Reklama

Reklama

Muž z vlaku

  • Česko Strojvůdce (více)

Na opuštěné železniční stanici se setkávají učitel a gangster. Vzniká mezi nimi zvláštní pouto a začínají si navzájem závidět své životy. Konec týdne přinese zásadní změny do životů obou mužů. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Poctivá pomalá francúzska gangsterka zo starej školy a vynikajúca konverzačka s westernovým nádychom a skvelou hereckou dvojicou Rochefort - Hallyday. Do malého mestečka prichádza osamelý, málovravný muž v koženej bunde s cestovnou taškou a stretáva bývalého učiteľa na dôchodku, ktorý ho nechá prespať vo svojom dome. Pomedzi rozprávanie o živote, umení, poézii a dávnych láskach medzi nimi začína vznikať zvláštny emocionálny vzťah. Ako plynie čas, blíži sa dátum lúpeže, ktorú sa muž v koženej bunde chystá uskutočniť, a učiteľovej operácie, a s nimi aj koniec cesty, ktorá ich oboch silno poznamenala. Atmosférický príbeh, odľahčovaný občasným Rochefortovým humorným rozprávaním, ktorý zanechá stopy aj vo vás. 85% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z Muže z vlaku jsem měl pocit jakési mírně zrychlené variace na styl Jeana-Pierra Melvilla. Stále je to podmanivě pomalý krimi thriller s tajuplnou ponurou atmosférou, jen pro tu mírnou zrýchlenost spolu se svižným střihem tu zdaleka není cítit onu melvillovskou zádumčivost. Docela mě tak i zaskočily některé zvláštní střihy, třeba když se J. Hallyday v noci vydá se svou gangsterskou partičkou kamsi autem, stoupá napětí ohledně nebezpečné akce, jaká může přijít – a najednou střih a už si zase zpátky v pokoji povídá s Rochefortem... Přesto má film skvělou atmosféru a dobře vystavěný námět s konfrontací dvou rozdílných mužů. Jeana Rocherta v hlavní roli jsem bral jako sázku na jistotu, ovšem Johnny Hallyday mě velmi překvapil, nakolik se v rámci filmové kariéry posunul od doby, kdy se jeho účast na plátně odvíjela čistě z pěvecké popularity, až po například tento film, v němž dokázal ztvárnit plnohodnotně svébytnou postavu. Jeho napůl mlčenlivý gangster hýří zvláštně tajemným charismatem. Hlavní dva herci pozvedají film po celou dobu a v závěru ho snad ještě víc pozvedne působivá, mysteriózně zpracovaná tečka. [80%] ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

S režisérem Patricem Lecontem jsem už měl tu čest ve filmu Tango. Tento byl tedy o chlup lepší, ale stejně pro normálního diváka těžko stravitelný, hledající asi něco víc. Na druhou stranu je hezké, když se porovnávají osudy rozdílných lidí navzájem a lidé se pak zamýšlí nad otázkou - "je ten život, který žiji,, opravdu ten, který chci žít?" Pro mě byl tento film především objevením francouzského zpěváka Johnyho Hallydaye, kterého jsem do té doby neznal. Jean Rochefort je vynikající herec, avšak svědčí mu filmy s příběhem, což se u muže z vlaku rozhodně říct nedá. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Čakal som priznám sa aj nejakú akčnú zápletku, no napriek jej absencii sa jedná o výborný komorný pohľad na život dvoch rozdielnych mužov. Johnny Hallyday by mohol so svojim "fejsom"pokojne prevziať všetky role Danyho Treja. Záver by som skrátil o pár minút a tú zvláštnu koncovku by som vynechal. Po záľahe americkej produkcie vďačné oživenie.. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Náhodné setkání dvou stárnoucích mužů a postupné sbližování, přestože jejich povahy jsou zcela odlišné. To vše vede k konci, který na jedné straně uzavírá příběh, ale na druhé jej nechává otevřený, Cítíme, že se blíží konec, ale pořád to funguje. Je to neobvyklé,ale dokonale se hodí do celkové atmosféry a vyznění filmu. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama