Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

necisty 

všechny recenze uživatele

Poslednímu dílu už opravdu nejde dát plný počet. Sice jsou to pořád sympatické postavy, má to jakž takž děj, ale už to nemá ten šmrnc. Když tak přemýšlím, kdyby to točili až dnes, tak z toho klidně mohli udělat seriál. V jistých chvílích i počítají s menší naivitou diváka a na to nejsem u francouzských nebo třeba britských filmů zvyklý. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

3. film o sedmé rotě, ale zároveň logicky nejslabší... Kvalita a vtip tu nadále je, ale vojáci v civilu co si žijí ve své krámu atd.. to už není ono. Ostatně naše rota nedostává až tolik prostoru, velice často se řeší gestapáci a britští piloti. Nejlepší scénka je = ,,A pamatujete se, že jste řekl raz dva a místo toho nezačal tři čtyři?,, Lepší 3z5. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po našľapanej dvojke pre mňa návrat k ležérnejšej a nudnejšej prvej časti. Humor tu vyplýva už viac menej iba z dementnosti hlavných hrdinov, ktorí nedokážu napríklad udržať kurz na lodi v jednom smere. Takmer všetky fóry, skôr prvoplánové ale celkom vtipné, by bolo možné využiť v akomkoľvek žánri a nie sú až tak viazané na dej. Názov neklame, veľká časť filmu sa odohráva v noci a divák môže mať problém s priestorovou orientáciou. Ale chápem, že Francúzom je vlastný satirický pohľad na hrdinstvo a "hrdinstvo" v odboji a táto trilógia je z toho dôvodu v ich krajine nesmrteľná. Na kotúľanie sa po zemi v kŕčoch od smiechu to už ale vážne dnes nie je. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o chlup nejslabší, přesto pořád dobrá Sedmička slouží v odbojovém rozpoložení do roztrhání (cizího!) těla. Původní dabing z dílny Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987 je určitě lepší volba než zbytečně vyráběný devadesátkový. Gérard Jugnot tu sice hraje jen malou roli, do party ke třem šikulům se ale docela hodí. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pro naší hlavní trojici už válka skončila,snaží se žít poklidné životy,ale jako vždy se jim lepí smůla na paty.Díky pytlačení se z nich omylem v očích Němců stávají vůdci odboje a tím nové dobrodružství začíná.Pro mě je to sice nejslabší film série,i tak má své kouzlo,dokáže zaujmout jiným pohledem na válku než předchozí dva snímky.V již obsazené francii je atmosféra dusná,ale herci-talentovaní komici dokázali i v tomto prostředí ze sebe a okolí vydolovat maximum. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)
  • Když Gaston Gorgeton veze velitele Gillese náklaďákem, zastaví se před depem Primagazu, nad nímž je nápis „Nicoll“, ale tato společnost byla založena až v roce 1956. (Jan.Kanak)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)

Reklama

Reklama