Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědictví v podobě chátrajícího domu v řecké metropoli svede po letech osudy tří sourozenců. Zatímco Alexis zamýšlí dům výhodně prodat, starší ze sester Anna je rezolutně proti. Amalia souhlasí s prodejem, plně ale chápe sestru a její „důvody“. Ty naopak nechce respektovat Alexis, podle něhož Annina přehnaná nostalgie a pár vzpomínek na matku nemůže blokovat rodinný majetek. Amalia i Alexis se shodnou, že pronájem domu by se nikomu z nich nevyplatil, Anna si však trvá na svém. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Atény, ještě před "krizí". Libuju si v exteriérech, takhle opravdu centrum Atén (mimo turistické cesty) vypadá, všude motorky, hustý provoz, posprejované zdi a proluky. Nebýt deníku na konci, film neměl moc kam směřovat. Je to šílená nuda, často sledujeme Annu, jak někam přichází, sedí, čte, přemýšlí, hraje na klavír. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Často si své děti představuji jako krajinu, nebo jako roční období. Alexis je jako léto. Navenek klidný, uvnitř to však vře. Anna je jako rozbouřené zimní moře. Vlny neustále narážejí na břeh. Narazí a ustupuje. Pořád a pořád. Amalia je mezi nima jako podzim. Jako právě opuštěná pláž, ztichlá, čekající na první deště v zářijovém slunci." ...Rodný dům = vzpomínky na dětství & rodiče & sourozence. Maminčin deník mluví za vše. ()

Reklama

Reklama