastavila nějaké paradigma, nota bene takové na němž stojí celá pointa, měla by ho adaptace respektovat. Pro scenáristy by to byla určitě výzva a pro znalce Gilliamova díla bohužel velký spoiler. To by byla jen jedna výtka. Postupné zamotávání a vaření z vody na principu "fáze očekávání přechází do fáze zklamání" je ta druhá. Děj běží odnikud nikam. Sotva skupina zlikviduje jednu hrozbu, zhmotní se jiná, která popírá vývoj situace a dosažený pokrok. Zajímalo by mě jak dlouho to diváci vydrží, protože další série jsou némlich to samé, jen ještě zamotanější. K hercům napíšu jen to, že jakkoliv jsem rád že Amanda Schull dostala šanci zazářit v hlavní roli, směřování její postavy jí hází klacky pod nohy, Tom Noonan je úchyl a Kirk Acevedo mě překvapil. Zbytek nestojí za zmínku. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud by seriál šel s kůží na trh o pár let později, tak by zřejmě vzbudil větší zájem. Přeci jen téma globální pandemie teď docela letí. Já osobně bych zase šel světa kraj za Amandou Schull, takže důvod mého zájmu je jasný. Problém jsem měl s představitelem hlavního hrdiny, který je děsně nevýrazný a zrovna u ikonické postavy Jamese Colea to zamrzí. Nejlepší postavou je ovšem Jennifer Goines. Od kultovního filmu se seriál rychle odkloní. Stojí to na cestování v čase, takže logika dostává na frak. Hranice snesitelné překombinovanosti děje je také rychle překročena a bohužel dorazí i směšnost. Každá série má však minimálně jednu dokonalou epizodu, kde si to všechno sedne. Postavy začnou hláškovat, hraje k tomu skvělá hudba a jde o stylovou jízdu časem. Koncert pro Hitlera patří mezi ně. V seriálu se mihne několik českých herců. Natáčelo se i u nás, takže je vidět mnoho známých lokací. Vrcholem je pak návštěva Prahy v době pandemie a nasazených roušek. Pro současného diváka je to vskutku absurdní podívaná. S1 - S4: 60% ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

I pres prvotni rozpaky vubec ne tak spatne, jak jsem cekal. Trosku dele mi trvalo vstrebat hlavniho pro me ne zrovna charismatickeho hrdinu. Pokud clovek nesrovnava s filmovou predlouhou, muze si uzit neurazejici zanrovou zabavu + snad uz tisicatou az vtipne klisovitou roli nesympatickeho parchanta od Željko Ivanka. Vzdycky pobavi... ()

Galerie (507)

Zajímavosti (2)

  • Pilotní díl se natáčel v Detroitu v Michiganu a další díly v kanadském Ontáriu. V rámci čtvrté série se filmaři podívali i do České republiky (zejména do Prahy). (lost815)
  • Psychiatrické centrum, ve kterém je umístěna Jennifer (Emily Hampshire), se jmenuje "J.D. Peoples Psychiatric Treatment Center", pojmenovaný podle scenaristů filmu 12 opic (1995) - Janet a David Peoples. (lost815)

Související novinky

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama