Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Loren Avedon v sérii potřetí a naposledy. A znovu proti němu stojí velká překážka, tentokráte možná úplně nejhrozivější. Černošský rabiát Khan s tváří Billyho Blankse si své soupeře nejdříve předsmaží a pak je zrudka sežehne svým smrtícím trojkickem (1. oboustranný drtič uší, 2. prolamovač hrudního koše, 3. taekwondovský zavírák s otočkou). Hlavní hrdina se opět mstí, Khan si totiž před lety podal jeho bratra. Závěrečná 'reality show' v kleci plné naostřených kůlů je více než zuřivá, drsná a krvavá. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

byt bratom (ne)thajskeho sampiona v kickboxe nie je med lizat, pretoze ked uz raz do tejto krajiny zavitate na kazdom rohu na vas caka nejaky Tong Po alebo Kane. dalsi diel z kultovej serie karate tiger nam tento raz ponuka avedona ako tajneho agenta na stope filmarov ktori pre najlepsi efekt vo svojich filmoch nevahaju zabit nejakeho toho komparzistu. ich hlavnou megastar je Kane (Billy Blanks v top psycho forme), ktory poslal do nebicka hned v uvode filmu avedonoveho brata. musim povedat ze oblubujem bezduche mlaticky 80 rokov a na tuto mam zvlast prijemne spomienky (spolocne pozeranie v druzine po skole, kt4 som mal na videokazete spolu s dalsou klasikou predatorom 2). dejovo ziadne zazraky nikto necaka, herecky to nie je az tak zle ale co je najdolezitejsie su skvele suboje. i ked k tomu najlepsiemu sa budeme musiet obcas prekusat nudnou vatou, ale v momente ako avedon zacne svoj zaverecny trening (obcas preruseny filozofickymi kecami) ktory vyusti v megasuboj v obrovskej klietke kazdy spravny karate tiger fanusik bude urcite chrochtat blahom. jednoducho klasika, ale obcas ma zaraza fakt ze pri niektorych scenach avedon pouziva doubla:-( ()

Reklama

Rozinek12 

všechny recenze uživatele

Boží film mého mládí, na kazetě jsem to měla společně s Demolition Manem. Loren tady bojuje proti šílenému Billymu Blanksovi, chce pomstít svého mrtvého bratra. Budete se smát, ale z Blankse sem měla noční můry :-)) Moje sympatie získal spíš než Loren, Keith Cooke, jehož věčně ožralý mistr bojových umění byl neodolatelný. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"The point of all this training is to prepare you for Khans most deadly technique - the series of three kicks." Zbožňuju sérii Karate tiger, zvlášť díly s Lorenem Avedomem, no a Král kickboxerů je z nich jednoznačně nejlepší (a vlastně je jednoznačně nejlepší i z celé série:)). Příběh je sice sprostá vykrádačka Van Dammova Kickboxera (který byl zas určitě vykrádačka něčeho jiného), což ale vůbec nevadí, protože Král Kickboxerů dokázal dotáhnout tenhle profláklý koncept téměř k dokonalosti. Asi největším plusem Karate tigra 4 je neuvěřitelně vystylovaný záporák v podání Billyho Blankse. Častokrát se v podobných filmech setkáváme s tím, že záporáci mají své vlastní specifické pohyby, ale snad žádné z nich se vám do hlavy nezaryjí tak jako tři smrtící kopy Blanksova Khana. Ten navíc ukazuje, že má opravdu neuvěřitelnou formu a snad víc než komukoliv jinému mu věříte, že zkrátka nejde porazit. Avedomům boreček mu sice ke konci slušně nařeže, ale i tak jen těžko věříte, že kdyby si to tihle dva rozdali někde naživo, byl by to právě pohublý Avedom, kdo by z toho odešel po svých. I když Lowova režie kvality staršího Kickboxera ani zdaleka nedosahuje, to v čem Karate tiger 4 Van Dammovu hitovku jednoznačně zastiňuje je kvalita soubojů. Ty tady totiž působí asi dvakrát rychleji a dynamičtěji než tam, mají lepší choreografii a je jich asi tak třikrát víc. Ať už máte radši Avedoma a nebo je vám sympatičtější Van Damme, je to vlastně docela jedno. Oba dva filmy totiž nabízí to nejlepší, co se kdy na podobné téma kde objevilo a jsem si docela jistý, že i než to, co se kdy ještě někde objeví. ()

wray 

všechny recenze uživatele

nic zo serie karate tiger som v detstve nevidel, tak na mna ta nostalgia nefunguje a dnes, z odstupom casu je to proste velmi slabe becko. pointa nie je nicim nova, a dovolim si tvrdit ze to nove nebolo uz vtedy (niekomu niekto niekoho zabije a potom sa trenuje trenuje trenuje a na koniec sa zlo pomsti. obvykle zahynie aj nejaka ina hlavnemu hrdinovi blizka postava) pozitivne sa daju na filme hodnotit len fajn bojove sceny, a vlastne co si budeme klamat - tento film je najma pre fanusikov bojovych umeni. im sa to teda snad oplati odporucit, ostatni normalni divaci - pokial ste to nevideli v detstve - dnes sa uz asi neoplati... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)
  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)

Reklama

Reklama