Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středověká legenda praví, že když se drak podělí o své srdce se smrtelníkem, stane se onen člověk všemocným válečníkem. Jenže draci už jsou na pokraji vyhynutí a ten možná úplně poslední, pojmenovaný prostě Drak, žije ukryt před lovci za zdmi kláštera v péči mnicha Petera. Když ho objeví chudý osiřelý čeledín Geoff, rychle se s ním spřátelí. Mladík sní o tom, že se stane rytířem a bude konat hrdinské skutky, stejně jako jeho idol, Sir Osric. Ten však zdaleka není takový, za jakého ho bláhový Geoff považuje. Když jednou vezme Draka, aby se s ním proletěl kolem nádvoří, přitáhne na sebe pozornost nejen Osrica, který už dlouho ví, že drak by mu mohl pomoci k tomu, aby se stal nepřemožitelným vládcem, ale také orientálního kouzelníka Kwana s princeznou Lian, kteří doufají, že se jim podaří zabránit, aby Osric draka zneužil ke svým mocenským plánům. Osric totiž objevil dávné kouzlo, které ho učiní nepřemožitelným, a ze všech přísad už mu chybí jen jediná - dračí srdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (68)

pida123 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný filmeček s pokulhávajícími triky a animací začátečníka, vtipné hlášky by se daly na prstech jedné ruky spočítat a smíchy se člověk u ní rozhodně neválí, spíše se jen tak lehce uchechtne. Scénář zřejmě napsal vyhulenec fetující helium, protože jinak by tohle vzniknout nemohlo. Nad vodou to drží jen hudba a animace Drakea, kterého jen zkopírovali z jedničky a lehce ho omladili. Závěr: kvalitní film k žehlícímu prknu, kde nevadí, že to nemá hlavu ani patu a že zpracování stojí za prd. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Čím déle jsem na to koukal, tím více jsem byl zklamaný - subjektivně proto, že s prvním filmem to nemá skoro nic společného, jen extrakci jeho nápadů a prostředí. Bylo sice pěkné, jak se autoři vypořádali s náplastí východní kultury, ale proč někdo zaplácává minuty fantasy filmu vysvětlováním a vysvětlováním, to teda nevím. Příklon k pohádkovosti a interiérům mi také nesedl. 40% = 2/5 ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

První díl měl v sobě jistou snahu o vážnost. Drak působil impozantně a celý příběh ač pohádkový měl svoji hloubku. I rozpracovaný příběh a motivy postav byly mnohem propracovanější. Druhý díl je brak, který nemá s prvním dílem nic společného. Z žánru fantasy to sklouzlo k "nejbřečkovatějšímu pohodkovo rodinnému" žánru, který opravdu nemá čím nadchnout. ()

serena88 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to je ?? s jedničkou, která byla fakt výborná fantasy pohádka,s krásně vyvedeným drakem,měla celkem svižný a vtipný příběh, ... to mělo pramálo společného, v postatě to byla trapná a laciná napodobenina,s ničím originálním se tu nesetkáte a bohužel ani ten drak už není tak věrohodný a vyvedený.... Možná že, pro děcka dobrý, ale jinak totální odpad! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na Dračí srdce 2 s vzpomínkou na skvělou jedničku, a kdybych byla po lobotomii a byla opilá, ano, myslím obě tyhle podmínky splnit zároveň, mohlo by mi to připadat jako dobrý film. Takhle to bylo hodně slabé a s hodnocením jdu ještě níž za to zklamání, které mi tenhle film připravil svým názvem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bolo natáčané na Oravskom podzámku na Orave. (andykovac)
  • Drake je jediný filmový drak chrliaci ľad. (H4ku11)

Reklama

Reklama