Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po pravdě, nečekal jsem, že v něm bude tak veselo. Helgelandův typicky britský bar vyvedený v kouzelném retro stylu mě zkrátka překvapil. Jistě, spousta hostů ho bude brát jen jako další zaplivanou putyku, kterých jsou v East Endu desítky a je zbytečné jim to rozmlouvat. Já v něm našel šmrnc, nezaměnitelnou cockneyskou atmosféru i sentimentální náladu. Ta vůně bukového dřeva a cigaretového dýmu, cítíte ji? To, co so v něm děje, rozhodně není hodno obdivu, ale i to jen ten důvod, proč se do něj budu vždycky rád vracet. Sednu si k barovému pultu a dám si pití, de facto to jediné, co tam mají. Dvojitý hardy s trochou ledu a sodou. Hodně sody.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ti co Hardyho nemusí si odstraní z hodnocení dvě hvězdičky, protože jsou to právě jeho herecké výkony, které tahají poměrně standardní gangsterku nahoru. Legendy jsou až moc dlouhé na to jak málo se v nich stane. Buď to chtělo zkrátit nebo Krayovic Odysseu rovnou protáhnout na minisérii. Vůbec to není špatný film, ale potenciálu tu bylo mnohem víc. V konkurenci - v televizi Peaky Blinders - v kině libovolný Scorsese je vždy až ten druhý vzadu. Hardyho Reggie a Ronnie jsou ovšem tahouni za všechny prachy. Jak nad tím tak přemýšlim postava Emily Browning to možná zbytečně brzdila a zlidšťovala. Helgeland pořád umí, ale zvládá to i líp. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za prvú polovicu som bol sklamaný s odhodlaním dať 2 hviezdy. Pripadalo mi to podpriemerné oproti klasickým gangsterkám. Jediná rovina, ktorá ma tam bavila bola paradoxne romantická rovina Hardy 1 - Browning, ktorú som si nakoniec užil až do konca (a škoda toho konca). V druhej polovici sa to celkom slušne rozbehlo a pochopil som, že ide o koncert Toma Hardyho, ktorý v jednom filme dokáže zahrať dve takmer rovnako vyzerajúce postavy, no pritom jednu milujete a druhú nenávidíte. Teda, ak nakoniec opomeniem málo dramatickú dejovú rovinu, ide o dobrý film. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by tihle dva pošuci Krayovi měli být legendami zločinu. On vlastně jejich příběh není ani moc zajímavý, natož aby se dal považovat za legendární. Celý film stojí hlavně na perfektní dvojroli Toma Hardyho a vtipně černohumorně pojatém stylu vyprávění (zvrhle srandovní headshot v poslední třetině neměl chybu). Režisér a herci dokázali i z nevýrazného příběhu vytvořit docela zajímavý a dost zábavný film a to se cení. 4*, i když trochu slabší. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"What is that? I come here for a proper shootout! What you gonna do with that rollin pin? You gonna bake me a cake? What I want is a shootout, a shootout, right, is a f***ing SHOOTOUT! Like a Western." Legend byl pro mě velmi nadějným filmem roku. Po zhlédnutí, musím přeci jen říct, že jsem čekal něco zcela jiného. V tomto případě, ale jiné, neznamená špatné. Od režiséra, jsem moc neviděl, takže jsem přeci jenom přistupoval k jeho dítku opatrně. Příběh vypráví o gangsterech dvojčatech. Přičemž Ron Kray (Edward T. Hardy) je paranoidní schizofrenik a homosexuál (aktivní, jak sám řekne) a Regginald Kray (Thomas E. Hardy) je na druhou stranu "jen" majitel Londýnského klubu, co našel dívku svých snů. O tom, že Hardy je talentovaný herec bylo napsáno hodně. V Legendách zločinu opět jen dokazuje, že jeho hraní je brilantní. Jen tak se totiž nevidí, aby v jedné scéně dokázal ztvárnit tak rozdílné postavy. Jeden obličej (víceméně) a tak moc odlišné charaktery. Nestává se totiž moc často, abyste viděli oblíbeného herce, aby kouřil doutník a plácal po zadku nahého klučinu uprostřed místnosti, kde probíhají orgie. Zároveň i skvělou proměnu Reggieho z bonbóny cucajícího sympaťáka na prvotřídního agresora s nožem. Řekl jsem, že je zbytečné rozepisovat se o výtečné dvojroli Hardyho, ale fakt je, že tahle dvojitá herecká porce dělá film skutečně takový jaký je. Na druhou stranu totiž film postrádá atmosféru skutečných gangsterových příběhů. Spíš než napínavý krimi thriller připomíná zábavný životopisný film o dvojčatech, co se rozhodli vládnout Londýnu. Vztah mezi bratry je skvělý a finální scény jsou završení všech emocí. ...protože Tebe zabít nemůžu! Krom skvělých kulis se může i Brian pochválit za scénář k některým scénám. Viz. rvačka v baru, svatba. Škoda jen absence atmosféry a skutečnosti, že celý film jsou vlastně výborné scény bez hlavní dějové linky. Díky zběsilému střihu a zbytečně rychlému vyprávění si divák nemůže „příběh“ dostatečně užít, protože tam žádný není a ve výsledku si pamatuje pouze výborný výkon hlavního herce. (78 %) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)

Reklama

Reklama