Reklama

Reklama

Tichá válka: Bitvy pod hladinou moře

(TV film)
  • Česko Tlumená válka: Bitvy pod mořem (více)
Velká Británie, 2013, 2x60 min

Obsahy(1)

Ve druhé polovině dvacátého století vedly nejvlivnější národy urputný boj o politickou moc a územní nadvládu. USA a Sovětský svaz vybudovaly obrovské arzenály nukleárních zbraní a za spolupráce svých spojenců dohnaly lidstvo několikrát téměř na práh záhuby. Avšak jejich vojenské konfrontace, ač je to téměř k nevíře, probíhaly většinou v naprostém utajení, pod vodou. Náš dvoudílný film si přizval na pomoc výpovědi svědků a moderní rekonstrukční techniky, aby nám připomněl pronásledování ponorek a všelijaké akce tajných služeb, které v sobě skrývaly nebezpečí jaderné války. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

janesX 

všechny recenze uživatele

Rád som si pozrel takýto objektívny dokument, v ktorom sa bežný laik môže dozvedieť že nie vždy len američania, ale aj sovieti boli počas studenej vojny dlhú dobu o krok vpredu. Pravda, kým nakoniec za prezidenta Reagana nedostali (ekonomický)šach mat. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Spíše povídání o tom jak to bylo, ale spousta zajímavých info. Potvrzení toho jak dobré filmy jsou Hon na ponorku, K-19 apod. Interiér Tajfunu se saunou a bazénem :) síla. Jen bych hádal, že je tam tak 50% informací které mohli vůbec pustit ven. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama