Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Púštna hippie komunita pôsobiaca na území Navahov vedie autonómnu školu pre utečencov, no čelí neustálym vyhrážkam od miestnych mestských rasistických sedliakov. Tí členov komunity zastrašujú, fyzicky ich napádajú a ilegálne lovia divoké kone na indiánskom území. Billy Jack, polovičný Indián a bývalý člen špeciálnych jednotiek armády, sa postaví na jej obranu. (whack)

(více)

Recenze (5)

Derek 

všechny recenze uživatele

billy jack je novodoby western (indian je hlavny hrdina, v tomto pripade vojnovy veteran a polomiesanec billy jack a hlavny zaporak je serif a jeho poskoci... teda taky western na ruby) a obrana hnutia hippies... na to ze je film propagovany ako akcny sa tu moc akcie nedockame (ale ked na nu pride je celkom slusna a tom laughlin vie slusne kopat) ale coho je tu nadmerne mnozstvo je kecov o slobode a rovnosti (ozehave tema v sedemdesiatich rokoch, jedna 15 minutova scena je zo zasadania nejakeho mestskeho snemu a diskusie medzi zastupitelmi mesta a mladezou...) co je pri skoro dvojhodinovej stopazi az smrtelne (a dalsie dve casti boli dlhsie a dlhsie a viac neznesitelnejsie)... ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Jací to byli ti poindiánštělí hipíci naivkové. To je přece naivní, chtít žít po svém a v míru, takhle přece svět nefunguje, zvláště když to překáží byznysu. Ovšem zde to není žádná komuna žijící volnou láskou, jako spíše terapeutické středisko pro teenagery uprchnuvší před násilím z domova. Kupodivu toto není tak naivní film, jak se zprvu zdá, a ani konec není až tak optimistický. A zřejmě byl svého času považován i za trochu podvratný, když jej odmítla distribuovat společnosti 20th Century Fox. Pravda, ta figura Billyho Jacka je dost nepravděpodobná - mstitel bezpráví jak z westernu, přitom tak trochu předchůdce Stevena Seagala, co se bojových technik týče. Pěkné exteriéry, ale nevyrovnané herecké výkony. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama